Er det en god idé at flytte sammen med sin bedste ven?

Bedste venner

Det kan være svært at finde et sted at bo. Når du går sammen med andre om at søge bolig, så har du dog flere muligheder. Takket være jeres fælles økonomiske rækkevidde – og at der ikke er nær så stor rift om de større lejligheder. Der er også penge at spare ved at dele udgifterne til internet, tv-pakke, forbrug osv.

Men hvem skal man så flytte sammen med? Du har måske en bedste ven, som du ville elske at kunne dele din hverdag med? Men er du sikker på, at du tør sætte jeres venskab på en prøve?

Bedste venner der bor sammen

Måske har du allerede besluttet, at du skal bo sammen med andre. Måske overvejer du endda flytte sammen med din bedste ven. Du har sikkert hørt nogle skrækhistorier, hvor det er gået helt galt mellem vennerne. Men sådan behøver det heldigvis ikke at være.

Mads og Troels er bedste venner, og vi har spurgt dem ind til, hvordan det er at bo sammen, hvis man er bedste venner – og hvordan man får det til at fungere.

Hvilke fordele er der ved at bo sammen?

Troels: Hvor skal jeg starte? Det er virkelig sjovt. Der er altid en at dele tingene med. Hvis man for eksempel har oplevet noget sjovt, er det virkelig rart at komme hjem og fortælle om sin sjove oplevelse. Så er der selvfølgelig også de huslige pligter, som man pludselig er fælles om. Mads og jeg har en vane med at lade opvasken stå lidt for længe, men når vi så endelig bliver enige om, at nu er det på tide, at vi skal tage den, så går vi også bare og hygger med det.

Mads: Det er jo ikke fordi, man hænger ud sammen hele tiden. Men det sker ofte, at vi hænger ud, netop fordi vi er så gode venner. Vi spiller en del playstation, og det er virkelig hyggeligt.

Troels: Så er der også udgifterne. Sådan noget som shampoo og tandpasta – den slags udgifter kan vi jo også dele, hvilket er et stort plus ved at bo sammen.

Hvordan besluttede I, at I gerne ville bo sammen?

Troels: Vi blev hurtigt enige om, at vi skulle bo sammen. Så det var en beslutning, vi tog ret hurtigt – men vi har tidligere snakket om, at det kunne være hyggeligt at bo sammen. Vores forventninger til at bo sammen har vi snakket om, efter vi flyttede sammen. Det er også dér, man bliver mere bevidst om det. Men det kan selvfølgelig være en god idé at snakke om de forventninger, man har hver især, inden man flytter sammen. For vi har nemlig overvejet at bo sammen med en tredje mand. For eksempel har vi snakket om at vedkommende, som skal bo sammen med os, skal kunne bidrage til fællesskabet.

Mads: Men det skal også være nogen, som forstår, at man også har brug for privatliv.

Hvilke udfordringer har I haft?

Troels: Kvitteringer. Vi glemmer at gemme kvitteringer.

Mads: Vi har ikke de store udfordringer, fordi vi på mange punkter minder om hinanden, når det kommer til oprydning, rengøring og huslige pligter. Vi kan sgu godt begge være lidt dovne. Og det er nok vores fælles svaghed 🙂

Troels: Vi har eksempelvis ikke noget imod, at det flyder lidt i lejligheden, hvis det betyder, at vi kan sove lidt længere. Vi har sådan lidt samme prioriteter. Nogle dage roder Mads lidt, andre dage roder jeg lidt. Men så er vi til gengæld gode til at hjælpe hinanden og bære over med hinanden. På den måde er det heller ikke noget, vi går og bliver uvenner over.

Hvordan er det at bo sammen med sin bedste ven?

Mads: Det at bo sammen med sin bedste ven er med til at udfordre venskabet. Før i tiden har vi måske ikke gået hinanden så meget på nerverne, og det kan vi jo godt nu, når vi bor sammen og kommer hinanden meget mere ved. Når man flytter sammen, ved man ikke nødvendigvis, hvordan man reagerer på hinanden.

Troels: Det er jo nogle helt andre situationer, man kommer ud i, når man bor sammen.

Mads: Men det er også det, der gør det spændende, og det har været en positiv oplevelse, fordi vi ikke har oplevet øjeblikke, hvor vi har været ved at rive hovederne af hinanden.

Troels: Det er jo vigtigt, at hvis der er det mindste, og man oplever utilfredshed, så skal man tage det i opløbet. Så det, at man bor sammen, ikke går ud over venskabet. Det faktum, at vi begge har søskende og brødre, betyder også, at vi er vant til at give plads og tage hensyn til hinanden. Det gør det måske nemmere, uden at vide det med sikkerhed.

Har I nogle husregler, som I følger?

Troels: Vi ryger kun i køkkenet.

Mads: Ingen larm efter kl. 22:00, medmindre vi holder fest, hehe 🙂

4 gode råd til venner, som skal flytte sammen

  1. Kommuniker og tag tingene i opløbet. På den måde kan man få talt ud om, hvad man er utilfreds med, og så har den anden også mulighed for at rette op på det.
  2. Giv hinanden plads.
  3. Vær god til at gå på kompromis. Det hænger også godt sammen med at give hinanden plads, netop ved at man tager hensyn til hinanden.
  4. Husk at give hinanden skulderklap – det spreder god stemning.