De 7 bedste bydele og områder i Aalborg

De bedste steder at bo i Aalborg

Har du planer om at finde et sted at bo i Aalborg? Så er det store spørgsmål bare, hvilken bydel i Aalborg, du skal vælge. Hos BoligPortal er vi vilde med aalborgensernes nordjyske dialekt, byens skæve bindingsværkshuse og ikke mindst nattens pangfarvede shots. Selvom Aalborg er en af landets mindste studiebyer, så er dobbelt A fuld af fest og farver, hvilket kan være med til at gøre studietiden og livet i Aalborg uforglemmelig.

Hvor skal man bo i Aalborg?

Hvis du allerede har en idé om, hvilken bydel i Aalborg, du ønsker at se nærmere på, kan du blot trykke på knappen herunder og surfe rundt på BoligPortal.

Men… hvis du er en af dem, der har brug for lidt mere viden, om de forskellige bydele og områder i Aalborg, før du tager beslutningen, så læs med herunder, hvor vi guider dig igennem 7 af de bedste byde, områder og kvarterer i Aalborg:

1. Vestbyen – det gamle arbejderkvarter

Man kan stadig fornemme det gamle arbejderkvarter, når man går rundt i Aalborgs Vestby. Husfacaderne er slidte, og kvarteret er mere råt end resten af byen. I dag er det et populært sted at bo i Aalborg blandt unge, hvilket også kan gøre det sværere at finde bolig i Vestbyen. Vestbyen bliver ikke kaldt for “Festbyen” for ingenting! Det er desuden her i Vestbyen, at Friluftsbadet – Vestre Fjordpark – holder til.

Populariteten oplever man især i Reberbansgade, der er spækket med lækre madbutikker. Sushi, pizza, mexicansk, pita, sandwich, bland selv slik og meget mere. Så det er her, du skal gå hen med dine tømmermænd, eller hvis du gav op på den hjemmelavede mad.

Et populært cafésted i Vestbyen er opkaldt efter en af Danmarks velkendte udenrigskorrespondenter, og hedder ’Ulla Terkelsen, London’. Det mærkværdige navn i sig selv er næsten nok til at kigge nysgerrigt indenfor, men det er almindelig, solid cafémad i skønne, farverige lokaler, som stedet byder på.

Hvis du er til fodbold, skal du vide, at byens fodboldhold holder til i Vestbyen. Så det er nok ikke lige i Vestbyens gader, at du skal heppe alt for højlydt på AGF eller Brøndby.

2. Aalborg Havnefront – det gamle industrikvarter

Som mange af landets andre store byer har Aalborg fået øjnene op for at udnytte sit havneområde. Kvarteret, der før var forbeholdt industri, er nu blevet en ny og moderne del af byen. Halvt nedrevne kornsiloer står side om side med de høje moderne etageboliger, der skyder op langs vandet. Selvom meget af nybyggeriet er ude af rækkevidde for studerede, så er nogle af boligerne faktisk lavet specifikt som ungdomsboliger.

Der er en promenade langs med vandet, så du har en fantastisk udsigt over fjorden og til kysten på den anden side – det som nordjyderne ville kalde nordenfjords.

I den vestlige del af havnefronten ligger Aalborg Havnebad klar til de varme sommerdage. Der er både vipper og livreddere, og bagefter kan du slappe af i en liggestol, eller gå i Jomfru Ane Parken og grille.

3. Nørresundby – den gamle handelsplads

På den kyst, man kan skimte fra Aalborgs havnefront, ligger Nørresundby. Det er lige på den anden side af Limfjordsbroen, meget tæt på centrum, og alligevel er det en by med sit eget postnummer. Nørresundby fik status af handelsplads i 1858 og blev år 1900 ophøjet til købstad.

Det er ikke blandt de mest eftertragtede beboelsesområder i Aalborg, og derfor kan det være et fornuftigt sted også at prøve at søge bolig, hvis man er på boligjagt og måske også søger noget billigere end i midtbyen. I Nørresundbys bydel Lindholm ligger der desuden både togstation og Aalborg lufthavn, der er Danmarks tredjestørste lufthavn.

4. Midtbyen – hjertet af Aalborg

I det centrale Aalborg finder du det meste af byens kultur og underholdning. På en gåtur i midtbyen fornemmer man tydeligt, at byen er en gammel købstad.

I Teaterkvarteret i den vestlige del af centrum ligger Aalborg Teater. Hvis du kan lide at gå i teatret, så er det et godt sted at kende, for her får studerende 50 procent på alle forestillinger. Her bygges netop også på den helt nye Budolfi Plads med masser af grønne arealer, tiltrængte parkeringspladser og bymiljø.

Aalborg Universitet er spredt ud på tre forskellige campusser, hvoraf det mest ligger i Aalborg Øst. Hvis du vil på læsesal i centrum, så er Aalborg Hovedbibliotek stedet. Selvom biblioteket ikke har en aflukket læsesal, så er her ro og plads til at sidde med både computer, bøger og madpakke.

Og så kan man vist ikke komme uden om Jomfru Ane Gade – i daglig tale kendt under sit kælenavn, Ga’en. 150 meter proppet med barer, diskoteker og en kronisk lugt af daggammel fadøl hængende mellem gadens skæve, små huse.

Det er klart det billigste sted at gå i byen i Aalborg, fordi barerne presser hinanden ned i pris. Alene på grund af øl til 25 kroner er Jomfru Ane Gade et besøg værd – men hvis du flytter til Aalborg, er vi sikre på, du hurtigt gør dig dine egne erfaringer med den fordrukne gade. Desuden er der i modsætning til i mange andre danske byers natteliv ikke behov for at betale indgang på diskotekerne de fleste steder.

5. Øgadekvarteret i Aalborg – det grønne område

Øgadekvarteret ligger i centrum, men alligevel er det et område for sig med mere ro og grønt, og boligerne lejes ofte ud til studievenlige priser. Det er hovedsageligt et boligkvarter, men her er også fine indkøbsmuligheder, lokale værtshuse og forskellige fastfood-steder.

Øgadekvarteret er også så heldig at have en af byens dejligste parker, Østre Anlæg. At træde ind bag parkens omkransende træer føles super idyllisk – især efter en lang dag i bylarm. Her er masser af blødt græs, bænke, hvide svaner og ro til ørerne – Det vil være det perfekte sted at slæbe bøgerne hen i eksamensperioden. Der er desuden mulighed for at spille udendørs volley i parken eller tage en frokost med under armen.

6. Eternitten – Ny attraktiv bydel; tidligere dansk Eternitfrabrik

Eternitten er en af Aalborgs nye attraktive bydele, som ligger 1,5 sydøst for midtbyen. I den populære bydel, har man det hele indenfor rækkevidde. I området finder du charmerende og unikke gamle industribygninger, der har gennemgået en ombygning til moderne boliger, butikker og kontorer. Der er alt fra kvalitetslejligheder og ungdomsboliger. Lejeboligerne har fået en mere nymoderne makeover med hver deres karakteristika, der tager udgangspunkt i de unikke spor fra de gamle facader.

Eternittens centrale placering gør, at der er gode busforbindelse hver halve time, uanset om man skal mod Øst, Syd eller Vest.

Med få minutters gang, er Fitness World og gode indkøbsmuligheder tæt på – hvoraf der også er små caféer, som kan slukke sulten. Har du brug for underholdning og en sjov samt udfordrende oplevelse, kan Funcenter være oplagt for dig.

Priserne på lejeboligerne kan variere afhængigt af, hvilken type lejebolig man bor på kollegie, nyopført lejlighed eller rækkehuse. Selvom Eternitten har central placering og tæt på bymidte, så er huslejepriserne væsentlig lavere end i centrum.

7. Aalborg Øst – Universitetskvarter

Aalborg Øst ligger ca. 6 km væk fra Aalborg midtby. Aalborg Øst er det største byområde i Aalborg, og mange studerende bor i området, da en del af Aalborgs Universitetskvarter er omkring campus. Ønsker du at bo idyllisk, væk fra midtbyens larm og tæt på institutioner, så er det oplagt at finde en lejebolig i Aalborg Øst.

Er man studerende, så kan man finde lejeboliger omkring campusområdet, som ligger med få minutters gang fra AAU. Med gode busforbindelser fra campus, er det nemt at komme til og fra midtbyen. Bydelen er i rivende udvikling, og bliver en særskilt bydel, hvor du som tilflytter kan få alt – hvad du behøver. Her finder du også motorvejsforbindelser tæt på, som kan tage dig med nordpå og sydpå.

En central del af Aalborg Øst, er den nye bydel, Tornhøj. Her finder man nye lejeboliger, butikker og livlige mødesteder. Fornyeligt blev Tornhøjcentret indviet med supermarked, spisesteder og delebiler i bydelen – det kan give anledning til at udforske Aalborg rundt. Med få minutters gang eller på cyklen over den nye bro, kan du hurtigt komme rundt til butikker og institutioner. Aalborg Øst byder også en lille badestrand, Hesteskoen, der er med børnevenlig sandstrand, naturlejrplads med shelte samt bålplads.

Du finder mange spændende områder i Aalborg, som du kan udforske og opleve. Hvert område i Aalborg har sin charme, og kan byde på alt, afhængigt af – hvad man er på udkig efter. Skal du flytte til en by, hvor du kan få alt, hvad hjertet begærer? Så er Aalborg helt klart det oplagt valg for dig – uanset om du er enlig, en stor familie eller studerende. Er du allerede overbevist om, at det bliver Aalborg, så skynd dig at få fingrene i en af de mange lækre boliger i Aalborg. Klik herunder og find din drømmebolig i ønske-byen.

Vi håber, at du har fået et lidt bedre indblik i, hvor du kunne tænke dig at bo i Aalborg. Og husk, at hvis du leder efter et sted at bo, så kan du altid finde ledige boliger i Aalborg på BoligPortal.

God fornøjelse i det nordjyske!