Kom godt i gang med boligjagten

Kom godt i gang med boligjagten

Er du på udkig efter en bolig? Så er du landet det helt rigtige sted. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvordan man griber boligjagten an. Vi hjælper dig godt på vej.

Hvad enten du skal bo i København, AarhusOdenseAalborg eller en helt femte by, er det vigtigt, at du gør dig en række overvejelser i forbindelse med jagten på dine nye lejebolig.

Hvilke overvejelser skal jeg have med i boligjagten?

Det kan være en god idé at lave en boligplan. På den måde bliver det lettere for dig at finde ud af, hvilken bolig du skal gå efter.

  • Husleje: Hvor meget har du råd til at slippe i husleje hver måned?
  • Beliggenhed: Hvor skal du bo?
  • Boligtype: Skal du bo på et værelse, i en større lejlighed eller villa med stor have?
  • Lejeperiode: Hvor længe skal du bo der?

Der er mange overvejelser, du skal gøre dig. Det kan godt være, du har en idé om, hvordan din drømmebolig skal være. Vi drømmer alle om at bo i en lækker og billig lejlighed inde midt i byen. Vær realistisk, når du søger bolig. Overvej, hvad der er nice to have, og hvad der er need to have. Er det livsnødvendigt med en lejebolig med altan og opvaskemaskine? Jo mere fleksibel du er, jo bedre er dine odds for at finde en bolig.

Det er vigtigt at huske på, at din første lejlighed ikke nødvendigvis er den, du bor i gennem hele livet. En fornuftig tilgang til boligsøgning er at være åben for, at den bolig, du finder, kan være en midlertidig base. For eksempel kan du starte med fremleje, hvis du har svært ved at finde en bolig. Herefter kan du søge en mere permanent bolig.

Kom først med BoligAgenten

Vi har gjort boligsøgningen nem for dig. Du kan nemlig lave en gratis BoligAgent og vil straks modtage en e-mail, når der kommer boliger, som matcher din søgning. Er du for eksempel på arbejde, til festival eller bare ude at nyde det gode vejr, så kan du med BoligAgenten stadig holde dig opdateret på lejeboligmarkedet. BoligAgenten fungerer som din personlige assistent, der spejder efter nye ledige boliger, når du ikke selv har tid til at være online.

Se muligheder frem for begrænsninger

For at skille dig ud fra mængden af boligsøgende, som også er på jagt efter en bolig, kan det være en god idé med mere kreativ boligsøgning i din tilgang til at finde et nyt sted at bo. Husk at sætte dig i udlejerens sted. Udlejere modtager dagligt mange henvendelser, og derfor er det vigtigt, at du er omhyggelig, når du kontakter udlejere af lejemål, som du er interesseret i.

Forestil dig boligsøgningen som en jobsøgning. Ligesom i jobjagten er resultatet afhængig af den indsats, du lægger for dagen. Jo flere gode ansøgninger du sender, jo større er sandsynligheden for, at du får en bolig.

Du kan både søge værelser, lejligheder og almene boliger. Mulighederne er mange. Det kan være en god idé at undersøge alle muligheder og tilpasse kriterierne dertil. Brug dit netværk og de sociale medier til at sprede budskabet, når du søger bolig.

Sikker boligsøgning

Står du uden tag over hovedet, kan du måske fristes til at slække lidt på dine krav og ignorere din mavefornemmelse. En god tommelfingerregel er altid at være kritisk.

Henvendelser fra engelsktalende udlejere, absurd billige huslejer eller betaling af depositum/indskud uden at have set lejligheden først, er generelt en rigtig dårlig ide. Boligsvindel på nettet kan have mange former, og det sker både på sociale medier og på udlejningssider.  Her på BoligPortal kan du søge efter en bolig i trygge rammer. Læs her, hvad BoligPortal gør for at give dig en sikker boligsøgning.

Start din boligsøgning i dag

Nu har vi været igennem de vigtigste ting, som du skal være forberedt på. Nu handler det bare om at få søgt en masse boliger. På BoligPortal giver vi dig overblik over alle ledige lejeboliger i hele Danmark. Det er en oplagt mulighed for dig at finde din første bolig. På BoligPortal kan du filtrere ud fra område, boligtype, husleje, størrelse, værelser, lejeperiode og meget mere.

Boligjagten starter med en ansøgning

Er du i tvivl om, hvordan du skriver en god ansøgning, så kan du læse mere om at skrive en god lejebolig ansøgning her.

Hvad lægger udlejer vægt på, når de skal vælge en lejer? Vi spurgte vores kollega Preben, som er konsulent for de professionelle udlejere, der annoncerer på BoligPortal, til råds.
De professionelle udlejere går primært op i tre ting“, fortæller Preben:

  • At lejen bliver betalt til tiden
  • At lejerne ikke generer de andre i opgangen
  • At have så lidt udskiftning som muligt

Han fortsætter, “Mange professionelle udlejere sorterer desuden lange ansøgninger fra. Det gælder altså om at finde en balance mellem at være kortfattet og samtidig give udlejeren et godt indtryk af, hvem du er. Det er en fordel at vise i din ansøgning, at du er stabil og rolig, kan betale huslejen og er interesseret i at bo i lejligheden for en længere periode.”

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvordan man kommer godt i gang med jagten efter din nye bolig! BoligPortal ønsker held og lykke.

Hvilke overvejelser skal jeg have, når jeg søger bolig?

Det en god idé at overveje følgende i din boligjagt: Husleje, hvor meget har du råd til at give i husleje hver måned? Beliggenhed: hvor vil du gerne bo? Boligtype: vil du bo på et værelse, i en større lejlighed eller rækkehus. Lejeperiode: hvor længe skal du bo der?

Hvordan kommer jeg i gang med boligjagten?

Når du har gjort dine overvejelser (maks huslejepris, beliggenhed, boligtype, lejeperiode osv.), så er det en god idé at starte med at skrive en god ansøgning. Du kan hos BoligPortal få råd til, hvordan man skriver en god ansøgning.    

Hvordan finder jeg hurtigt boliger efter mine præferencer?

Du kan oprette en BoligAgent, som sender dig en mail, når der kommer en ny boligmatch for dig. På den måde kan du hurtigt se alle de potentielle boliger, som lever op til dine præferencer.