De 18 bedste bydele og områder i Aarhus

Bedste steder at bo i Aarhus

Er du på udkig efter et sted at bo i Aarhus? Så er det store spørgsmål blot i hvilken bydel. Aarhus, der er Danmarks andenstørste by, er nemlig opdelt i mange charmerende bydele, områder og kvarterer, der har hver deres særpræg og fordele. Det kan derfor være en udfordring at beslutte, hvor man skal bosætte sig, især hvis man ikke er kendt i byen.

I dette blogindlæg har vi lavet en samlet oversigt over alle bydele og områder i Aarhus, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at træffe den beslutning, der bedst passer til dig.

Hvor skal man bo i Aarhus?

Mange boligsøgende – især tilflyttere – er ofte i tvivl om, hvor det er bedst at bo i Aarhus. Så hvis du sigter mod at slå dig ned i Smilets By, er det en god idé at læse om de forskellige bydele, områder og kvarterer, da der trods den korte afstand kan være ret store forskelle. 

Vi præsenterer vi dig for 18 af de mest populære og charmerende områder at bosætte sig i Aarhus inden for og uden for midtbyen, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at tage en beslutning.

Vil du bo inden eller uden for Ringgaden?

I Aarhus skelner man ofte mellem at bo inden eller under for Ringgaden, så det er det første store spørgsmål, du skal stille dig selv.

Ringgaden i Aarhus udgør en cirkulær vej, der omslutter byens kerne og skaber forbindelse mellem vigtige områder. Den strækker sig gennem områder som Trøjborg og Aarhus N mod nord, Aarhus V og Åbyhøj mod vest samt Frederiksbjerg og Langenæs mod syd. 

Du finder et væld af gode områder og bydele både inden for og uden for Ringgaden, men jo længere du bor uden for Ringgaden, jo længere vil du naturligvis også være fra den pulserende midtby.

At bo inden for Ringgaden

Hvis du vælger at bosætte dig inden for Ringgaden, åbner du døren til en verden af oplevelser. Dette område, der omgiver Aarhus Centrum, forener på en unik måde bylivet og naturen. Med en beliggenhed i hjertet af Aarhus får du nem adgang til et rigt udvalg af byens restauranter, caféer, butikker og kulturelle begivenheder. En af de fantastiske aspekter ved at bo inden for Ringgaden er netop, at du er tæt på det pulserende byliv samtidig med, at du stadig har grønne parker og rekreative områder lige rundt om hjørnet.

Inden for Ringgaden finder du eksempelvis bydele som Aarhus Ø, Frederiksbjerg, Trøjborg og Latinerkvarteret. Læs mere om disse og mange flere bydele længere nede.

At bo uden for Ringgaden

Hvis du synes, at der kan være lidt for meget larm og stress i midtbyen, kan det være en god idé at overveje dine muligheder i de mange charmerende bydele uden for den centrale Ringgade i Aarhus. 

Denne del af byen tilbyder dig en afslappende kontrast til det travle byliv inden for Ringgaden. Her kan du nyde roen, de grønne områder og parker, samtidig med at du stadig har adgang til lokale butikker og spisesteder. En ekstra fordel er, at huslejen her ofte er billigere sammenlignet med de centrale byområder. 

Uden for Ringgaden finder du eksempelvis bydele som Risskov og Skejby i de nordlige områder samt Viby i det sydlige. Nedenfor kan du læse mere om disse og mange andre bydele.

Uanset dine præferencer er der gode boligmuligheder både inden og uden for Ringgaden. Få flere oplysninger om de enkelte bydele nedenfor.

9. Bydele inden for ringgaden – tæt på centrum

1. Aarhus C: Garanti for underholdning

I hjertet af Aarhus C, som betragtes som et af de bedste områder at bo i Aarhus, finder du størstedelen af byens butikker. I indre by er der liv døgnet rundt og dermed garanti for at blive underholdt. Det er her den årlige SPOT-festival og Aarhus Festuge finder sted, der hvert år underholder aarhusianerne med musik og andre kulturoplevelser rundt omkring i byen. 

Strøget, Domkirken og de mange caféer og barer ved Åen skal du nok hurtigt finde på egen hånd. De skjulte perler derimod kan være lidt sværere at finde. Vestergade ligger i den nordvestlige del af centrum, og her finder du god kaffe, kunst, genbrugsbutikker og lækre restauranter.

Hvis du elsker mad, vil Aarhus Streetfood nær Aarhus Banegård føles som en rig skat af madoplevelser. Her venter et væld af lækre retter fra hele verden, som du kan udforske. De små foodtrucks og madboder skaber en hyggelig stemning, og stedet er altid festligt og livligt. 

Er din interesse mere rettet mod kunst og musik, har du også mulighed for at fordybe dig i enten Aarhus’ ikoniske kunstmuseum, Aros, eller i musikhuset. Uanset om det er imponerende kunstværker eller en musikalsk oplevelse, du søger, forenes begge verdener i Aarhus C.

I Aarhus C er der også nem adgang til letbanen og bybusserne, der forbinder dig med resten af byen og de omkringliggende områder. Derudover kan du nemt udforske byen til fods eller på cykel, da mange af de mest populære seværdigheder og aktiviteter er inden for gå- eller cykelafstand. Uanset om du ønsker at nyde kulinariske oplevelser, kunst og kultur eller bare udforske byens skatte, har Aarhus C alt, hvad hjertet begærer.

2. Latinerkvarteret: Det hippe hangout

Hos BoligPortal deler vi den samme begejstring som mange andre for Latinerkvarteret i Aarhus. Selvom det officielt tilhører Indre By, har kvarteret med sine brostensbelagte gader og populære caféer formået at skabe sin egen unikke identitet. Området er oprindeligt etableret i slutningen af 1400-tallet, hvorfor Latinerkvarteret faktisk er det ældst bevarede område i Aarhus.

Her er Graven et besøg værd med sine lækre kaffebarer og specialbutikker. Lige rundt om hjørnet ligger også Mejlgade, hvor du finder lækker mad til studievenlige priser – her kan du altid lunte ned efter take away på en dag, hvor lysten til at stå i køkkenet ikke helt er der.

3. Øgadekvarteret: De historiske øgader

Fem minutters gang fra Vestergade finder du det populære Øgadekvarter med blandt andet Langelandsgade, Fynsgade og Sjællandsgade. En gåtur rundt i Øgaderne vil byde på meget af den oprindelige og smukke arkitektur fra det 19. århundrede. Kvarteret var oprindeligt et arbejderkvarter, men i dag er det alt fra studerende til børnefamilier, der bor i øgadernes smukke murstensbygninger.

Lige ved siden af Øgaderne finder du Botanisk Have, som er et smukt frirum for naturelskende byboere. Du kan for eksempel besøge Væksthusenes grønne café og tage en tur rundt i drivhusene på en kold vinterdag. Derudover kan du tage på en tidsrejse i Den Gamle By, som ligger i bunden af Botanisk Have.

Øgadekvarteret er en optimal placering, hvis du studerer på Aarhus Universitet. Kvarteret ligger nemlig tæt på universitetets forskellige institutter og der er kort afstand til Aarhus Universitetspark, hvor du kan deltage i den årlige kapsejlads – Kampen om Det Gyldne Bækken, som er Nordeuropas største studenterarrangement.

4. Frederiksbjerg: Livsnyderens mekka

Frederiksbjerg er det ultimative sted for livsnydere og derfor et populært kvarter at bo i Aarhus. Når du bevæger dig rundt i denne bydel, vil du straks mærke en særlig ro. Bydelen er anlagt efter 1800-tallets vision om store, brede boulevarder, krummede gader og torve med plads til liv og glade dage. Nutidens Frederiksbjerg lever op til visionerne, og den elegante byindretning giver lyst til at udforske kvarterets smukke gader.

På den 500 meter lange Ingerslev Boulevard bliver der hver onsdag og lørdag opstillet boder med velduftende blomster, nyopgravede grønsager og friskfanget fisk, som områdets beboere nyder godt af. På solrige dage er Skanseparken hele Frederiksbjergs fælles oase, hvor der er plads til alt fra løb til boldspil og grillhygge med vennerne.

På Frederiksbjerg ligger også et hav af idylliske gader med smuk arkitektur. Tæt på Skanseparken kan du for eksempel finde Sankt Pauls Gade – en beboelsesgade med charmerende lejlighedskomplekser, hvor stokroser og buske vælter ud over havelågerne. 

Jægergårdsgade er Frederiksbjergs mest populære butiksgade. Udover fine butikker vrimler gaden også med lækre caféer, cocktailbarer og restauranter, hvor der er noget for enhver smag. Og hvis shoppinglysten ikke er tilfredsstillet, bør du ikke gå glip af M.P. Bruuns Gade i Aarhus, hvor du finder shoppingcenteret Bruuns Galleri med hele 105 butikker.

5. Ceresbyen: Historie og arkitektur i Aarhus K

I 2008 stoppede det århusianske bryggeri Ceres deres ølproduktion, og siden da er den attraktive beliggenhed blevet omdannet til et moderne boligområde med en spændende historisk baggrund. Ceresbyen er en relativt ny bydel i Aarhus og det er det perfekte valg for dem, der ønsker at bo tæt på byen og samtidig drømmer om at være omgivet af naturen. 

Her er det oplagt at tage på opdagelse i området ved at løbe en tur langs Aarhus Å og Brabrandstien eller nyde en solrig sommerdag i de grønne områder i Ceresparken eller Botanisk Have, der nærmest er nabo til Ceresbyen. Denne boligbydel er også en integreret del af Aarhus’ kulturelle kvarter, kendt som Aarhus K, der sammen med Godsbanen skaber en unik oplevelse for både besøgende og beboere.

I hjertet af Cereshaven finder du ikke blot den originale park ved det historiske Ceres Bryggeri, men også VIA University College. Med et livligt campusmiljø tilføjer VIA en dynamisk atmosfære til området, og parken bruges flittigt af både beboere og besøgende, der nyder naturen og studiemiljøet. Du kan også finde en række træterrasser langs åen, der skaber perfekte steder at nyde solen og omgivelserne.

6. Aarhus Ø: Fremtid og visioner

Aarhus Ø er en moderne bydel, der har udviklet sig meget over de seneste ti år og stadig er under udvikling. Området var tidligere Aarhus’ gamle havnefront, der i mange år var dedikeret til industri og færgefart. I dag har området gennemgået en komplet forvandling med de mange nye bygninger, der er dukket op gennem årene. Bydelen er især præget af ultramoderne arkitektur, herunder ikoniske byggerier som Isbjerget, Lighthouse og Z-huset.

På Aarhus Ø finder du hyggelige gårdrum med grønne områder, og i visse bygninger er der også eksklusive gårdmiljøer, der kun er tilgængelige for beboerne. Størstedelen af lejlighederne har altaner eller terrasser, man kan nyde den smukke udsigt.

Med de mange nye tilflyttere til området er der også kommet flere indkøbsmuligheder på Aarhus Ø. Der er blandt andet åbnet en føtex under Nicolinehus og flere specialbutikker i området. Hvis du vil slippe for at stå i køkkenet, er der også et bredt udvalg af spisesteder, herunder restauranter, streetfood samt boder og bagerier, der er spredt over hele området. I 2023 åbnede det nye Street Food-marked, Markedshallen i Nicolinehuset, som bestemt er et besøg værd.

Bor du på Aarhus Ø, kan du også nyde godt af den korte afstand til havnebassinet. Her finder du blandt andet Bassin 7, som ligger ved havnefronten og huser Aarhus’ populære havnebad. Badet har forskellige bassiner, der passer til alle aldre, og det er en ideel destination på en varm sommerdag. 

Vil du gerne nyde naturen, ligger Riis Skov kun en 10 minutters gåtur fra Aarhus Ø. Riis Skov er et stort naturområde, hvor det er oplagt at løbe eller gå på de forskellige vandrestier. 

7. Trøjborg: ‘Byen i byen’

Trøjborg, som også kaldes for ‘byen i byen’, ligger i den nordlige del af Aarhus. Navnet ‘Trøjborg’ menes at stamme fra ordet ‘Troja’, der betyder labyrint, og det giver god mening, for omkring Trøjborg ligger en labyrint af træer, nemlig Riis Skov.

Riis Skov er cirka fire kilometer i omkreds, så her er der god plads til løbeture, hundeluftning og hygge. Sommetider er det muligt at støde på den lille kaffevogn ved indgangen til Riis Skov, så gåturen kan akkompagneres af en dejlig varm latte. Skoven bugner desuden af ramsløg i forårssæsonen, og når vejret er til det, frister den populære badeanstalt, Den Permanente, også med både iskiosk og sandstrand.

Tordenskjoldsgade er hovedgaden på Trøjborg, og her forstår man, hvorfor kvarteret bliver omtalt som en by i byen. Der er nemlig både biograf, barer, forretninger og pizzeriaer. Så hvis du vælger at bo på Trøjborg, behøver du næsten ikke at forlade kvarteret.

8. Langenæs: Hyggeligt og fredeligt kvarter midt i Aarhus

Leder du efter et roligt boligområde med hyggelige omgivelser? Så kan Langenæs være svaret. Bydelen ligger i den sydvestlige del af Aarhus C og huser cirka 7.000 indbyggere. Området grænser op til Frederiksbjerg og Marselisborg mod nord og øst. Placeringen er ideel for dig, der ønsker at bo tæt på indre by, men samtidigt værdsætter rolige omgivelser. 

Ved Langenæs er der mange højhuse og etageboliger, som er omgivet af grønne områder. Du finder også en række dagligvarebutikker omkring Skanderborgvej.  

Hvis du vil slappe af i naturen, kan du tage forbi Langenæsparken, hvor du blandt andet kan spille kongespil eller holde picnic med vennerne. Parken er også ideel for dig, der nyder at løbe en tur, da der er en grusbelagt løbesti. 

Alt i alt er Langenæs et ideelt sted at bo for dig, der ønsker at være en del af et behageligt miljø med både natur og byliv inden for rækkevidde.

9. Trælasten: Aarhus nye bæredygtige bydel

Trælasten, som engang var hjertet af træhandel og industri i Aarhus, er i gang med en bemærkelsesværdig transformation til en livlig bydel med et godt fællesskab. Trælasten ligger i Aarhus K tæt på midtbyen, Åen, Godsbanen og Ceresbyen, og er især kendetegnet for det store fokus på bæredygtighed og genanvendelse i boligerne. Området er konstant i udvikling og tiltrækker singler, studerende, familier og seniorer, som søger en unik og bæredygtig boligoplevelse. 

Hvis du vælger at slå dig ned i området ved Trælasten, kan du nemt besøge Godsbanen med de gamle godsbanebygninger og graffitimalede containere, hvilket giver en følelse af mini-Christiania. Her finder du værksteder, indendørs produktionslokaler, mødelokaler og meget mere. Er du musikelsker, kan du også nyde godt af Volume Village under Ringgadebroen, som er et multifunktionelt spillested med festivaler, koncerter og fester.

9. Bydele uden for Ringgaden – Aarhus forstæder

1. Åbyhøj: Idylliske villakvarter

Det er ingen hemmelighed, at man oftest kan få mere lejebolig for pengene, hvis man vælger at søge lidt udenfor centrum. Følger du Silkeborgvej ud mod vest, kommer du til det idylliske Åbyhøj; en bydel i Aarhus, der har knap 13.500 indbyggere. Selvom Åbyhøj ligger uden for centrum, er der stadig kun en lille cykeltur til indre by. Desuden er du tæt på naturen med både Åbyhøj bypark og Brabrandstien. 

Åbyhøj er især kendt for sine idylliske villakvarterer med murermestervillaer, men der er også et stort udvalg af lejeboliger i form af lejligheder og boligblokke. Kigger man mod Ådalen, vil man finde nybyggeriet Åbyen, der har mange lækre og moderne lejligheder.

Åbyhøj har også sit eget bibliotek, som faktisk er et af de største i Aarhus. Her kan du både finde en god bog og deltage i de mange lokale arrangementer, der bliver afholdt.

Ved Åbyhøj Torv finder du flere indkøbsmuligheder som eksempelvis Rema 1000 og Kvickly, og derudover er der også både pizzarier og et bageri i nærheden.

2. Viby J: Alt du behøver i en forstad

Knap 4 km fra Aarhus C finder du forstaden, Viby. Viby er et oplagt sted for dig, som gerne vil finde en billigere lejebolig og derfor er villig til at bo lidt udenfor centrum. Du behøver dog ikke gå på kompromis med noget, hvis du flytter til Viby. Forstaden har nemlig alt, hvad hjertet begærer af flot natur, indkøbsmuligheder og takeaway-steder. 

Du kan også besøge Viby Centret, hvor du kan finde dagligvarebutikken føtex og en række andre mindre tøj- og helsebutikker. Tager du til den sydlige del af bydelen, finder du også Mega Syd, som er et stort, populært indkøbscenter, der indeholder mange af landets største butikskæder. Skal du ind til Aarhus C, kan du gøre brug af de mange bybusser fra Viby Torv eller tage letbanen fra Viby Station. 

3. Højbjerg: Pragtfuld natur lige rundt om hjørnet

Drømmer du om at bo tæt på den skønne natur, er Højbjerg det helt rigtige valg for dig. I bydelen, der ligger i den sydlige del af Aarhus og cirka 5 kilometer fra Aarhus C, finder du både skov og strand. I Højbjerg har du mulighed for at besøge Marselisborg Skov og opleve den fantastiske natur eller tage en pose æbler med og besøge dyrene i Dyrehaven.

Har du interesse for kultur og historie, kan du også besøge Moesgaard Museum, der ligger tæt på Højbjerg og præsenterer en række enestående fund fra Danmarks oldtid. I Højbjerg får du en idyllisk, landlig følelse, på trods af at du kun er små 10 minutter fra Aarhus midtby.

4. Risskov: Et upcoming lejeboligområde

Tidligere var Risskov mest kendt for sine pragtfulde patriciervillaer i ægte liebhaverstil. Men de seneste år har bydelen budt på en bemærkelsesværdig forandring med opførelsen af flere moderne lejeboligkomplekser. Det har transformeret Risskov til et yderst eftertragtet boligområde, der nu tiltrækker både unge og gamle. 

Det er især de nyere kvarterer i Risskov, inklusiv det tiltalende Risskov Brynet, der har skabt en tiltrækning af den yngre befolkning. Det er i høj grad på grund af den korte afstand til byens centrum, universitetet, stranden, skovens beroligende omgivelser og de gode indkøbsmuligheder.

Hvis dit valg falder på Risskov, kommer du ikke til at kede dig. Den populære bydel rummer masser af spændende muligheder og smuk natur med både skove og strand. Risskov ligger langs kystlinjen ved Aarhus Bugten, og det er bestemt ikke noget dårligt syn at have i din hverdag. Desuden ligger Risskov i cykelafstand til midtbyen.

Får du lyst til at gå en tur langs stranden eller tage en dukkert, har du rig mulighed for det i mange af Risskovs strandparker. Her finder du blandt andet Åkrogen Strandpark, hvor du kan finde udendørs fitness, en legeplads og mange grønne områder. Derudover er der også Bellevue Strand, som især er kendt for sit klare vand og sand, der er fri for sten. Stranden er meget velbesøgt af både studerende, unge og børnefamilier, og især om sommeren er strandparken en populær destination for mange aarhusianere.

Så tag et kig på Risskov, hvis du drømmer om at bo i et moderne område med let adgang til både natur og byens centrum. 

5. Skejby: En ideel balance mellem byliv og natur

Skejby er ofte forbundet med Aarhus Universitetshospital, men det er faktisk lidt en overset bydel i Aarhus. Ikke desto mindre har denne bydel, som ligger 5 km nord for Aarhus’ centrum, meget at byde på for dem, der søger ro og fred. Skejby er kendt for at være et børnevenligt og stille område, da den er placeret med god afstand til byens larm. Her er der gode indkøbsmuligheder, og på grund af beliggenheden er huslejen ofte mere overkommelig end i Aarhus Centrum, hvilket gør det til et attraktivt sted at bo for studerende og familier. 

Hvis du vil et smut ind til centrum, kan du nemt tage en bybus eller letbanen. Området omkring Skejby er også omgivet af natur, så hvis du trænger til en gåtur, kan du enten tage til Mollerup Skov, Vestereng eller Brendstrup Skov, som alle ligger lige i nærheden.

6. Brabrand: Prisvenlige boliger og grønne oaser

Syd for Aarhus Centrum ligger Brabrand, som er en overset bydel med naturskønne omgivelser og rimelige huslejepriser. Området er kendetegnet ved sin mangfoldige befolkning, forskellige kvarterer og Nordens største basar, Bazar Vest. I bazaren kan du udforske et imponerende udvalg af eksotiske fødevarer i form af grøntsager, frugt og krydderier, der kan løfte dine retter til nye højder. 

I Brabrand finder du også City Vest, der er et shoppingcenter med både tøjbutikker, helsebutikker og et fitnesscenter. Og hvis du trænger til at motionere, kan du finde de smukke søer, Brabrand Søen og Årslev Engsø, lige i nærheden, som er ideelle til en gå- eller løbetur.

7. Hasle: Bydel med charme og kultur

Har du undret dig over det imponerende, paddehatformede tårn, når du kører ind mod Aarhus Centrum via Viborgvej? Det er Hasles ikoniske 31 meter høje vandtårn, som står vagt over denne enestående bydel. Hasle, der ligger blot 4 km fra Aarhus centrum, byder på en multikulturel befolkning og forskelligartede kvarterer som Bispehaven, Frydenlund, Møllevangen, Charlottehøj og Herredsvang. Her finder du også et væld af grønne områder som Marienlyst Park, Brendstrup Skov og Hasle Bakker, der alle tilføjer naturskønhed til bydelen.

I bydelen er Hasle Torv et vigtigt samlingspunkt. Her finder du supermarkeder, specialbutikker, take-away restauranter, genbrugsbutikker og tandklinikker. Derudover har du mulighed for at træne i det lokale fitnesscenter eller nyde en nem aftensmad fra pizzeriaer, burgersteder og kinesiske restauranter.

Til de større indkøb er Fakta og Lidl placeret ved torvet, sammen med et asiatisk marked, der giver dig adgang til en bred vifte af varer.

8. Tilst: Shoppingmekka og naturskønne kvarterer

Lige ved siden af Brabrand og Hasle finder du Tilst, en bydel beliggende 8 km nordvest for Aarhus centrum. Tilst er kendt som et sandt indkøbsmekka med et bredt udvalg af butikker og virksomheder, herunder eksempelvis Bilka Tilst og mange andre store kædebutikker og forretninger, der tilbyder alt fra elektronik og mode til dagligvarer. Det gør det til et populært shoppingsted for folk fra hele Aarhus. Hvis trangen til fastfood melder sig, finder du også en række af de store fastfoodrestauranter som Sunset, McDonald’s og KFC ved Havkærvej og Blomstervej.

Bydelen er blevet et populært område at bosætte sig i takket være det brede udvalg af boligtyper, der spænder fra moderne lejligheder til ældre huse og rækkehuse.

Hvis du har brug for frisk luft i skøn natur, finder du True Skov i nærheden samt flere parker, herunder Byparken i Tilst, der indbyder til udendørsaktiviteter og afslapning. Så hvis du søger en harmonisk balance mellem byliv og natur, kan Tilst være det perfekte sted at slå sig ned.

9. Christiansbjerg: Bydelen, der har alt

Christiansbjerg er en skøn bydel nord for Aarhus C, der byder på en blanding af historie, kultur, og moderne livsstil. Her finder du alt fra det ældste vandtårn i området til innovative IT-virksomheder i IT-byen Katrinebjerg. Shoppingentusiaster vil elske Storcenter Nord med sine 60 butikker, og kulturarvinteresserede kan udforske Museum Ovartaci med sin fascinerende psykiatrihistorie og kunst.

Bydelen byder også på et udvalg af hyggelige spisesteder som Café Smilet, Masala Indian Take away, og Toki Sushi. Hvis udvalget af spisesteder ikke er tilstrækkeligt, kan du nemt nå Aarhus midtby på cykel på bare 10 minutter eller tage letbanen fra Nobelparken.

Sportsentusiaster kan dyrke deres passion i Aarhus Beachvolley Club, Aarhus Skøjtehal eller Christiansbjerg Håndboldklubben.

Med sit varierede boligudvalg, fra gamle muremesterhuse til moderne lejligheder og ungdomsboliger, er Christiansbjerg et attraktivt sted at bo for både familier og studerende. Her er også natur at nyde med Vestereng-skoven og muligheder for vandreture og løb. En velfungerende offentlig transportforbindelse og gratis parkeringspladser ved Storcenter Nord gør det nemt at komme rundt. Christiansbjerg er en spændende del af Aarhus, der har noget for enhver smag.

Bo i en af Aarhus’ forstæder

At finde en lejebolig i Aarhus kan være udfordrende, hvis både behov og økonomi skal gå op i en højere enhed. Derfor kan det være en god idé at udforske de hyggelige forstæder og byer, der ligger i nærheden af Aarhus. Her finder du flere attraktive byer, hvor lejeboligerne ofte er mere prisvenlige end dem i centrum.

Nord for Aarhus finder du charmerende byer som Lystrup og NYE. Her kan du nyde rolige omgivelser, grønne områder og samtidig have nem adgang til Aarhus’ faciliteter. NYE er en innovativ og bæredygtig bydel nord for Aarhus, der byder på smuk udsigt og bekvem adgang til byen via letbanen.

I den sydlige retning ligger Solbjerg, som er en stille forstad omgivet af naturskønne omgivelser, hvor du nemt kan komme til Aarhus via E45 og letbanen.

Hvis du foretrækker naturskønne omgivelser, kan Hinnerup i øst være det perfekte valg med sine skove og vandløb, og hvor der også er hurtig togforbindelse til Aarhus. Lidt nord for Aarhus ligger den livlige by Hadsten med moderne bekvemmeligheder og nem adgang til tog og motorvej.

I den sydlige retning finder du også Odder, som er en idyllisk perle med gode skoler, indkøbsmuligheder og letbanen, der hurtigt fører dig til større byer som Horsens og Aarhus.

Malling, som ligger knap 13 km syd for Aarhus C, forener natur, fællesskab og storbyliv, mens Mårslet syd for Aarhus er kendt for sin ro, fællesskab og letbaneforbindelse til Aarhus.

Alle disse forstæder giver dig mulighed for at finde den ideelle balance mellem livet i fredelige omgivelser og nem adgang til Aarhus’ pulserende byliv.

Find hurtigt dit nye hjem i Aarhus eller omegn

Forhåbentlig har du nu fået en bedre forståelse af de forskellige bydele, områder og kvarterer i Aarhus og omegn. Dette burde hjælpe dig med at indsnævre din søgen efter det ideelle sted at bo i byen. Uanset hvilket område du vælger som dit nye hjem, er der unikke kvaliteter ved hver bydel, og vi er overbeviste om, at du vil finde fordele ved netop dit valgte område.

Hos BoligPortal ønsker vi dig held og lykke med din boligsøgning i Aarhus. Vi håber, at du snart finder det perfekte hjem i en af de spændende byer, bydele eller områder i og omkring Aarhus.

Hvor skal jeg bo i Aarhus?

Hvis du søger et sted at bo i Aarhus, er det helt naturligt at spørge sig selv, hvor det bedste område er. Med mange charmerende bydele og kvarterer at vælge imellem kan det være en udfordring at gennemskue. Derfor har vi hos BoligPortal udarbejdet en oversigt, der guider dig i at finde det område, der matcher dine ønsker og behov bedst muligt.

Hvilke bydele består Aarhus af?

Aarhus består af mange charmerende bydele – fra det livlige centrum inden for Ringgaden, hvor du finder hyggelige områder som Frederiksbjerg, Latinerkvarteret og Aarhus C, til naturskønne områder uden for Ringgaden som Risskov, Skejby og Viby. I vores guide præsenterer vi dig for alle bydele både inden og uden for Ringgaden, så du kan finde præcis det område, der passer bedst til dig.