De 15 bedste byer, bydele og områder i København

Bedste bydele og områder i København

København er ikke bare et væld af postnumre – byen er opdelt i mange bydele, områder og kvarterer, som har hver sin identitet og charme. Det gælder også, hvis du rykker lidt uden for Københavns centrum.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvilken bydel i København, du skal vælge at bo i, især hvis du ikke er kendt i byen. Derfor vil vi gerne hjælpe dig på vej ved at guide dig gennem de bedste steder og områder at flytte til i København.

Hvor skal man bo i København?

Hvor man skal bo i København er formentlig et spørgsmål, som mange boligsøgende – og især tilflyttere – stiller sig selv.

København er inddelt i flere bydele og kvarterer, som dækker over en lang række områder fra den centrale del af den pulserende bymidte og ud mod de mere fredelige yderområder i udkanten af København. De tilbyder hver især noget forskelligt med alt fra ældre, charmerende kvarterer til nyopførte bydele med moderne og stilrene bygninger.

For at du kan tage det bedste valg, vil vi herunder gennemgå de mest populære bydele og områder i København:

1. København K – Indre By

I hjertet af København, i bydelen København K, finder du den ældste del af byen, hvorfor flere historiske bygninger og seværdigheder omkranser dig. Beliggenheden er helt unik, da du befinder dig midt i Københavns centrum. Du er dermed tæt på alt – og alt er tæt på dig. Fra indre København kan du blandt andet nemt komme til og fra brokvartererne, Frederiksberg og Amager. 

En af fordelene ved at bo i Indre By er de mange transportmuligheder. Uanset om du foretrækker bus, metro eller S-tog, kan du nemt bevæge dig mellem de forskellige bydele og forstæder fra København K.

2. Christianshavn

Christianshavn udgør faktisk en del af Indre By, men bydelen har i den grad fortjent at blive nævnt for sig selv. Christianshavn, som ligger mellem Inderhavnen og Amager, er nemlig i særdeleshed et eftertragtet sted at bo. Området er en perle tæt på Københavns centrum og er placeret lige ved vandet. Her kan du nyde en bid mad ved en af de hyggelige spisesteder og samtidigt beundre en masse spændende arkitektur. 

Hvis du bor i området omkring Christianshavn, kan du slappe af med en kold øl langs kanalen eller få en oplevelse ud over det sædvanlige i Operaen. Du må heller ikke glemme at besøge fristaden Christiania, som også ligger på Christianshavn.

3. Østerbro

Designbutikker, brede boulevarder og grønne områder er nogle af kendetegnene ved Østerbro. Går du en tur langs hovedgaden, Østerbrogade, i det indre Østerbro, finder du et væld af muligheder for førsteklasses shopping inden for mode og interiør. Bor du i denne del af byen, får du også Danmarks største offentlige park, Fælledparken, lige i nærheden. Her finder du flere sportsfaciliteter, legepladser, boldbaner og ikke mindst vores nationalstadion, Parken. 

København Ø er beliggende nord for Københavns centrum og er et af byens mest attraktive boligområder, hvor både unge og familier med børn bosætter sig. Østerbro ligger også ned til vandet, hvor strandparken Svanemøllen klart er et besøg værd. Desuden er Søerne, Kastellet og Den Lille Havfrue inden for gåafstand.

4. Nørrebro

Mellem Østerbro og Frederiksberg ligger Nørrebro. Bydelen ligger med kort afstand til det hele og kan føles som en lille, farverig og multikulturel by midt i byen. I løbet af de seneste årtier er Nørrebro, også kendt som København N, udviklet sig fra at være et snusket arbejderkvarter til en af Københavns hotteste områder, der giver Vesterbro kamp til stregen om byens hipstertitel. Nørrebro bliver mere og mere populært, og flere københavnere vælger at bosætte sig her. 

København N tilbyder den perfekte blanding af specialbutikker og unikke steder, som du med garanti vil finde interessant og som er med til at skabe en helt særlig stemning, som du ikke finder i andre københavnske kvarterer.

5. Frederiksberg

Frederiksberg er en af Københavns mest eksklusive bydele og er et område, hvor du finder alle nødvendigheder i din dagligdag. Du kan besøge Frederiksberg Centret, hvor du finder et bredt udvalg af shoppingmuligheder, eller tage en tur til den smukke Frederiksberg Have, der er det perfekte sted at nyde en picnic med vennerne, løbe en tur eller bare nyde solen med en kop kaffe i hånden. 

Hvis du bor på Frederiksberg, er der rig mulighed for at benytte de mange lokale caféer og restauranter eller besøge dyrene i Københavns Zoo, der også ligger i denne del af byen. Frederiksberg er i øvrigt et af de dyreste områder i København, men til gengæld får du en bolig i et virkelig godt kvarter, der er velegnet til både familier i store villaer og unge i mindre lejligheder.

6. Vesterbro

Lige ved siden af Frederiksberg finder du Vesterbro, som i dag er blevet et af Københavns mest hippe steder. København V er blevet et populært område at bosætte sig i, så du er langtfra den eneste, der tænker: “Jeg vil bo på Vesterbro”. Stedet ligger kun et stenkast væk fra centrum og resten af København, så du kan let komme fra sted til sted. 

Bydelen byder på et væld af små, lokale butikker og caféer, og hvis du er madelsker, er Vesterbro helt sikkert noget for dig. Området har sin egen madgade – Værnedamsvej – der fungerer som et sandt gourmetparadis. Her kan du nyde den franske atmosfære, som gaden især er kendt for. Derudover er det værd at nævne, at Kødbyen, hvor du også finder lækre restauranter og trendy natklubber, udgør en del af København V.

7. Søerne i København

Indre Søer – bedre kendt som Søerne – er beliggende centralt i København og er et af byens mest eftertragtede steder at bosætte sig. Søerne strækker sig over næsten tre kilometer fra Østerbro over Nørrebro til Frederiksberg og Vesterbro, hvor de smukke anlagte søer Peblinge Sø, Sortedams Sø og Sankt Jørgens Sø ligger som et bælte langs Københavns gamle bygrænse.

Bor du i området ved Søerne, befinder du dig i hjertet af København. Her får du de fine promenader, brede græsskråninger langs vandkanterne og adskillige hyggelige caféer. Du kan også hoppe på cyklen eller tage en løbetur, hvor du kan nyde udsigten på den 6 kilometer lange rute rundt langs de tre søer.

8. Amager

Flere og flere har fået øjnene op for Amager (Ama’r), hvilket er helt forståeligt. For Amager er en bydel, der rummer lidt af det hele. I dag udgør størstedelen af området en integreret del af Storkøbenhavn, så man kan derfor kalde Amager for ‘byen i byen’. Hvis du befinder dig nær Amagerbro i København S, bugner det med ældre ejendomme i alle afskygninger. Bevæger du dig i stedet længere mod Vestamager langs metrolinjen M1, finder du Ørestad, der udgør en af Københavns nye bydele. Som bonusinfo kan det nævnes, at Amager Strandpark er et af Københavns smukkeste steder at opleve solopgangen og ikke mindst nyde de varme sommerdage.

9. Islands Brygge

Selvom Islands Brygge er placeret på Amager, er det et område, der fortjener lidt ekstra opmærksomhed. “Bryggen,” som det også kaldes, på Nordvestamager, er en eftertragtet bydel i København, hvor der er masser af liv og et bredt udvalg af både caféer og butikker. Derudover får du nem adgang til de grønne områder ved Amager Fælled, og du kan tage en forfriskende dukkert ved havnebadet. Især børnefamilier finder Islands Brygge attraktivt, da man her finder mange gode legepladser til daginstitutioner.

10. Ørestad

Som nævnt tidligere ligger Ørestad som en del af Amager og er et af Københavns nyopførte og moderne kvarterer, der på ingen måde minder om de øvrige bydele i København. Ørestad er et populært sted at bosætte sig både for familier, par og studerende, hvor godt naboskab generelt kendetegner området.

Den grønne bydel på Vestamager er opbygget omkring natur, vand og arkitektur, og har i sig selv en masse at byde på med både uddannelsesinstitutioner, shoppingmuligheder, kulturliv og ikke mindst gode transportforbindelser med Metro Stationen og den korte afstand til Københavns Lufthavn. Derudover finder du i Ørestad flere grønne områder end i nogen anden københavnsk bydel. Så her vil du komme til at bo tæt på Københavns centrum samtidig med at være helt tæt på naturen.

11. Nordvest

Nordvest er en bydel i København, som vækker forskellige holdninger hos folk, men i de seneste år er området i den grad blevet mere populært. København NV er nemlig en charmerende bydel med stort potentiale, hvor du får kombinationen af det sprudlende byliv og den nemme adgang til flere grønne områder, herunder Søerne og Assistens Kirkegården. 
Nordvest er et spændende område i København, som hovedsageligt ligger i den sydvestlige del af Bispebjerg, og er et efterspurgt sted for både familier og unge, da bydelen har noget at tilbyde alle. Det er også værd at fremhæve det store udvalg af lækre spisesteder i København NV, der giver rig mulighed for mange kulinariske oplevelser.

12. Nordhavn

Nordhavn er en af Københavns nyeste bydele, men den er blevet et af de mest populære og bedste steder at bo i København. Mange af lejlighederne ligger ud til vandet, og går du en tur langs promenaden, finder du flere hyggelige caféer. Ved Sandkaj Badezone kan du opleve den skønne strandstemning om sommeren, hvor mange samles omkring de lækre havnebassiner. 

Nordhavn ligger tæt på indre København, og du kan fra en af bydelens egne metrostationer komme ind til Rådhuspladsen på blot 8 minutter. Huslejepriserne i Nordhavn er forholdsvis høje sammenlignet med andre steder i København. Derfor er det også et af de mere stille områder, hvor man især finder unge par eller familier, da unge og studerende på SU ofte ikke har råd til at bosætte sig her.

13. Sydhavnen

Den nye del af Sydhavnen med Sluseholmen, Teglholmen og Enghave Brygge er Københavns nye kanalby, hvor du får hav og by side om side. Sydhavnen ligger ved Københavns havneløb, syd for Vesterbro og Valby, og er godt på vej til at blive en af Københavns mest eftertragtede bydele, hvor beboerne får masser af vand, lys og luft omkring sig. Mange spår Sydhavn til at blive Københavns mest hippe område om få år. Desuden betragter mange Sydhavnen som Københavns svar på Venedig.

14. Carlsberg Byen

Carlsberg Byen er et af de nyeste bykvarterer i København og ligger placeret i smørhullet mellem Frederiksberg, Valby og Vesterbro. I området finder du butikker, grønne parker, cykelstier, legepladser, S-togsstationen og meget mere lige uden for døren. Flytter du til Carlsberg Byen, får du altså den unikke kombination af de rekreative områder og et kvarter med et pulserende byliv.

15. Valby

Valby er de seneste år blevet en populær del af København, hvor flere boligsøgende vælger at søge lejebolig. Valby er en bydel, der bugner af liv, og hvor du finder et stort udvalg af både restauranter, caféer og gode shoppingmuligheder. Hvis du hopper på S-toget fra Valby St., kan du komme til Hovedbanegården på blot 13 minutter, og ellers er du kun en cykeltur væk fra at befinde dig midt i Københavns centrum. Mange vælger også at søge efter deres nye hjem i Valby, da området typisk er billigere at bo i sammenlignet med mange andre steder i København.

Bo i en forstad til København

Det kan til tider være benhårdt at søge bolig i København. Derfor kan det være en fordel, hvis du kigger på nogle af de mindre byer uden for centrum af København, hvor der er en lang liste af valgmuligheder. Her er der mange skønne forstæder og bydele, hvor lejeboligerne ofte er væsentligt billigere end i centrum. Hvis du er interesseret i at finde dit nye hjem i en forstad til København, er der en række attraktive og spændende byer, du kan tage et kig på: 

Nord for København ligger Virum, Lyngby, Gentofte, Hellerup, Charlottenlund og Klampenborg, og en smule længere mod nordvest finder du Herlev, Bagsværd, Dyssegård, Gladsaxe, Søborg, Brønshøj og Vanløse. I den vestlige retning ligger Albertslund, Rødovre og Glostrup, mens Brøndby og Hvidovre befinder sig mod sydvest. Hvis du i stedet kigger i den sydøstlige del af København, finder du områderne Kastrup og Tårnby.

Kom godt i gang med boligsøgningen i København

Vi håber, at du har fået et mere nuanceret billede af Københavns forskellige bydele, områder og kvarterer, og at du nu kan spore dig ind på, hvor du gerne vil bo i byen. Uanset i hvilket område du finder dit nye hjem, er der gode ting ved hver af bydelene i København, og vi er sikre på, at du vil kunne finde fordele ved netop dit valgte område.

Hos BoligPortal ønsker vi dig held og lykke med at finde dit nye hjem i en af de spændende byer, bydele eller områder i København.

Hvor skal jeg bo i København?

Du kan enten bosætte dig i indre København eller vælge nogle af de populære områder og bydele, der omkranser hovedstaden. Hvis du ønsker at spare penge på huslejen, kan du også søge mod forstæderne til København. Læs mere om de forskellige områder og bydele i København her og tag det rigtige valg for dig.

Hvilke bydele består København af?

København er inddelt i en række afgrænsede bydele – heriblandt Indre By, Vesterbro, Nørrebro, Østerbro, Amager, Valby og Bispebjerg. Desuden er samtlige af Københavns bydele opdelt i flere forskellige kvarterer. Eksempelvis er områderne Islands Brygge og Ørestad begge beliggende som en del af Amager.