Sådan laver du den bedste boligprofil

Lav den bedste boligprofil

Vidste du, at en god boligprofil kan gøre en verden til forskel, når du søger lejebolig? For at fange udlejers interesse er det vigtigt, at du har en gennemført boligprofil.

Du kan lette både din og udlejers tid ved at lave en knivskarp profil, der beskriver dine behov, og hvordan du er som person. Læs vores råd til, hvordan du laver en god boligprofil herunder.

Hvad kigger udlejer efter på boligsøgendes boligprofil?

Det kan være svært at målrette sin boligprofil efter, hvad udlejere leder efter. Men der er nogle ting, du som lejer skal opfylde ud fra udlejers perspektiv. Det kan derfor være relevant at se boligannoncen godt igennem for at vide, hvad udlejer forventer af dig, som kommende lejer.

 • Vær seriøs omkring din boligprofil

  Udlejer ønsker så lidt besvær med sine lejere så muligt. Få udskiftninger, nul klager fra naboer, og husleje der bliver betalt til tiden. Det er derfor en god idé at kommentere på, hvor længe du har tænkt dig at blive boende i lejemålet og helst så lang tid så muligt.

 • Brug pointer fra din boligprofil, når du kontakter udlejere

  Når du henvender dig til professionelle udlejere, så skal du huske at gøre din ansøgning kort og præcis. Professionelle udlejere har ikke tid til at læse en længere fristil. Derfor skal du begrænse detaljerede beskrivelser.

 • Vis mere personlighed på din boligprofil

  Det bliver straks lidt sværere, når vi taler om private udlejere, der måske skal udleje deres egen bolig eller et værelse. Det gælder om at læse annoncen grundigt og vise, at du har forstået udlejers forventninger.

  Der er måske en begrænset lejeperiode, måske skal du selv slå græsset i haven, eller måske leder udlejer efter en roomie, der vil indgå i et socialt fællesskab. Under alle omstændigheder er det en god idé at fortælle lidt mere om dig selv, dit arbejde og dine interesser, end du måske ville gøre i din ansøgning til et boligselskab.

3 Gode råd til en målrettet og unik boligprofil

Som tidligere nævnt, bør du forestille dig, at din profiltekst er et CV, og din boligprofil er din målrettede ansøgning, der beskriver, hvorfor netop du er den rette lejer til boligen. Vi har listet 3 gode råd til en god og målrettet profil herunder.

1. Upload et profilbillede af dig selv til din boligprofil

Upload et billede af dig selv i god kvalitet, hvor der ikke er andre på billedet end dig selv. Uden et profilbillede kan det være svært for udlejere at få et helhedsindtryk af, hvem du er. Et godt profilbillede giver et bedre indtryk af, hvem du er og er med til at udlejere husker dig. Måske er du så heldig, at dit billede udstråler ’en god og ansvarsfuld lejer’. 

Det kan derfor være en god idé, når du skal vælge dit profilbillede til din profil på BoligPortal, at du styrer udenom billederne fra turen til Sunny Beach forrige år. Sørg for at vælge et billede, som viser dig og din personlighed og som du samtidig ville have valgt, hvis det var et job, du søgte.

 

2. Din boligprofil skal indeholde alle vigtige oplysninger

Husk at udfylde din profiltekst med oplysninger om dig selv, så udlejer kan få et indtryk af, hvem du er. Andre punkter, der kunne være relevant for udlejere er, om du tidligere har erfaringer med at bo ude, begrundelse for flytning og hvor mange, der skal bo i lejemålet.

På den måde har du tydeliggjort det over for udlejere, hvem du er og hvorfor du søger en lejebolig. Jo mere du specificerer og uddyber din profil med informationer, desto nemmere bliver det for udlejere at vælge deres lejer.

 

3. Skil dig ud fra mængden med en god boligprofil

Fortæl hvorfor netop du er en god lejer. Når boligræset er tæt, er det detaljerne, der kan gøre udfaldet og det ville være synd at lade en halvfærdig profil komme imellem dig og din drømmebolig. Hvis du har anbefalinger fra tidligere udlejere, kan det være med til at øge dine chancer for at finde en bolig. Sørg også for at lave en overskuelig profiltekst og skabe blikfang, så du ikke risikere at blive sorteret fra mellem de mange 100 ansøgere, der søger efter deres drømmebolig.

Udlejer kontakter de ansøgere, der har præsenteret sig selv og givet en detaljeret beskrivelse af, hvilke behov og kriterier de har. Så længe kriterierne passer med udlejerens egne, er der mulighed for, at du bliver den kommende lejer.

Hvad er en god boligprofil?

Boligprofil med et godt billede af dig selv. En profiltekst med alle de vigtige oplysninger om dig selv, så udlejer kan få et godt indtryk af dig. Andet relevant info for udlejer, såsom begrundelse for hvorfor du søger og hvor mange, der skal bo i lejemålet osv. En beskrivelse af, hvilke behov og kriterier du som lejer har – og det specielt godt, hvis disse matcher med udlejers.

Hvad kigger udlejer efter på lejers boligprofil?

Udlejere kigger efter, hvor længe du har tænkt at blive boende i lejemålet – de ønsker få udskiftninger som muligt. Ved professionelle udlejere prioriteres en kort og præcis boligprofil. Private udlejere kigger meget efter, hvilken personlighed din boligprofil udstråler.