Lejekontrakt til hus

Lejekontrakt til hus

Mangler du at få styr på lejekontrakten til dit hus, før du er helt klar til at udleje lejemålet? Hos BoligPortal tilbyder vi alle udlejere et ubegrænset antal af digitale lejekontrakter helt gratis, da vi gerne vil bidrage til, at du som udlejer hurtigt og nemt kan administrere din udlejning. Gør brug af vores juridisk godkendte skabelon her:

Sørg for lejekontrakten til dit hus opfylder krav

Mangler du bare lige at få styr på lejekontrakten i forbindelse med udlejning af dit hus, så din nye lejer kan flytte ind? Så skal du være opmærksom på, at lejekontrakten til dit hus, rækkehus eller din villa skal leve op til nogle særlige krav. Der er både nogle krav til indhold og format for at dokumentet er gældende og du ikke selv ender med at stå med regningen til istandsættelse.

Krav til indhold og format

Når du skal lave en lejekontrakt til et hus, skal du gøre brug af standard typeformular A10. Hvis du er i tvivl om, hvad dét helt præcis betyder, så fortvivl ikke. Ved at gøre brug af BoligPortals gratis digitale lejekontrakt til dit hus, lever du automatisk op til alle krav til format og indhold, og du kan desuden downloade lejekontrakten til dit hus som PDF efterfølgende. Læs mere om reglerne for, hvordan man laver en lejekontrakt.

Nedenfor kan du læse mere om fordelene ved at vælge vores udgave, når du skal udleje dit hus, parcelhus, rækkehus eller din villa.

5 fordele ved at bruge vores lejekontrakt til dit hus

Måske sidder du og tænker: Hvorfor lave en lejekontrakt til mit hus? Det er jo ikke lovpligtigt. Nej, det har du ret i, men det er en rigtig god idé, da eksempelvis de særlige § 11 vilkår ellers ikke kan gøres gældende. Helt generelt er det en stor fordel for dig som udlejer at have lejekontrakten til dit hus på plads, hvis du eksempelvis selv drømmer om at flytte tilbage til et hus i god stand en skønne dag. Herunder har du 5 fordele ved at gøre brug af vores digitale udgave i forbindelse med udlejningen af dit hus: 

  1. Du får hjælp til at udfylde de besværlige særlige vilkår under § 11
  2. Du får en hurtig, nem og sikker underskriftsproces med NemID
  3. Du får sikker digital opbevaring af lejekontrakten til dit hus
  4. Du får lejekontrakten i den juridisk godkendte typeformular A10
  5. Du får hurtig adgang til at tilmelde dit lejemål til en elaftale

Husk også, at du ved at have en gennemarbejdet lejekontrakt til dit hus, undgår at lave fejl, som kan ende med at koste dig dyrt i tabt fortjeneste.

3 gode grunde til at lave en lejekontrakt til dit hus

1. Få hurtigt og nemt styr på reglerne

Er du lidt i tvivl om kravene til en lejekontrakt til et hus? Så står vi klar til at hjælpe dig hurtigt og sikkert videre. En lejekontrakt til dit hus er vigtig at have styr på, inden lejeren flytter ind, da du heri skal beskrive, hvilken part, der har ansvar for eksempelvis istandsættelse.

2. Vig udenom lejelovens faldgruber

For at gøre det ekstra nemt for dig at udfylde de særlige vilkår i lejekontraktens § 11, har vi lavet en digital udgave, der i takt med du udfylder information om lejeforholdet, automatisk tilføjer punkter i § 11. Det betyder, at du som udlejer hurtigt og nemt kan oprette din lejekontrakt til dit hus, som lever op til kravene og du undgå tilmed papirarbejdet.

Som en ekstra service har vi også lavet en e-bog, hvor vi fremhæver, hvilke faldgruber, der kan være ved § 11, hvor du som udlejer skal udfylde særlige vilkår. Du kan finde vores e-bog om lejekontraktens § 11 i den pop-up, du finder nederst i højre side. I vores e-bog får du desuden en introduktion til fagtermer, der er gode at kende til som udlejer. Så skynd dig at komme i gang med at få lavet lejekontrakten til dit hus og bliv klogere på § 11.

3. Undgå uønskede husdyr i lejemålet

I § 10-11 i lejekontrakten til dit hus skal det fastlås, hvilke og hvor mange husdyr, det er tilladt for lejeren at holde i huset, hvis det vel at mærke er tilladt. Vær her opmærksom på, at det er din opgave som udlejer at specificere følgende:

  1. Er det tilladt at holde husdyr i lejemålet (under § 10)
  2. Hvilke og hvor mange husdyr er tilladt? (under § 11)

Skulle du som lejer, der ønsker at finde et hus til leje, læse med på dette indlæg, så husk, at det altid er en god idé at gå i dialog med din udlejer, inden du anskaffer dig et kæledyr i din lejebolig.

Følger du vores rådgivning beskrevet i dette indlæg og gør brug af vores digitale lejekontrakt til dit hus, sikrer du dig desuden også en mere effektiv og tryg underskrivelsesproces, da du og lejer kan underskrive med NemID eller Digital Signatur.

Kom i gang med lejekontrakten til dit hus

Har du fundet ud af, at det nok er en god idé at have styr på lejekontrakten til dit hus, så gør brug af knappen øverst i indlægget. Her kommer du direkte videre til vores digitale udgave til din villa, dit parcelhus eller hvilket som helst andet hus, du sidder og brænder for at få udformet en sikker lejekontrakt til. Vi håber du er blevet klogere på, hvorfor det er en god idé at få styr på lejekontrakten til dit hus.

Skal du først til at finde en lejer til dit hus?

Er du kun lige nået frem til beslutningen om at udleje en bolig og mangler du et sted at slå din boligannonce op? Så kan du hurtigt, nemt og gratis oprette en boligannonce og udleje en bolig hos os. Uanset hvilken bolig, du vil udleje, så husk, at det er en god idé at gøre brug af vores juridisk godkendte skabelon.

God fornøjelse med at lave din lejekontrakt til dit hus og held og lykke med at finde den helt perfekte lejer! 🙂