De 6 bedste bydele og områder i Odense

Hvor skal jeg bo i Odense

Hvor skal jeg bo i Odense? Dét er det store spørgsmål, hvis du skal til eller overvejer at flytte til H. C. Andersens barndomsby. Og der er gode muligheder for at finde et spændende sted at bo i Odense. Byen er nemlig under en rivende udvikling, hvor nye boligområder, grønne arealer og aktive lokalmiljøer begynder at skyde op.

Læn dig tilbage og læs med. Vi har nemlig lavet en lille guide til Odense, så du kan blive klogere på seks forskellige boligområder og hvad byen kan tilbyde netop dig. Hvis du allerede har en idé om, hvor du kunne tænke dig at bo i Odense, så klik blot på linket her og find hurtigt og nemt en lejebolig i Odense.

1. Odense C: Bo i hjertet af Odense

Odense Centrum er stedet du skal bo, hvis du ønsker at være midt i det hele. Her kan du få lov til at opleve storby blandet med den helt rigtige mængde autentisk historie, idet mange af bymidtens gamle bygninger og gadestrukturer fra middelalderen er bevarede. Bo helt tæt på butikker og gågade, og mærk stemningen fra de mange beboere og turister, der besøger byen – der er altid liv i centrum.

Hvis du er studerende og har bor i Odense C skal du dog leve med, at der er en seks kilometer lang cykeltur til universitetet. Derfor kan det være en god ide at kende til steder som Studiestuen og Studenterhuset i centrum, som du kan bruge som læsesal i stedet for at skulle helt ud til universitetet.

Det er også godt at vide, at jo mere centralt en bolig ligger, jo højere er huslejeprisen og efterspørgslen også. Derfor kan det være godt også at orientere sig om lejeboliger i de mindre eftertragtede områder, eksempelvis Odense M, som til gengæld ligger tæt på universitetet.

Beslutter du dig for at flytte til Odense C, så kan du glæde dig til at bo til leje i en by med masser af charme og historie. Bymidten har en smuk natur med blandt andet Munke Mose, som indbyder til løbeture, picnic med vennerne eller måske studielæsning, når vejret tillader det.

3. City Campus: Et mekka for studerende

City Campus er en helt ny bydel, som stadig er under opbygning. Bydelen kommer til at være bindeleddet mellem Odense Centrum og Odense Havn. Her er området især præget af studielivet, idet de tre store uddannelsesinstitutioner VUC og HF Fyn, Tietgen og Erhvervsakademi Lillebælt ligger i området, hvilket er med til at bidrage til en helt særlig, ungdommelig atmosfære.

City Campus er derfor for dig, som godt kan lide at befinde dig i et moderne og ungdommeligt miljø.

4. Odense Havn: Råt og moderne

Som sine kollegiale storbyer i Danmark er Odense ligeledes begyndt at få øjnene op for sit havneområdes potentiale. Med sit karakteristiske rå look med gamle industribygninger og sin street art af den anerkendte kunstner ROA, er havnen blev det helt nye. Et stort antal af nybyggede lejligheder er på det seneste kommet til – og med flere på vej. Snart vil havnen ligeledes bugne af butikker og arbejdspladser. Vælger du at flytte til Odense Havn, kan du derfor se frem til en populær, rå og moderne bydel tæt på bymidte og natur.

5. Skibhuskvarteret: Byen i byen

Hvis man spørger Odenseanere hvor det er attraktivt at bo i Odense, vil størstedelen af dem nævne Skibhuskvarteret – og med god grund. Skibhuskvarteret er nemlig sin helt egen lille by med gågade, butikker og caféer, og hvor fællesskabet og lokalmiljøet vægtes højt. Der arrangeres blandt andet fællesspisning og derudover er der også et stort udvalg af forskellige foreninger, der favner bredt – både alders og interessemæssigt.

Drømmer du således om at bo i en lille landsby, men midt i en storby, så er Skibhuskvarteret bestemt noget for dig. I Skibhuskvarteret finder man både lejligheder, men også villaveje med børnefamilier og ældre. Du kan se udvalget af ledige lejeboliger i Skibhuskvarteret her.

6. Latinerkvarteret – Et område fuld af atmosfære

I centrum af Odense finder du byens latinerkvarter, der er fuld af kultur og kunst, og et smutkast derfra ligger Vindegade, som blandt unge og studerende er et populært sted at bo og feste. 

Latinerkvarteret ligger centrum i hjertet af Odense, som summer af kreativitet og liv med forskellige tilbud inden for gastronomi, mode, design og kunst. Latinerkvarteret giver liv til dine sanser, og du er sikret den bedste shopping oplevelse og med alt indenfor rækkevidde. Kvarteret rummer spændende virksomheder, forretninger og spisesteder. Atmosfæren i latinerkvarteret er præget af det moderne bundet med det traditionelle, som skaber en harmonisk helhed. Der er plads til den sprudlende byliv med alt samlet ét sted.

Latinerkvarterets attraktive placering gør området til et populært sted at bo i. Kvarteret strækker sig fra Brandts Klædefabrik, som fortsætter ned mod Vestergade, Ny Vestergade, Søndergade og et bid af Vesterbro. Derfra munder det ud i Munke Mose, som byder på mulighed for aktiviteter og afslapning.