Flytter du til København for at studere?

Flyt til København

Har du søgt ind på et studie i København, men kender du ikke så meget til byens kvarterer? Så læs vores guide over København her.

BoligPortal har nemlig lavet en guide over Københavns forskellige områder, og hvor de ligger placeret i forhold til byens studier. På den måde kan du se, hvor i København det kan være en fordel for dig at søge lejebolig, hvis du gerne vil bo tæt på det sted, du skal studere.

KU – Københavns Universitet fakulteter

Søndre Campus

Søndre Campus ligger ved Islands Brygge metrostation på Amager, og huser Det Humanistiske Fakultet, Det Juridiske Fakultet og Det Teologiske Fakultet. Til daglig tale, går det også under navnet KUA – Københavns Universitet Amager.

Hvis du skal studere på Sønder Campus, så kan du med fordel finde en lejebolig ved:

Det er ikke nogen hemmelighed, at en bolig på Islands Brygge (København S) eller Christianshavn (København K) kan gøre ondt på pengepungen. Men hvis du ikke har noget imod en dejlig cykeltur om morgenen, eller en lidt længere tur med metroen, kan du med fordel finde en lejebolig på Amager Øst eller i Ørestaden, hvor huslejen ofte er en del billigere. Sydhavnen (København SV) ligger desuden heller ikke langt fra Søndre Campus.

City Campus

Var du god til samfundsfag i gymnasiet, og har du planer om at fortsætte den gode stime på universitetet i København, så er det altså Indre By (København K), at du skal studere. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet – i daglig tale CSS – er stedet, hvor man kan læse psykologi, økonomi, statskundskab, sociologi og antropologi. Dele af Den Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet har desuden også til huse her.

Hvis du skal studere på City Campus, så skal du finde en lejebolig ved:

City Campus ligger på Øster Farimagsgade, men selvom du skal studere i Indre By, er vi godt klar over, at priserne i det område måske godt kan være i den SU-fjendtlige ende. Du kan derfor søge mod et af brokvartererne eller Frederiksberg, hvis du vil spare lidt på huslejen, men stadig være tæt på studiet.

Nørre Campus

Nørre Campus er en del af Københavns Universitet og her holder en stor del af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet til. Det er også på Nørre Campus, at du kan opleve Københavns Universitets nye vartegn: Mærsk Tårnet.

Hvis du skal studere på Nørre Campus, så find en lejebolig ved:

Hvis du skal studere på Nørre Campus, så kan du med fordel finde en lejebolig i Nørrebro (København N) eller Østerbro (København Ø). Du kan også snildt søge mod Nordvest-kvarteret (København NV) eller Brønshøj, hvor lejen ofte er lidt lavere, og du kan få flere kvadratmeter for pengene. Hellerup er også en mulighed, og med en lejebolig her vil du stadig være tæt på studiet.

Frederiksberg Campus

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet samt Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet hører også til på Frederiksberg Campus.

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i København er nemlig spredt ud over flere steder i byen, og derfor kan du med fordel undersøge, hvor de forskellige institutter har til huse, inden du begynder din boligsøgning.

Starter du på Frederiksberg Campus, så se om du kan finde en lejebolig ved:

Frederiksberg er et oplagt sted at finde en lejebolig, hvis du starter på Frederiksberg Campus, men Nørrebro (København N) og Vesterbro (København V) ligger også tæt på. Alternativt kan du finde en lejebolig med lidt mere husleje-venlige priser, men der dog stadig er tæt på by. Dette kunne være i Nordvest (København NV) eller ved Sydhavnen (København SV). Hvis du gerne vil have en endnu billigere husleje, så kan du også sagtens finde lejeboliger tæt på studiet i Valby, Vanløse eller Brønshøj.

CBS – Copenhagen Business

Vil du være en business-(wo)man? Hvorfor du derfor har søgt ind på Copenhagen Business School. CBS’ hovedafdeling ligger ved Solbjerg Plads på Frederiksberg.

Hvis du skal starte på CBS, så se om du kan finde en lejebolig ved:

Frederiksberg, Nørrebro (København N) og Vesterbro (København V) ligger alle tæt på CBS, men Nordvest (København NV) og Sydhavnen (København SV) ligger heller ikke langt fra til billigere huslejepriser. Du kan også sagtens finde en lejebolig i Valby, Vanløse eller Brønshøj, hvor du helt sikkert kan spare meget på huslejen, men stadig være tæt på studiet.

Aalborg Universitet i København

Aalborg Universitet har også en afdeling i København SV, også kaldt Sydhavnen. Har du søgt ind på f.eks. teknoantropologi, en af deres kommunikationsuddannelser eller deres uddannelse i bæredygtigt design, er det i altså ved Sydhavnen København SV du finder campus.

Hovedkvarteret for AAU København ligger på A.C. Meyers Vænge, og det kan du med fordel bruge som pejlemærke. Sydhavnen er det oplagte sted at bosætte sig, men Vesterbro er også et dejligt sted at bo, hvis du gerne vil være tættere på byen. I Valby, Hvidovre og København S kan du med fordel også finde en lejebolig, hvis du gerne have en lavere husleje.

DMJX – Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Har du en grafisk designer eller en visuel kommunikatør i maven, så skal du studere på DMJX. Her kan man uddanne sig i Visuel Kommunikation, Grafisk Design, Kreativ Kommunikation og Fotografisk Kommunikation.

Se om du kan finde en lejebolig ved:

Det vil være smart at finde en lejebolig i Nordvest, hvis du skal studere på DMJX. Huslejepriserne er i forvejen ikke så høje her, og du er i kort afstand til studiet. Dyssegård og Hellerup ligger også lige omkring studiet, og vil ofte have en endnu lavere husleje, da det er længere væk fra det centrale København. Hellerup ligger heller ikke langt fra DMJX. Hvis du gerne vil bo tættere på byen, men stadig være tæt på studiet, så anbefaler vi, at du skal søge efter en lejebolig på Nørrebro (København N) eller Østerbro (København Ø).

DPU – Danmarks Pædagogiske Universitet

Danmarks Pædagogiske Universitet, hvor du kan læse uddannelsesvidenskab, holder også til i Nordvest kvarteret.

Hvis du skal studere på DPU, så se om du kan finde en lejebolig ved:

Nordvestkvarteret, Dyssegård og Søborg er de oplagte steder, hvis du gerne vil have en lavere husleje. Selvom studiet kan virke som et stykke væk fra de lækre brokvarterer i byen, så er det ikke noget, en lille cykeltur ikke kan klare. Derfor kan du sagtens bo tættere på byen, hvis du har lyst til det – så er København heller ikke større.

IT-Universitetet

Er du en af de digitalt indfødte, der drømmer i bits og data, og har søgt ind på IT Universitetet for at læse f.eks. Softwareudvikling, Digitale Medier og Design? Så skal du altså til Amager for at studere. IT Universitetet har desuden Søndre Campus og DR Byen som naboer.

Se derfor om du kan finde en lejebolig ved:

Indre By (København K) ligger tæt på studiet, men der skal du også betale en højere husleje, fordi du bor så centralt i København. Amager (København S) er det oplagte sted at søge lejebolig. Amager Øst ligger smukt ud til vandet, hvorimod Amager Vest ligger helt tæt på studiet, og med metrostation der løber langs kvarteret, så kan du nemt transportere dig rund i resten af byen også. Specielt Ørestaden, en af Københavns nye bydele, er rigtig oplagt, hvis du gerne vil bo til leje i nybyggeri. Det kan du desuden også på Sydhavnen, der heller ikke ligger langt fra IT-Universitet.