Flytter du til Odense for at studere?

Flyt til Odense

Du har søgt ind på en uddannelse i Odense, og nu går boligjagten for alvor i gang. Måske kender du ikke byen Odense, som du skal læse i. Undrer du dig over, hvor det smartest at bo, hvis du gerne vil bo tæt på dit uddannelsessted? Det har vi forsøgt at gøre mere overskueligt med denne guide.

Boligjagten i de store studiebyer kan være intens, og derfor kan der være en pointe i at søge tæt på din uddannelse. I flere tilfælde ligger uddannelserne et lille stykke uden for centrum af byen, og det kan sommetider have indflydelse på den gennemsnitlige lejepris. Det kan du udnytte som boligsøgende.Odense huser knap 20.000 studerende, og fordi universitetet ligger cirka seks kilometer syd for centrum, bor mange unge i Odense C eller i Odense M, hvor universitetet ligger. Når du skal finde bolig i Odense, kan du starte med at gøre op med dig selv, hvor tæt du har brug for at være på byens liv og larm, og hvor tidligt du vil stå op om morgenen. 

SDU – Syddansk Universitet

Syddansk Universitet er et universitet, som giver mulighed for at tage videregående uddannelser. Universitetet har uddannelse og forskning på 6 campusser i det sydlige Danmark – i Odense, Esbjerg, Kolding, København, Slagelse og Sønderborg.

Fakulteter på SDU i Odense

På SDU finder du størstedelen af fakulteterne det samme sted. Uddannelserne er fordelt på de 5 fakulteter, som omfatter Det Humanistiske-, Det Samfundsvidenskabelige-, Det Sundhedsvidenskabelige-, Det Naturvidenskabelige- eller Det Tekniske Fakultet. Så hvis du har søgt uddannelse, der hører under hvad enten det er humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab eller TEK, så skal du søge bolig i:

Du kan selvfølgelig også finde en bolig i centrum af Odense, hvis du hellere vil være tæt på byens liv og larm.

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet 

Vil du gerne være med til at forbedre menneskers sundhed eller måske have en indflydelse? Så skal du sikkert læse på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Som det eneste fakultet på SDU, holder det til inde i centrum.

Derfor vil det være fordelagtig for dig, at finde en bolig i 

Studenterhuset Odense

Studenterhuset ligger i en rustrød bygning, og om sommeren stiller de stole og borde ud på pladsen, så du kan nyde solen med en kold øl. Som navnet antyder er Studenterhuset tiltænkt de studerende, og hvis du kommer til at bo i centrum af Odense, er det et godt sted at gå hen med bøgerne, hvis universitetets læsesale virker uoverkommeligt langt væk. Der er studiezoner til fordybelse, en café og ofte gratis arrangementer som comedy og koncerter.

Studiestuen Odense

Et andet godt tilbud for studerende, der bor i centrum, er Studiestuen. Bag de charmerende skæve ydermure, finder du plads til at læse, holde møde med studiegruppen eller bare tage et spil Bezzerwizzer med medstuderende. Det lille studiested i Nedergade er oprettet og drevet af studerende selv, og det er frivillige, der serverer din kaffe eller the. Stuen rummer også et lille antikvariat med brugt skønlitteratur og fagbøger, som du kan købe for billige penge.

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Har du søgt ind på en UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor teori og praksis går hånd i hånd? Tillykke med det! Så mangler du bare at finde et sted at bo! UCL har 2 campusser, så det vil være en god idé, at tjekke op på, hvilken campus du skal studere på, inden du finder din bolig. 

UCL Niels Bohrs Allé

Du skal studere på UCL på Niels Bohrs Allé, hvis du har søgt ind på uddannelser som eksempelvis:

 • Pædagog
 • Lærer
 • Sygeplejerske
 • Ergo- eller fysioterapeut
 • Bioanalytiker
 • Socialrådgiver

UCL på Niels Bohrs Allé befinder sig i Odense M (5230), så her vil være det oplagte sted at finde bolig. Du kan også vælge at finde bolig i den af nordlige del af Odense S (5260) eller omkring Dalum, i Odense SV, hvor huslejen også er en smule billigere. Da Odense heldigvis ikke er så stor igen, kan du også vælge at finde bolig i Odense C, hvor man er lidt tættere på det hele.  

UCL Seebladsgade

UCL Seebladsgade befinder sig i de centrale Odense tæt på havn og banegård. Her holder størstedelen af uddannelserne til. Skal du eksempelvis studere:

 • Administrationsbachelor
 • Autoteknologi
 • Bygningskonstruktør
 • Byggekoordinator eller -konstruktør
 • Datamatiker
 • Finans-, Handels-, Service-, eller Markedsføringsøkonom
 • Software- eller webudvikling
 • Økonomi og IT

Med sin placering, er der forskellige steder du kan finde lejebolig. Du kan vælge at finde din bolig i hjertet af Odense C, hvor du både er tæt på studie og bylivet. Du kan også vælge at finde din bolig omkring Næsby, Odense N (5270) eller Højstrup, Odense NV (5210), som også befinder sig tæt på dit studie. 

H.C. Andersens Barndomshjem 

Når du flytter til Odense, er der nogle steder, du skal kende til. Først skal du vide, hvor H.C. Andersens Barndomshjem ligger – ikke for din egen skyld, men så du har et svar til de tusrister, der vil spørge dig efter ”Hans Christian Andersen’s childhood home.” Det er i Munkemøllestræde – ved Magasin og et drej om hjørnet, hvor der ligger en bank. Sådan! Og nu en guide til nogle af de steder, hvor du kan bo, drikke og grine under din studietid i Odense.

Held og lykke med din boligsøgning i Odense! 

Har du endnu ikke fundet din lejebolig? Så start med at oprette en BoligAgent, helt gratis!