Regler for udlejning af lejlighed

Udlejning af lejlighed

Det kan være svært at navigere i reglerne inden for udlejning af lejlighed. Derfor har vi samlet de vigtigste råd og regler inden for udlejning af lejlighed i dette blogindlæg, som kan hjælpe dig med at komme i gang.

Er du allerede inde i reglerne? Så opret en gratis boligannonce her og find din nye lejer:

Udlejning af lejlighed som privat eller professionel

Med en gratis annonce hos BoligPortal kan du nemt og hurtigt finde lejere til din lejlighed uanset om du er privat eller professionel udlejer. BoligPortal er med sine flere hundrede tusinde unikke besøgende hver måned Danmarks største markedsplads for lejeboliger. Der er derfor gode muligheder for at finde din nye lejer blandt de mange boligsøgende fra hele landet.

Gratis annoncering og smart beskedsystem

Hos BoligPortal finder du flere funktioner, som er med til at lette udlejningen af din lejlighed. Som udlejer kan du helt gratis oprette en annonce og ved hjælp af en række søgekriterier hurtigt komme i kontakt med lige netop de boligsøgende, som matcher dine ønsker. Med vores beskedsystem er det desuden nemt at holde styr på din korrespondance med de boligsøgende.

Udlejningsværktøjer der gør din udlejning nemmere

Udover at du gratis kan annoncere din lejlighed hos BoligPortal, kan du også gøre brug af vores udlejningsværktøjer, herunder vores gratis digital lejekontrakt, som hjælper dig med at at udfylde din kontrakt juridisk korrekt, så du står bedst muligt i lejeforholdet og vores gratis digitale flytterapport, som giver dig mulighed for at tage billeder og lave detaljerede beskrivelser direkte på flyttesynet, som samles i en flytterapport og bliver sendt direkte til lejer på selve flyttesynet.

Begge værktøjer opbevares digitalt og overholder alle krav til GDPR. På den måde skal du ikke bekymre dig om, om papirerne bliver væk eller du opbevare dem i strid med reglerne for GDPR.

Råd og regler om udlejning af lejlighed

Vi har samlet de vigtigste råd og regler om udlejning af lejlighed, som du bør sætte dig ind i, før du går i gang. BoligPortal har mere end 20 års erfaring med udlejning af boliger, og vi ser det som en af vores fornemmeste opgaver, at du kan udleje din lejlighed på en sikker og tryg måde.

Hvordan udlejer du din lejlighed?

På BoligPortal kan du udleje en eller flere lejligheder helt gratis. Alt du skal gøre, er at oprette en boligannonce og udfylde følgende: Adresse, boligtype, månedlig husleje, aconto, depositum, forudbetalt husleje, samlet pris på indflytning, indflytningsdato, lejeperiode, uploade billeder af lejligheden, beskrive lejligheden.

Hvordan finder du den rette lejer til lejligheden?

Som Danmarks største lejeboligportal har vi godt og stort netværk af seriøse og pålidelige lejere. Det er derfor nemt og sikkert for dig at finde den rette lejer til din lejlighed. Hvis du har nogle specifikke krav til en lejer, som f.eks. at vedkommende skal være ikke-ryger, kan du med fordel uddybe det i annoncen. Det vil øge dine chancer for at finde den rette lejer til lejligheden i første hug. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du skriver en god lejeboligannonce, hvor du kan finde yderligere inspiration.

På BoligPortal har vi fokus på at gøre det så nemt for dig som muligt at udleje en bolig. Derfor kan du i indbakken filtrere på en række forskellige parametre. Du kan for eksempel sortere i dine henvendelser, og hvis du vælger “Bedste Match” får du vist de ansøgere, hvis profil passer bedst til den annonce, som du har oprettet.

Hvor meget må jeg udleje min lejlighed for?

Huslejen for en lejlighed skal fastsættes efter det lejedes værdi. Det betyder, at huslejen skal svare til, hvad en tilsvarende lejlighed koster med samme beliggenhed, størrelse og kvalitet. Det kan du enten selv undersøge eller få professionel hjælp til. Hvis du som udlejer er usikker på, om du har fastsat huslejen korrekt, kan du for 526 kr. (2021) få Huslejenævnet til at give dig en forhåndsgodkendelse.

En korrekt huslejefastsættelse kan i sidste ende spare dig for mange penge, da udlejere, der taber en sag ved Huslejenævnet, skal betale et gebyr på 6.024 kr. (2021). Herudover kan lejer kræve, at huslejen nedsættes med tilbagevirkende kraft på 12 måneder siden sidste huslejestigning, og du kan derfor også risikere at stå med et stort tilbagebetalingskrav.

Når du skal regne ud, hvad du kan udleje din lejlighed for, er det også vigtigt at indregne forbrug af vand, varme og el, da lejer også skal bidrage økonomisk til disse udgifter. Læs mere i afsnittet herunder.

Hvordan opkræver jeg forbrug for min lejlighed?

Når du udlejer en lejlighed, skal du som udlejer være opmærksom på, hvordan du opkræver forbrug af lejer. Enten kan forbrug afregnes a conto, være indregnet i huslejen eller afregnes direkte med forsyningsselskabet. Afhængigt af om det er betaling af vand, varme eller el du vil opkræve af lejer, så gælder der nogle krav der skal være opfyldt, før du kan opkræve aconto. For eksempel skal du som udlejer kunne dokumentere hver enkelt lejers forbrug. Med BoligPortals digitale lejekontrakt, kan du nemt tilmelde lejer strøm direkte i lejekontrakten. 

Hvordan laver jeg en lejekontrakt til udlejning af lejlighed?

En lejekontrakt skal laves ud fra reglerne i lejeloven, og det kan være en kompliceret proces at holde styr på alle de forskellige love og regler. Lejelovens bestemmelser må nemlig ikke fraviges. Ellers kan du risikere, at den ikke gælder. Helt konkret skal den blandt andet indeholde lejer og udlejers navn og adresse, lejemålets adresse, størrelse, inventar, stand og brugsret til ting i boligen, som f.eks. vaskemaskinen m.m. Hos BoligPortal kan du helt gratis få hjælp til at lave en lejekontrakt, der opfylder alle krav her: Opret lejekontrakt her – gratis.

Mange udlejere oplever, at det sværeste i lejekontrakten er, at udfylde lejekontraktens paragraf 11 korrekt. Med BoligPortals digitale lejekontrakt, vil denne problemstilling være løst, da vi automatisk tilføjer korrekte § 11 formuleringer i takt med, at du udfylder lejekontrakten. Desuden får du det bedst mulige udgangspunkt for, at udfylde din lejekontrakt juridisk korrekt, så den overholder alle krav til lejeloven.

Kan jeg udleje min lejlighed i en tidsbegrænset periode?

Ja, du kan sagtens udleje eller fremleje din lejlighed i en tidsbegrænset periode. Det er dog vigtigt, at begrundelsen for at tidsbegrænse lejemålet angives i lejekontraktens § 11. Du skal nemlig kunne bevise, at der er en saglig årsag til at lejemålet er tidsbegrænset, og at årsagen er tilstrækkeligt begrundet i udlejers forhold. En saglig årsag kan for eksempel være, at du ønsker at vente med at sælge lejemålet til et mere økonomisk fordelagtigt tidspunkt, eller at du selv ønsker at bebo lejemålet efter lejeperiodens ophør. 

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at tidsbegrænsede lejemål ophører ved udløbet af lejeperioden. Det klare udgangspunkt er derfor, at lejeforholdet er uopsigeligt i hele den tidsbegrænsede lejeperiode.

Held og lykke med at udleje din lejlighed på Danmarks største BoligPortal 😊

Hvordan udlejer jeg min lejlighed?

På BoligPortal kan du udleje en eller flere lejligheder helt gratis. Alt du skal gøre, er at oprette en boligannonce og udfylde følgende: Adresse, boligtype, månedlig husleje, aconto, depositum, forudbetalt husleje, samlet pris på indflytning, indflytningsdato, lejeperiode, uploade billeder af lejligheden, beskrive lejligheden.

Hvordan finder jeg den rette lejer til min lejlighed?

Som Danmarks største lejeboligportal har vi opbygget et godt og stort netværk af seriøse og pålidelige lejere. Det er derfor nemt og sikkert for dig at finde den rette lejer til din lejlighed. Hvis du har nogle specifikke krav til en lejer, som f.eks. at vedkommende skal være ikke-ryger, kan du med fordel uddybe det i annoncen. Det vil øge dine chancer for at finde den rette lejer til lejligheden i første hug. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du skriver en god lejeboligannonce, hvor du kan finde yderligere inspiration.

 

På BoligPortal har vi fokus på at gøre det så nemt for dig som muligt at udleje en bolig. Derfor kan du i indbakken filtrere på en række forskellige parametre. Du kan for eksempel sortere i dine henvendelser, og hvis du vælger “Bedste Match” får du vist de ansøgere, hvis profil passer bedst til den annonce, som du har oprettet.