Leje af flyttetrailer, flyttebil eller flyttevogn?

Flyttebil pakkes

Du har fundet lejeboligen, pakket alt ned og glæder dig til at skabe et nyt hjem og finde dig til rette. Men flyttedagen skal lige overstås. Selvom brugen af flyttefirmaer har sine fordele, så kan det hurtigt blive en dyr omgang, og derfor ikke noget der passer ind i ethvert budget.

En flyttebil kan derfor være en god løsning, når det kommer til at fragte dine ting. Dog kan det være lidt af en jungle at finde rundt i de forskellige muligheder, der er inden for flyttebiler og biludlejning. Vi har derfor lavet en guide til dig, der har brug for hjælp til hvilken måde du skal transportere dine ting på. Hvis du ikke allerede har anskaffet dig en lejebolig, så hjælper vi dig her.

Vælg flyttetransport efter dit behov

Det er vigtigt, at du hurtigt bliver afklaret med, hvad du har brug for. Der er nemlig ingen grund til at betale i dyre domme for noget, du ikke skal bruge.

1. Vælg en flyttetrailer hvis du flytter i et værelse eller mindre lejlighed

Har du lejet et mindre studieværelse, og derfor ikke har store møbler, der skal transporteres, så kan du også ofte nøjes med en flyttetrailer. Her kan der opbevares flere flyttekasser end blot ved leje af en flyttebil. Så hvis der ikke er plads i bilen, så kunne det være en flyttetrailer, du skal leje. Du skal også være opmærksom på, om det er en åben flyttetrailer eller en lukket flyttetrailer, du har brug for. De fleste lukkede flyttetrailere har plads til både seng og flere flyttekasser end en åben flyttetrailer, da du nemmere kan stable flyttekasser i en lukket flyttetrailer. Der er flere steder, hvor du kan leje en flyttetrailer, men prisen kan variere meget fra sted til sted. Vi anbefaler, at du prøver sig ved steder som IKEA og Bilka, hvor du, hvis du er ude i god tid, kan leje en flyttetrailer kvit og frit.

2. Vælg en flyttebil hvis du flytter i lejlighed

Flytter du i lejlighed kan det være en god idé at leje en flyttebil, så du kan have det hele med i en omgang. Men hvor stor flyttebil skal du bruge? Det afhænger selvfølgelig af, hvor mange større ting du har. Men hvis du låner en større bil, så er du sikker på, at alle dine ting kan være i den, og det er også en nem måde at spare penge på. Er du ikke indehaver af en bil, og har du ikke mulighed for at låne en, så anbefaler vi at leje en større flyttebil. Leje af flyttebil kan blandt andet ske gennem sider som GoMore, hvor du ofte billigere kan leje en større bil end ved biludlejningssteder. En flyttebil er altså klart den billigste form for flyttetransport, der findes, så hvis du har nogle få større ting, der skal flyttes, så kan vi varmt anbefale blot at låne eller leje en bil.

3. Vælg en flyttevogn hvis du flytter i stor lejlighed eller hus

Har du brug for at flytte flere større ting, så er det en flyttevogn, du har brug for. Prisen på flyttevognen afhænger ofte af type og størrelse, så her er det også vigtigt at blive bekendt med, hvor meget du har brug for. Der er nemlig ingen grund til at leje en stor flyttevogn, hvis en billigere og mindre flyttevogn kunne have været nok. Der er også grænser for, hvor store flyttevogne du må køre med et almindeligt kørekort. Hvis du har et B-kørekortet, som er det mest almindelige kørekort, så kan du faktisk lovligt køre en flyttevogn med op til 19 m3 og en maksvægt på 3.500 kg. Denne størrelse flyttevogn plejer dog at være mere end rigeligt, og anbefales derfor til flytning af større lejligheder eller huse. Leje af flyttevogn kan ske via biludlejningsvirksomheder som Europcar, Avis og Hertz, men der er også flere private udlejere på GoMore, der ofte lejer en flyttevogn billigere ud.

Gør dit forarbejde og gør flyttetransporten billigere

Du vil gerne gøre flytningen så billig som mulig. Derfor er det vigtigt, at du gør dit forarbejde, inden du flytter.

Lej flyttebil i god tid

Som så meget andet, så er det en stor fordel at være ude i god tid, hvis du gerne vil have en billig flyttebil. Derfor gælder det om at planlægge flyttedagen i god tid. Leje af flyttebil, leje af flyttetrailer og leje af flyttevogn kan desværre være udsolgt den dag eller weekend, hvor du har brug for en. Studiestart gør den 1. august til årets helt store flyttedag, og der kan derfor nemt være rift om leje af flyttebiler, flyttetrailere og flyttevogne.

Hvor stor flyttebil skal du bruge?

Der er ingen grund til at betale for mere, end du har brug for. Overvej derfor om du kan klare din flytning med en gratis flyttetrailer fra eksempelvis IKEA eller Bilka. Her er det også vigtigt, at du tænker over, om det kan betale sig at leje en lille flyttebil eller flyttevogn, fremfor en større, og i stedet kører flere gange. Dette kan nogle gange betale sig, hvis du ikke skal flytte langt væk. Skal du flytte til den anden ende af landet, så er det selvfølgelig alle pengene værd at opgradere en billig flyttebil til noget større. Vær dog opmærksom på priserne ved krydsning over Storebæltsbroen. Hvis du vil leje en flyttebil, som ikke er længere end 6 m., så koster det 245 kr. Er bilen længere end 6 m. stiger prisen til 370 kr. for en enkelttur, så længe den er under 2,7 m. høj. Vil du gerne leje en flyttevogn, der er højere end 2,7 m., så skal du være opmærksom på, at prisen stiger til 610. kr. for en enkelt tur.

Sådan pakker du en flyttevogn

Har du lejet en flyttevogn og skal selv stå for flytningen? Så er det en god start lige at få styr på, hvordan du pakker flyttevognen, så du får det mest optimale ud af flytningen. Det sparer dig tid, frustrationer og ikke mindst ødelagte ejendele. Bliv klogere på, hvordan du pakker flyttebilen sikkert med vores 7 gode råd.

1. Begynd med flyttekasserne

De skal være af en god og stabil kvalitet og af samme størrelse. Pak flyttekasserne korrekt, så de ikke vejer for meget og ikke er ustabile. Stak dem op bagerst i flyttevognen i flere rækker. Placer kasserne efter vægt og ikke kun størrelse. Stil dem så højt op til flyttebilens loft som muligt.

2. Læg bløde ting oven på kasserne

Læg dine bløde ting som puder og poser med tøj oven på kasserne. Det er vigtigt, at det er de ting, som i værste fald kan tåle at falde ned, som du ligger oven på kasserne.

3. Sæt madrasser og lignende op ad flyttevognens side

Sæt madrasser og andre flade ting op mod siderne af flyttevognen. Husk at pakke madrasser ind i plast for at undgå at de bliver snavset.

4. Brug tunge møbler til at holde på kasserne og madrasserne

Bær herefter de tunge møbler ind. Pak møbler ind i flyttetæpper eller lignende for at undgå skader. Møblerne skal medvirke til at holde kasserne og madrasser på plads. Det er også en god idé at bruge reb til at fastholde møblerne.

5. Stabel mindre møbler

Pak nu mindre møbler og herefter ting med mærkelige former så som græsslåmaskiner, gulvlamper osv. Her kan det også være en god idé at bruge reb, så de ikke vælter under flytteturen

6. Ind med cykler og planter

Herefter sættes cykler samt planter ind i flyttevognen. Små planter bør sættes i åbne kasser for at sikre, at de ikke vælter.

7. Vent med de vigtige kasser og skrøbelige ting

Til slut sætter du dine to vigtigste tasker/kasser ind i flyttevognen. Det er en god idé at pakke en kasse til dine første dage i dit nye hjem. Det kan for eksempel være toiletsager, toiletpapir, opladere osv. Derudover er det en god idé at have din værktøjskasse lige ved hånden, så du nemt kan gå i gang med at samle møbler og sætte gardiner op, når du er klar til at gå i gang med at indrette dit nye hjem.

Vil du have en guide til selve flyttedagen? Så læs vores 10 tips til en vellykket flytning her.