Flytter du til Odense for at studere?

Flyt til Odense

Du har søgt ind på en uddannelse i Odense, og nu begynder boligjagten for alvor. Måske kender du ikke byen Odense, hvor du skal studere. Undrer du dig over, hvor det smartest at bo, hvis du gerne vil bo tæt på dit uddannelsessted? Denne guide vil gøre det mere overskueligt for dig.

Boligjagten i de store studiebyer kan være intens, og derfor kan det være en fordel at søge tæt på din uddannelse. I flere tilfælde ligger uddannelserne lidt uden for byens centrum, hvilket kan påvirke den gennemsnitlige lejepris. Dette kan du udnytte som boligsøgende.  

Odense huser årligt knap 40.000 studerende, og fordi universitetet ligger cirka seks kilometer syd for centrum, bor mange unge i Odense C eller Odense M, hvor universitetet ligger. Når du skal finde bolig i Odense, kan du starte med at overveje, hvor tæt du ønsker at være på byens liv og larm, og hvor tidligt du er villig til at stå op om morgenen. 

SDU – Syddansk Universitet

Syddansk Universitet er et universitet, som giver mulighed for at tage videregående uddannelser. Universitetet har uddannelse og forskning på 6 campusser i det sydlige Danmark – i Odense, Esbjerg, Kolding, København, Slagelse og Sønderborg. 

Fakulteter på SDU i Odense

På SDU finder du størstedelen af fakulteterne samlet ét sted. Uddannelserne er fordelt på fem fakulteter: 

  • Det Humanistiske Fakultet
  • Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
  • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
  • Det Naturvidenskabelige Fakultet
  • Det Tekniske Fakultet

Hvis du har søgt ind på en uddannelse inden for humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab eller teknisk videnskab, skal du søge bolig i Odense M (5230) eller omkring Tornbjerg og Fraugde i Odense SØ (5220). Du kan selvfølgelig også finde en bolig i centrum af Odense, hvis du foretrækker at være tæt på byens liv og larm. 

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet 

Vil du gerne være med til at forbedre menneskers sundhed eller have indflydelse på sundhedssektoren? Så skal du sandsynligvis læse på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, som det eneste fakultet på SDU, der ligger i centrum.  

Det vil være fordelagtigt for dig at finde en bolig i City CampusOdense C (5000) eller i Dalum i Odense SV (5250)

Studenterhuset Odense

Studenterhuset ligger i en rustrød bygning, og om sommeren stiller de stole og borde ud på pladsen, så du kan nyde solen med en kold øl. Studenterhuset er tiltænkt studerende, og hvis du bor i centrum af Odense, er det et godt sted at læse, hvis universitetets læsesale virker for langt væk. Der er studiezoner til fordybelse, en café og ofte gratis arrangementer som comedy og koncerter. 

Studiestuen Odense

Et andet godt tilbud for studerende, der bor i centrum, er Studiestuen. Bag de charmerende, skæve ydermure finder du plads til at læse, holde møde med studiegruppen eller bare tage et spil Bezzerwizzer med medstuderende. Det lille studiested i Nedergade er oprettet og drevet af studerende, og det er frivillige, der serverer din kaffe eller te. Stuen rummer også et lille antikvariat med brugt skønlitteratur og fagbøger, som du kan købe billigt. 

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Har du søgt ind på en UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor teori og praksis går hånd i hånd? Tillykke med det! Så mangler du bare at finde et sted at bo! UCL har to campusser, så det er en god idé at tjekke, hvilken campus du skal studere på, inden du finder din bolig.

UCL Niels Bohrs Allé

Du skal studere på UCL på Niels Bohrs Allé, hvis du har søgt ind på uddannelser som: 

  • Pædagog
  • Lærer
  • Sygeplejerske
  • Radiograf
  • Ergo- eller fysioterapeut
  • Bioanalytiker
  • Socialrådgiver

UCL på Niels Bohrs Allé ligger i Odense M (5230), så det vil være oplagt at finde bolig der. Du kan også vælge at finde bolig i den nordlige del af Odense S (5260) eller omkring i Odense SV (5250), hvor huslejen er lidt billigere. Da Odense heldigvis ikke er så stor, kan du også vælge at finde bolig i Odense C (5000), hvor man er tættere på det hele. 

UCL Seebladsgade

UCL Seebladsgade ligger centralt i Odense tæt på havnen og banegården. Her findes størstedelen af uddannelserne. Skal du eksempelvis studere: 

  • Automationsteknolog
  • Bygningskonstruktør
  • Byggekoordinator eller -konstruktør
  • Datamatiker
  • Finans-, handels-, service-, eller markedsføringsøkonom
  • Software- eller webudvikling
  • Økonomi og IT

Med sin centrale placering er der flere steder, du kan finde lejebolig. Du kan vælge at bo i hjertet af Odense C (5000), hvor du både er tæt på studie og byliv. Du kan også finde bolig i Næsby, Odense N (5270) eller Tarup, Odense NV (5210), som også ligger tæt på dit studie. 

H.C. Andersens Barndomshjem 

Når du flytter til Odense, er der nogle steder, du skal kende. Først skal du vide, hvor H.C. Andersens Barndomshjem ligger – ikke for din egen skyld, men så du kan vejlede turister, der spørger efter ”Hans Christian Andersen’s childhood home.” Det ligger i Munkemøllestræde, ved Magasin og et drej om hjørnet, hvor der ligger en bank. 

Hos BoligPortal ønsker vi dig held og lykke med din boligsøgning i Odense og studiestart på din nye uddannelse. Så boligjagten med at oprette en BoligAgent, helt gratis!