Håndtér og opkræv husleje via BoligPortal

Håndtér og opkræv husleje via BoligPortal

Hos BoligPortal kan du håndtere og opkræve husleje på en nem, sikker og effektiv måde. Vi tilbyder tre forskellige metoder, som du kan læse mere om her:

1. Opkræv husleje automatisk med MobilePay

Vi har indgået et samarbejde med MobilePay, som gør det muligt at opkræve husleje helt automatisk. Her betaler lejer via deres egen MobilePay til din bankkonto, og det giver dig og lejer følgende fordele:

 • 100% automatisk – kræver ikke swipe eller godkendelse fra lejer hver måned
 • Lejer tilmelder sig én gang via et tilmeldingslink på e-mail eller SMS
 • Regulér lejen eller tilføj enkeltbetalinger uden at lejer skal acceptere igen

Omkostninger ved tilknytning til MobilePay

Tilknytningen til MobilePay kræver en erhvervskonto, hvor du skal betale et oprettelsesgebyr og en abonnementspris. Der er ingen omkostninger forbundet med at anvende BoligPortals huslejehåndteringssystem, så du skal udelukkende forholde dig til nedenstående priser (opdateret 23.06.2023).

 • Oprettelsesgebyr: 999 kr.
 • Månedligt abonnement: 49 kr.
 • Pris pr. transaktion:
  • 1-600 transaktioner pr. måned: 1,20%
  • 600+ transaktioner pr. måned: 1,00%

Eksempel: MobilePay som opkrævningsmetode

Herunder kan du se et eksempel på et lejeforhold, hvor huslejen opkræves med MobilePay. Du kan blandt andet følge status på betalingen, regulere huslejen og tilføje et engangsbeløb.

Hvis du opkræver husleje med MobilePay, skal opkrævningen blot oprettes senest to døgn før ønsket betalingsdato. Lejer kan desuden ikke ændre i betalingen, og der er derfor ikke nogen risiko for, at lejer betaler flere gange eller betaler et forkert beløb. Hvis betalingen fejler, vil det i vores system fremgå hvorfor.

2. Opkræv husleje automatisk med Betalingsservice

Hos BoligPortal har vi også indgået et samarbejde med Betalingsservice, hvor du ligeledes kan opkræve husleje helt automatisk. Her betaler lejer via Betalingsservice til din bankkonto, og det giver dig og lejer følgende fordele:

 • 100% automatisk – lejer undgår at skulle overføre husleje manuelt hver måned
 • Lejer modtager information om tilmelding til PBS på email eller SMS
 • Regulér lejen og tilføj enkeltbetalinger uden lejer skal ændre betalingsserviceaftalen

Omkostninger ved tilknytning til Betalingsservice

For at kunne opkræve husleje via Betalingsservice, skal du som udlejer oprette en betalingsservice-aftale og selv tilknytte Betalingsservice til din huslejeopkrævning hos BoligPortal.

Betalingsservice tager en abonnements- og transaktionspris, men der er ingen omkostninger forbundet med at anvende BoligPortals huslejehåndteringssystem, så du skal kun forholde dig til nedenstående priser (opdateret 23.06.2023).

 • Månedligt abonnement pr. PBS-nummer: 149 kr.
 • Pris pr. transaktion afhænger af regningens størrelse:
  • Laveste prispunkt: 2,49 kr.
  • Højeste prispunkt: 4,89 kr.

Eksempel: Betalingsservice som opkrævningsmetode

Herunder kan du se et eksempel på et lejeforhold, hvor huslejen opkræves via Betalingsservice. Her kan du blandt andet følge med i, om huslejen er betalt og regulere huslejen.

Hvis du opkræver husleje med Betalingsservice, skal opkrævningen oprettes senest 9 bankdage inden d. 1. i næste måned. I vores system vil det fremgå, hvis en betaling fejler, så du har mulighed for at reagere på dette.

3. Dokumentér betalinger manuelt og afstem med bankkonto

Hvis du i dag tjekker manuelt, om du har modtaget din husleje, men har svært ved at skabe overblik, kan du bruge vores system til at dokumentere betalinger og afstemme med din bankkonto hver måned. Her får du ét samlet overblik, og skal blot trykke på ‘Betalt’, når du kan se, at du har modtaget huslejen.

Det er helt gratis at anvende vores huslejehåndteringssystem, men du skal selv sørge for, at lejer indbetaler til din bankkonto hver måned i modsætning til MobilePay og Betalingsservice, der kører automatisk.

Saml hele din boligadministration ét sted

BoligPortals ambition er at gøre din hverdag som udlejer så nem, sikker og effektiv som mulig. Derfor har vi udviklet en række digitale services, som du helt gratis og ubegrænset kan gøre brug af – uanset hvor mange lejemål, du har. Læs mere og kom i gang herunder: