De 12 bedste bydele og kvarterer i Aalborg

Bedste bydele og kvarterer i Aalborg

Aalborg, som er kendt som Nordjyllands hovedstad, byder på en helt særlig atmosfære og stemning, der er svær at finde i nogen anden storby i Danmark. Aalborg er inddelt i en række forskellige bydele og kvarterer, hver med deres unikke kvaliteter og karaktertræk.

Drømmer du om at flytte til Aalborg, men er i tvivl om, hvor i byen du ønsker at bosætte dig, giver vi herunder en gennemgang af de bedste bydele og steder at bo i Aalborg.

Hvor skal man bo i Aalborg?

Hvor man skal bo i Aalborg kan være svært at beslutte – især hvis man er tilflytter og ikke kender byen så godt. Aalborg er inddelt i flere bydele – heriblandt Aalborg Centrum, Aalborg Øst, Aalborg SV, Aalborg SØ samt Nørresundby mod nord på den anden side af Limfjordsbroen. De enkelte bydele i Aalborg består desuden af en række kvarterer, som hver især har sine helt egne kendetegn – med alt fra de ældre og velbevarede områder til de nyopførte og moderne boligkvarterer.

Uanset om du drømmer om at bo i den livlige og centrale del af Aalborg midtby eller i højere grad ønsker at søge ud mod de mere rolige udkantsområder, tilbyder Aalborg by en bred vifte af muligheder – så det er blot med at mærke efter, hvad der passer bedst til dine behov. 

Herunder guider vi dig igennem 12 af de mest populære bydele og kvarterer i Aalborg, så du kan vælge den bedste bydel for dig og finde dit kommende hjem i denne charmerende nordjyske by:

1. Aalborg Centrum

I Aalborg Centrum, der bedst beskrives som hjertet af byen, er der spækket med oplevelser indenfor kultur og underholdning. Det er også i denne del af byen, at du finder Jomfru Ane Gade, bedre kendt under navnet ‘Gaden’, som du med garanti har hørt om. Her kan du opleve det vilde byliv med fest og farver, og på gadens barer og diskoteker kan du få drinks og øl til billige priser. 

Dog er Aalborg Centrum meget mere end blot et festparadis. I Teaterkvarteret, i den vestlige del af centrum, ligger Aalborg Teater, hvor du som studerende kan få 50% på alle forestillinger. Aalborg Teater ligger lige ved Budolfi Plads, hvor du finder flere grønne områder.

2. Øgadekvarteret i Aalborg

Øgadekvarteret i Aalborg ligger i den centrale del af byen og er et af de mest populære steder at bosætte sig i byen. Selvom Øgadekvarteret er placeret i Aalborg midtby, er det et kvarter for sig selv med ro og flere grønne områder. Du finder desuden gode indkøbsmuligheder, lokale værtshuse og en del fastfood-steder i området. Hvis du bor i Øgadekvarteret, kan du eksempelvis tage til Østre Anlæg, som er en af de skønneste parker i Aalborg. Her kan du træde ind bag parkens omkransende træer og nyde idyllen.

3. Østre Havnepark i Aalborg

Østre Havnepark i Aalborg er et boligområde beliggende ved Østre Havn. Området har gennemgået en større udvikling og er de seneste år blevet et af de mest eftertragtede steder at bo i Aalborg. Området omkring Østre Havn tilbyder et rigt kultur-, fritids- og handelsliv. Bor du i en af lejlighederne i Østre Havnepark i Aalborg, har du den centrale del af byen lige i baghaven, og du kan efter blot få minutters gang finde alle hverdagens fornødenheder og oplevelser. Du får også den maritime atmosfære, hvor du kan tage en dukkert i havnebadet eller forsøge dig med diverse vandsportsaktiviteter i Aalborg Cable Park.

4. Aalborg Havnefront

Aalborg Havnefront, der tidligere var forbeholdt industri, er i dag blevet til en ny og moderne del af byen. Langs promenaden kan du nyde udsigten over Aalborg Fjord og til kysten på den modsatte side. 

Hvis du bosætter dig ved Aalborg Havnefront, kan du på varme sommerdage nyde godt af Aalborg Havnebad, der ligger i den vestlige del af havnefronten. Efter en forfriskende dukkert i vandet kan du slappe af på en liggestol eller gå hen til Jomfru Ane Parken og grille med vennerne. Tager du en spadseretur langs havnefronten, er det oplagt at tage et smut forbi Fjordbyen. Her kan du opleve de fineste små, selvbyggede huse, og om sommeren inviterer Fjordbyen endda til flere sommerkoncerter.

5. Aalborg Vestby

Aalborg Vestby er en bydel, som på trods af sin tætte forbindelse til Aalborg Centrum, har sin helt egen identitet. Sammenlignet med andre områder i Aalborg, har Vestbyen et mere råt udtryk, hvor man stadig kan fornemme det gamle arbejderkvarter. Aalborg Vestby er i dag et yderst populært sted at bosætte sig – især blandt unge, hvor Vestbyen går under kælenavnet “Festbyen”. 

Bydelen ligger direkte ud til Limfjorden, og det er også her, du finder det velbesøgte friluftsbad, Vestre Fjordpark. Hvis du er madentusiast, kan du gå en tur langs Reberbansgade, hvor du vil støde på et væld af lækre madbutikker, der har alt hvad hjertet begærer. Ligger din interesse derimod mere i fodboldverdenen, er det også i denne del af Aalborg, at byens fodboldhold, AaB, har sin hjemmebane.

6. Hasseris

Hasseris grænser op til Aalborg SV og Aalborg Centrum og er en af Aalborgs gamle bydele, hvilket især kendetegner sig ved den charmerende og landsbylignende bymidte. Hasseris er et af de mest eksklusive områder i Aalborg, hvor det er særligt eftertragtet blandt familier og yngre at bosætte sig. 

Hasseris tilbyder hele to folkeskoler samt Hasseris Gymnasium i bydelens sydlige udkant, og trods den korte afstand til Aalborg midtby, får du her en rolig atmosfære og flere naturskønne områder i nærheden. Du kan blandt andet tage familien med på udflugt til Hasseris Skov, hvor I kan nyde omgivelserne med både skov, strand og eng eller besøge et af Aalborgs mest populære udflugtsmål i den centrale del af Hasseris – nemlig Aalborg Zoo.

7. Nørresundby

Nørresundby ligger på den anden side af Limfjordsbroen på den kyststrækning, man kan skimte fra Aalborg Havnefront. Flytter du til Nørresundby, kommer du til at bo ved vandet, og du kan desuden ofte finde en lejebolig med en billigere husleje. Bydelen er ikke blandt aalborgensernes mest foretrukne placeringer, hvilket kan være svært at forstå. For trods placeringen på den anden side af broen, kan du med bussen fra Nørresundby Torv komme ind til Aalborg Station på blot 10 minutter. Derudover finder du i Nørresundby, nærmere betegnet Lindholm, både togstationen og Aalborg Lufthavn.

8. Eternitten

Eternitten er et nyt og attraktivt område i Aalborg, som ligger cirka 1,5 kilometer sydøst for Aalborg Centrum. Eternitten er særligt populær, da du får alt inden for rækkevidde med både dagligvarebutikker, caféer, fitnesscenter, paddle tennis og meget mere. Derudover rummer bydelen flere forskellige boligtyper med alt fra større kvalitetslejligheder til ungdomsboliger, der henvender sig til de studerende i Aalborg. Med Eternittens centrale placering, får du også gode busforbindelser hver halve time, uanset om du skal til Aalborg Øst, Syd eller Vest.

9. Vejgård

Vejgård blev tidligere opfattet som en forstad til Aalborg, men er i dag blevet en integreret del af byen. Vejgård ligger cirka 3 kilometer sydøst for Aalborg midtby og er perfekt placeret mellem centrum og universitetet. I Vejgård finder du en god blanding af lejligheder, byhuse og villaer, hvilket gør det til et attraktivt sted at bo for mange forskellige aldersgrupper. Vejgård er kendetegnet ved en stærk identitet og associeres ofte med landsbystemning og foreningsliv, hvor beboerne kender hinanden.

10. Aalborg SØ

Aalborg SØ grænser mod nord op til Eternitten og Vejgård og udgør et af de største områder i Aalborg. Aalborg SØ tilbyder et attraktivt udvalg af muligheder samt boligtyper, der kan imødekomme familiens såvel som den studerendes behov – med alt fra fredelige villakvarterer til nyopførte, moderne lejligheder.

Visse og Gug er to af de mest attraktive boligområder, som er særligt velegnede for børnefamilier. Her er der gode indkøbsmuligheder, flere daginstitutioner og folkeskoler samt et rigt foreningsliv. Nord for Gug, og tættere på Aalborg Centrum, ligger det velkendte Grønlandskvarter, der er et af de nyeste boligområder i Aalborg SØ.

Udover den nemme adgang til Aalborg midtby, er Aalborg SØ kendt for sin smukke og idylliske beliggenhed, hvor du særligt i den nordligste del af området kan opleve, hvordan det åbne landskab folder sig ud. Bor du i Aalborg SØ, får du de naturskønne omgivelser tæt på med blandt andet Kongshøjskoven, der med sine populære vandre- og mountainbikeruter giver anledning til flere udendørsaktiviteter i det fri.

11. Aalborg Øst

Aalborg Øst ligger cirka 6 kilometer fra Aalborg midtby og udgør et stort byområde. Her kan du blandt andet finde Tornhøj og Øster Sundby, som er nogle af de mest populære kvarterer i området. Hvis du bor i Aalborg Øst, finder du flere gode busforbindelser, der gør det nemt at komme ind til centrum. Med motorvejsforbindelserne tæt på kan du hurtigt komme både syd- og nordpå. 

Aalborg Øst er midtpunkt for universitetslivet, hvilket gør området særligt populært blandt studerende. Skal du studere i Aalborg, kan du finde et stort udvalg af lejeboliger omkring campusområdet, hvor du blot er få minutters gang fra AAU.

Flere familier vælger at søge efter en bolig i Aalborg Øst, da området er placeret lidt væk fra byens larm. I bydelen finder du også en lille børnevenlig strand, Hesteskoen, hvor der endda er mulighed for at overnatte i shelter. I kan tænde op i bålstedet, og tage børnene med på naturlegepladsen.

12. Skalborg

Skalborg er en af de mest eftertragtede forstæder til Aalborg og et byområde i kommunen, som løbende gennemgår stor udvikling. Bydelen ligger blot 6 kilometer sydvest for Aalborg Centrum og er meget mere end bare et sted, man kører igennem på vej til City Syd eller ind til Aalborg by. Skalborg tilbyder en lidt af det hele, hvor du både får det aktive byliv og samtidig kan nyde godt af de mange nærliggende naturområder.

Bo i andre byer tæt på Aalborg

Du kan også vælge at udforske andre byer tæt på Aalborg. Selvom det kan være fristende at kigge efter en bolig i Aalborg Centrum, er der flere fordele ved at søge en smule væk fra midtbyen. Hvis du bosætter dig i en af forstæderne til Aalborg, kan du ofte få mere bolig for pengene, da huslejepriserne er en del lavere end i midtbyen. 

Da efterspørgslen ikke er lige så stor i disse områder, får du også et større udvalg af boliger at vælge imellem. Derudover kan det være rart at bo lidt uden for Aalborg, hvor du kommer væk fra det travle byliv og får ro omkring dig, og samtidigt hurtigt og nemt kan komme ind til Aalborg Centrum, når behovet opstår.
Der ligger mange spændende byer tæt på Aalborg – hvis du er interesseret i at bo syd for Limfjorden, kan du undersøge områderne Svenstrup, Gistrup, Klarup og Storvorde. Vil du derimod hellere bo nord for Limfjorden, kan du eksempelvis udforske Vadum, Vodskov, Vestbjerg, Vester Hassing og Stae.

Find det perfekte sted at bo i Aalborg by

Ønsker du at bo i en charmerende by, hvor du får alt, hvad hjertet begærer? Så er Aalborg helt klart et oplagt valg for dig. Vi håber, at du har fået et indblik i byens forskellige kvarterer og bydele, og er blevet klogere på, hvor du gerne vil bo i Aalborg. 

Hos BoligPortal ønsker vi dig held og lykke med boligsøgningen. Vi er sikre på, at du kan finde et sted i Aalborg, der matcher dine behov på vores platform.

Hvor skal man bo i Aalborg?

I Aalborg midtby kan du enten bosætte dig i et af de ældre, charmerende kvarterer eller vælge et af de moderne, nyopførte boligområder. Uden for Aalborg Centrum finder du flere populære bydele, der byder på roligere omgivelser. Vælger du en af de skønne forstæder eller byer tæt på Aalborg, er det muligt at finde en større bolig til en billigere husleje. Læs mere om de forskellige bydele og områder i Aalborg her og bliv klogere på, hvor du ønsker at bo.

Hvilke bydele består Aalborg af?

Aalborg by er inddelt i en række forskellige bydele – heriblandt Aalborg Centrum, Nørresundby, Hasseris, Eternitten, Aalborg Øst, Aalborg SØ og Vejgård. De inddelte bydele består desuden af flere afgrænsede kvarterer, såsom Øgadekvarteret, Havnefronten og Østre Havnepark, der alle udgør en del af Aalborg Centrum. I udkanten af Aalborg kan du finde bydele som Skalborg og Aalborg SØ.