Hvad er indskud til lejlighed?

Indskud til lejlighed.

Når der udlejes en lejebolig, er det normalt at udlejer opkræver lejer for et indskud sammen med den første måneds husleje. Dette sker enten, når lejekontrakten underskrives eller kort tid efter – men altid inden indflytning. Læs med her og bliv klogere på, hvad indskud dækker over, og hvorfor det er en god idé for udlejer at opkræve indskud.

Hvad er indskud?

Indskud til lejlighed består af to udgifter, som udlejer må opkræve lejer inden indflytning. Indskuddet er nemlig udlejers sikkerhed over for lejer i forhold til istandsættelse og husleje i opsigelsesperioden, så lejer ikke kan smutte fra regningen. For at forstå, hvad indskud i en lejebolig dækker over, skal vi se nærmere på indskuddet to dele; depositum og forudbetalt leje.

Hvad er beboerindskud?

Beboerindskud er stort set det samme som indskud. Den eneste forskel er, at beboerindskud bruges, når der tales om almene boliger – det vil sige boliger i boligforeninger. Det kan f.eks. være kommunalt ejede ungdoms- og studieboliger eller ældreboliger. 

Er det en almen bolig, hvor der skal betales beboerindskud, har lejer mulighed for at søge kommunen om at dække udgifterne. Dette er muligt, da det ofte er borgere med et mindre rådighedsbeløb, som f.eks. studerende eller ældre, der flytter i almene boliger. Får lejer godkendt ansøgningen, vil kommunen dække indskuddet i en form for et lån til lejer. Lejer skal dog ikke betale renter, men i stedet blot betale istandsættelsesudgifterne ved fraflytning for at betale ”lånet” tilbage.