Håndtér og opkræv husleje via BoligPortal

Hos BoligPortal kan du håndtere og opkræve husleje på en nem, sikker og effektiv måde. Vi tilbyder to forskellige metoder, som du kan læse mere om her:

1. Opkræv husleje automatisk med Betalingsservice

Hos BoligPortal har vi indgået et samarbejde med Betalingsservice, hvor du kan opkræve husleje helt automatisk. Her betaler lejer via Betalingsservice til din bankkonto, og det giver dig og lejer følgende fordele:

  • 100% automatisk – lejer undgår at skulle overføre husleje manuelt hver måned
  • Lejer modtager information om tilmelding til PBS på email eller SMS
  • Regulér lejen og tilføj enkeltbetalinger uden lejer skal ændre betalingsserviceaftalen

Omkostninger ved tilknytning til Betalingsservice

For at kunne opkræve husleje via Betalingsservice, skal du som udlejer oprette en betalingsservice-aftale og selv tilknytte Betalingsservice til din huslejeopkrævning hos BoligPortal.

Betalingsservice tager en abonnements- og transaktionspris, men der er ingen omkostninger forbundet med at anvende BoligPortals huslejehåndteringssystem, så du skal kun forholde dig til nedenstående priser (opdateret 23.06.2023).

  • Månedligt abonnement pr. PBS-nummer: 149 kr.
  • Pris pr. transaktion afhænger af regningens størrelse:
    • Laveste prispunkt: 2,49 kr.
    • Højeste prispunkt: 4,89 kr.

Eksempel: Betalingsservice som opkrævningsmetode

Herunder kan du se et eksempel på et lejeforhold, hvor huslejen opkræves via Betalingsservice. Her kan du blandt andet følge med i, om huslejen er betalt og regulere huslejen.

Hvis du opkræver husleje med Betalingsservice, skal opkrævningen oprettes senest 9 bankdage inden d. 1. i næste måned. I vores system vil det fremgå, hvis en betaling fejler, så du har mulighed for at reagere på dette.

2. Dokumentér betalinger manuelt og afstem med bankkonto

Hvis du i dag tjekker manuelt, om du har modtaget din husleje, men har svært ved at skabe overblik, kan du bruge vores system til at dokumentere betalinger og afstemme med din bankkonto hver måned. Her får du ét samlet overblik, og skal blot trykke på ‘Betalt’, når du kan se, at du har modtaget huslejen.

Det er helt gratis at anvende vores huslejehåndteringssystem, men du skal selv sørge for, at lejer indbetaler til din bankkonto hver måned i modsætning til Betalingsservice, der kører automatisk.

Saml hele din boligadministration ét sted

BoligPortals ambition er at gøre din hverdag som udlejer så nem, sikker og effektiv som mulig. Derfor har vi udviklet en række digitale services, som du helt gratis og ubegrænset kan gøre brug af – uanset hvor mange lejemål, du har. Læs mere og kom i gang herunder: