De 11 bedste bydele og områder i Aarhus

Bedste steder at bo i Aarhus

Har du planer om at finde et sted at bo i Aarhus? Så er det store spørgsmål bare, hvilken bydel i Århus, du skal vælge. Aarhus – også kendt som ‘Smilets by’ – er en af Danmarks største byer. Mere end 50.000 ud af de 340.000 indbyggere i Aarhus er studerende, hvilket gør Aarhus til den by i Danmark med flest studerende i forhold til indbyggertallet.

Hvor skal man bo i Århus?

Hvis du allerede har en idé om, hvilken bydel i Århus, du ønsker at se nærmere på, kan du blot trykke på knappen herunder og surfe rundt på BoligPortal.

Men… hvis du er en af dem, der gerne lige vil vide lidt mere om de forskellige bydele og områder i Århus, før du tager beslutningen, så læs med herunder, hvor vi guider dig igennem 11 af de bedste byde, områder og kvarterer i Århus:

1. Aarhus C: Garanti for underholdning

I hjertet af Aarhus C finder du størstedelen af byens butikker. Indre by er den bydel i Århus, hvor du finder liv døgnet rundt og garanti for at blive underholdt. Her finder du også den årlige SPOT-festival, som hvert år underholder Aarhusianerne med musik og liv i byen.

Strøget, Domkirken og åens mange caféer og barer skal du nok hurtigt finde på egen hånd. De skjulte perler derimod – de kan være lidt sværere at finde. Vestergade ligger i den nordvestlige del af indre by, og her finder du et ungt, kreativt miljø. God kaffe, kunst, genbrugsbutikker og lækre restauranter er alt sammen en del af miljøet omkring Vestergade – men også herlige hemmeligheder i gadens mange baggårde.

2. Latinerkvarteret: Det hippe hangout

Hos BoligPortal er vi, som de fleste andre, lidt forelskede i den bydel i Århus, der bliver kaldt Latinerkvarteret. Selvom det officielt er en del af Indre By, har kvarteret med sine brostensbelagte gader og populære caféer fået sin egen særlige identitet. Graven er særligt et besøg værd med sine lækre kvalitetskaffebarer og uafhængige specialbutikker. Lige rundt om hjørnet fra Graven ligger Mejlgade med sin lækre mad til studievenlige priser – her er der altid mulighed for at lunte ned efter take away på en dag, hvor lysten til at stå i køkkenet mangler.

3. Øgadekvarteret: Et ungt kvarter, der bugner af spændende historie

Fem minutters gang fra Vestergade finder du det populære Øgadekvarteret med blandt andet Langelandsgade, Fynsgade og Sjællandsgade. En gåtur rundt i Øgaderne vil byde på meget af den oprindelige og smukke arkitektur fra det 19. århundrede. Kvarteret er oprindeligt et tidligere arbejderkvarter, men i dag er det alt fra studerende, børnefamilier og akademikere, der bor i Øgadernes smukke murstensbygninger.

Næsten klos op ad Øgaderne finder du Botanisk Have, som er et herligt escape til naturtrængende byboere. Besøg for eksempel Væksthusenes grønne cafe, og gå på en kold vinterdag en tur rundt i drivhusene – det er som en minirejse til de varme lande. Besøg desuden Den Gamle By som en ægte turist og rejs en tur igennem historien.

4. Frederiksbjerg: Livsnyderens mekka

At gå rundt på Frederiksbjerg giver en særlig ro i kroppen. Bydelen er anlagt efter 1800-tallets vision om store, brede boulevarder, krummede gader og torve med plads til liv og glade dage. Nutidens Frederiksbjerg lever op til visionerne, og den elegante byindretning giver lyst til at udforske kvarterets livlige gader.

På den 500 meter lange Ingerslevs Boulevard bliver der hver eneste onsdag og lørdag opstillet boder med velduftende blomsterbuketter, nyopgravede gulerødder og friskfanget fisk til den velbesøgte torvedag. På solrige dage er Skanseparken hele Frederiksbjergs fælles oase. Omkranset af tykke træstammer er der græs til alt fra løb til boldspil eller grillhygge med vennerne.

På Frederiksbjerg ligger også et hav af idylliske gader med smuk arkitektur. Tæt på Skanseparken kan du for eksempel finde Sankt Pauls Gade – en beboelsesgade med charmerende lejlighedskomplekser, hvor stokroser og buske vælter ud over havelågerne. Jægergårdsgade er Frederiksbjergs populære butiksgade. Gaden vrimler med lækre caféer, cocktailbarer og restauranter – i Jægergårdsgade er der noget til enhver smag.

5. Ceresbyen: Historie og arkitektur i Aarhus K

I 2008 stoppede det Aarhusianske bryggeri Ceres med ølproduktionen og siden er den attraktive beliggenhed blevet til et nyt, moderne boligområde med en interessant, historisk undertone. Ceresbyen er for alle dem der ønsker at bo tæt på byen, men samtidig drømmer om at bo midt i naturen. Løb en tur ned langs Aarhus Å og Brabrandstien eller nyd en sommerdag på de grønne områder i Ceres Parken eller Botanisk Have, som også ligger lige i nærheden af Ceresbyen. Sammen med Godsbanekvarteret er den en del af Aarhus kulturelle bydel, som går under navnet Aarhus K.

6. Aarhus Ø: Fremtid og visioner

Den gamle havnefront i Aarhus, som i mange år har været dedikeret til industri og færgefart, er ved at få en makeover: Aarhus Ø er blevet til. Aarhus Ø er en bydel præget af ultramoderne arkitektur – blandt andet med de ikoniske byggerier Isbjerget, Lighthouse og Z huset. Og får du en trang til lidt ældre sjæl og charme, så gå en tur på promenaden ved Aarhus Lystbådehavn. Aarhus Ø er stadig nogle steder under konstruktion, men det er et kvarter med en masse spændende visioner og muligheder, og allerede nu er Aarhus Ø et populært kvarter i Aarhus.

7. Trøjborg: ‘Byen i byen’

Trøjborg kaldes også for “byen i byen”. I den nordlige del af Aarhus ligger Trøjborg og troner ud over centrum. Navnet “Trøjborg” menes at komme fra ordet Troja, der betyder labyrint, og det giver god mening, for omkring Trøjborg ligger en labyrint af træer, nemlig Riis Skov.

Riis Skov er cirka fire kilometer i omkreds, så her er god plads til løbeture, hundeluftning og hygge. Sommetider er det muligt at finde den lille kaffevogn ved indgangen til Riis Skov, så gåturen med veninderne kan akkompagneres af en dejlig varm latte. Skoven bugner desuden af ramsløg i forårssæsonen, og når vejret er til det, frister den populære badeanstalt “Den Permanente” også med både iskiosk og sandstrand.

Udsigten fra Riis Skov er heller ikke til at tage fejl af, og har man brug for at stresse af og sidde med sine tanker, kan man sætte sig på en bænk på skovens skrænt, hvor man har et fantastisk kig over vandet og byen – på klare dage kan man se helt til Mols. Tordenskjoldsgade er hovedgaden på Trøjborg, og her forstår man, hvorfor kvarteret bliver omtalt som en by i byen: Her er biograf, barer, små forretninger og pizzeriaer. Så hvis du vælger at bo på Trøjborg, behøver du faktisk aldrig forlade kvarteret.

8. Åbyhøj: Idylliske villakvarter

Det er ingen hemmelighed, at man oftest kan få mere lejebolig for pengene, hvis man vælger at søge lidt uden for centrum. Følger du Silkeborgvej ud mod vest, kommer du til det idylliske Åbyhøj; en bydel af Aarhus, der har knap 13.500 indbyggere. Selvom Åbyhøj ligger uden for centrum, er du stadig kun en cykeltur fra indre by. Desuden er du tæt på natur med både Åbyhøj Park og Brabrandstien. Åbyhøj er især kendt for sine idylliske villakvarterer med murermestervillaer, men har også et stort udvalg af lejeboliger i form af lejligheder og boligblokke. Ser man ned mod Ådalen, vil man ligeledes kunne se nybyggeriet Åbyen med sine mange lækre og moderne lejligheder

9. Viby J: Alt hvad du behøver i en forstad

Knap 4 km fra Aarhus C finder du forstaden Viby. Viby er et oplagt sted for dig, som søger til Aarhus, men som gerne vil bo lidt uden for centrum. Du behøver dog ikke gå på kompromis med noget, hvis du flytter til Viby. Forstaden har nemlig alt, hvad hjertet begærer af flot natur, indkøbsmuligheder og takeaway-steder. Desuden er transportmulighederne med bus ind til Aarhus C rigtig gode.

10. Højbjerg: Pragtfuld natur lige rundt om hjørnet

Drømmer du om at bo tæt på pragtfuld natur, er Højbjerg det rigtige valg for dig. I bydelen i den sydlige del af Aarhus C, cirka 5 kilometer fra Aarhus, finder du både skov, strand og gode indkøbsmuligheder. I Højbjerg kan du til hverdag tage en løbetur i en af Danmarks flotteste skove. Tag også en tur i Marselisborg Skov og oplev den smukke natur, eller tag en pose æbler under armen og besøg dyrene i Dyrehaven. Højbjerg giver dig en idyllisk, landlig følelse, på trods af at du kun er små 10 minutter fra Aarhus Midtby.

11. Risskov: Et upcoming lejeboligområde

Tidligere var Risskov kendetegnet ved sine mange patriciervillaer i ægte liebhaverstil, men flere og flere nybyggede lejeboligkomplekser er over de seneste år begyndt at skyde op. Det har gjort Risskov til et utroligt attraktivt boligområde for den yngre målgruppe også.

Hvis dit valg falder på Risskov, kommer du ikke til at kede dig. Den populære bydel rummer masser af spændende muligheder, for eksempel et væld af specialbutikker og den smukke natur i bydelens skov og strand. Du befinder dig i Risskov langs kystlinjen ved Aarhus Bugten, og det er bestemt ikke noget grimt syn at have i sin hverdag. Desuden ligger Risskov også i cykelafstand til Midtbyen, hvis du skulle få lyst til lidt mere storby.

Hvis spørgsmålet var: ”Hvor skal jeg bo i Aarhus?” – så håber vi, at du nu er kommet lidt nærmere et svar med vores grundige guide. Vi håber, du har fundet mindst ét boligkvarter, du kan se dig selv have en hverdag i.

Hvis du skal til at flytte til Aarhus, kan vi kun anbefale, at du også selv går på opdagelse i byens kvarterer. Husk, at du altid kan finde alle ledige aarhusianske boliger til leje på BoligPortal.

Tilbage er der vist kun at sige: Rigtig god fornøjelse med herlige Aarhus!