BoligPortals roomie kontrakt

Brug roomie kontrakt

Har du også hørt historier om bofæller, der ikke kunne finde ud af at bo sammen? Måske kender du nogen, der ikke trives med deres roomie, eller måske har du selv prøvet at bo med en, hvor I gik skævt af hinanden? Måske overvejer du at flytte sammen med andre, eller har allerede underskrevet en kontrakt med roomies, men er nervøs for, om I overhovedet kan finde ud af det?

Søg værelse hos roomie her
Udlej værelse til roomie her

For at undgå konflikter med din bofælle, har vi skabt BoligPortals Roomie-kontrakt. Denne kontrakt er et godt værktøj til at forventningsafstemme med hinanden, inden I flytter sammen, og få skabt en dialog om, hvordan I gerne vil bo sammen.

Få en god start med Roommate-kontrakten

Mange roommatekonflikter bunder ofte i mangel på kommunikation. Hvis I ikke har fået snakket om de forventninger, I hver især har, kan det skabe gnidninger på længere sigt. Det er her BoligPortals Roommate-kontrakt kommer ind i billedet. Denne kontrakt er ideel til dig, der skal til at bo med en ny og gerne vil have en god start i jeres nye roomieskab. Dog kan nuværende roommates også sagtens benytte sig af den, hvis I har lyst til at få sat et par ord på, hvordan tingene egentlig skal gøres i jeres hjem.

Hvordan fungerer BoligPortals Roomie-kontrakt?

Roommatekontrakten er tiltænkt som et samtaleredskab, men den fungerer også som et aftalepapir. På den måde, er I aldrig i tvivl om, hvordan tingene skal gøres i lejligheden – I har jo selv aftalt, hvordan I gerne vil have det til at være. I kan skræddersy Roommate-kontrakten, så det passer til jeres behov, og I er også meget velkomne til at tilføje andre emner, som ikke er inkluderet i dokumentet. Det kunne fx være, at I sætter en sok på dørhåndtaget, når I har herre/dame-besøg, kikset musik er bandlyst i lejligheden, eller at ost, der stinker, skal pakkes ind i tre fryseposer.

Hvis I vil have en idé om, hvordan en udfyldt roomie-kontrakt kan se ud, kan I se vores eksempel her.

Kom godt i gang med Roomie-kontrakten

Print kontrakten ud, gå igennem de forskellige rubrikker og udfyld roomie-kontrakten med jeres præferencer.

Sørg for at sætte god tid af til at udfylde kontrakten, så I får skabt en dialog omkring de forskellige emner, som roomie-kontrakten berører.

Ved at tage hul på nogle af disse vigtige emner, bliver I også bevidste om, hvad et velfungerende roommateforhold betyder for jer hver især. Og det er altid en god idé at starte et roomieskab ved at lære vigtigheden af tydelig kommunikation med sin bofælle.

Få mest ud af jeres roommate-kontrakt

Hvis Roommate-kontrakten skal være så brugbar som mulig, er det meget vigtigt at I er ærlige med hinanden, når den laves. Det kan være grænseoverskridende at blotte sig overfor nye mennesker, og nye roommates, især når man prøver på at skabe et godt førstehåndsindtryk. Dog kan kontrakten være en måde at lette de bekymringer I begge to kan have, når I starter med at bo sammen.

Selvom denne roomie-kontrakt sagtens kan fungere som et samtaleværktøj i går igennem på en computerskærm, er der en del fordele ved at printe den ud og skrive fysisk på den. En udfyldt roomie-kontrakt, der hænger på køleskabet, kan fx betyde, at I tager aftalerne lidt mere seriøse. Med andre ord hjælper denne roommate-kontrakt med at mindske de misforståelser eller huller i hukommelsen, der kan forekomme, når man laver en mundtlig aftale.

Husk, at Roomie-kontrakten ikke er en juridisk bindende lejekontrakt.

BoligPortal ønsker jer en god samtale og en god start på jeres roomieskab med hjælp fra vores Roomie-kontrakt.