Flytter du til Aalborg for at studere?

Flytter du til Aalborg

Skal du flytte til Aalborg for at studere? Mega Fedt! Men hvis du er ny i byen, kan det være svært at vide, hvor man skal finde bolig.

Især hvis man vil bo tæt på studiet. Vi har derfor forsøgt at gøre din flytning til Aalborg mere overskuelig for dig, så du hurtigt kan finde ud af, hvor du skal lede efter bolig, for at være tæt på studiet 😌.

AAU – Aalborg Universitet

Aalborg Universitet befinder sig ca. 6 km fra centrum. På AAU finder du alle 5 fakulteter samlet samme sted, nemlig i det østlige Aalborg.

 • Det sundhedsvidenskabelige fakultet
 • Det tekniske fakultet for IT og design
 • Det humanistiske fakultet
 • Det ingeniør- og naturvidenskabelige fakultet
 • Det samfundsvidenskabelige fakultet

Hvis du gerne vil bo tæt på studiet, skal du finde din bolig i Aalborg Øst (9200). Så har du også mulighed for at sove lidt længere, for hvem vil ikke det? Men hvis du snildt kan klare 6 km på cyklen eller sidde i 18 minutters bustur, så kan du vælge at finde bolig i centrum (9000).

Professionshøjskolen UCN

Professionshøjskolen UCN i Aalborg er placeret på 4 forskellige adresser rundt i byen. Derfor er det relevant at tjekke op på, hvilket sted du skal studere, inden du finder din næste bolig.

UCN Hobrovej

Har du søgt ind på uddannelser som eksempelvis:

 • Finans-, service- eller markedsføringsøkonom
 • Sports management
 • Financial controller

Så kan du med fordel finde din bolig i det centrale Aalborg. Der er forskellige steder i centrum, du kan finde bolig i, herunder Vestbyen, Eternitten og Øgadekvarteret.

UCN Mylius Erichsens Vej

Vil du derimod have med andre mennesker at gøre, og har søgt ind på pædagog- eller læreruddannelsen? Så skal du finde bolig i den nordlige del af Aalborg SØ (9210).

Da UCN på Mylius Erichsens vej befinder sig tæt AAU, kan du også finde bolig i Aalborg Øst (9220). Vil du bo tættere på på centrum, skal du finde bolig i midtbyen (9000). Du finder gode forbindelser frem og tilbage, både med den offentlige transport eller på cykel.

UCN Selma Lagerløfs Vej

UCN på Selma Lagerløfs Vej, befinder sig i det østlige Aalborg, med AAU som nærmeste nabo. Skal du derfor studere:

 • Ergoterapeut
 • Fysioterapeut
 • Jordemoder
 • Radiograf eller
 • Sygeplejerske

Kunne det være relevant for dig, at finde bolig omkring Nørre Tranders i Aalborg Øst (9220). Især hvis du er typen der gerne vil bo så tæt på studiet som overhovedet muligt, og længere væk fra centrum.

Vil du derimod gerne bo tæt på centrum, hvor du har alt inden for overskuelig afstand, og har ikke noget imod en lille trilletur på cyklen eller med bussen, så skal du finde bolig i Aalborg (9000).

UCN Sofiendalsvej

Skal du studere noget inden for eksempelvis:

 • Byggetekniker, Bygningskonstruktør
 • Datamatiker, It-teknolog
 • El-installatør
 • Produktions- eller Grafisk designteknolog
 • Multimediedesigner
 • Produktionsteknolog
 • Produktudvikling og teknisk integration eller
 • Software-, Web eller Digital konceptudvikling

Skal du finde bolig omkring Sofiendal i Aalborg SV (9200). Aalborg SV kan for nogle virke langt væk fra det hele, og hvis du er en af dem, kan du med fordel finde bolig i enten Hasseris, Aalborg (9000) eller omkring Kærby og Godsbanearealet.

Det Jyske Musikkonservatorium

Har du altid været vild med musik, gennem folkeskolen og gymnasiet? Så har du måske søgt ind på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor du kan uddanne dig inden for klassisk, rytmisk og elektronisk musik.

Det Jyske Musikkonservatorium holder til i hjertet af byen. Derfor vil Centrum være det oplagte sted at finde bolig. Du kan også vælge at flytte til Nørresundby (9400), som befinder sig på den anden side af Limfjordsbroen. Her har størstedelen af lejeboligerne en lækker udsigt over fjorden.

Vi håber din boligsøgning i Aalborg er blevet mere overskueligt, når du skal vælge en bolig tæt på studiet. Held og lykke med studiet og boligsøgningen! 😊

Hvor skal jeg bo, hvis jeg studerer på Aalborg Universitet?

Du kan med fordel lede efter en bolig i det østlige Aalborg (9200).  Så bor du i hvert fald tæt på studiet. Kan du klare 6 km på cykel til skole eller ca 18 min. i bus, kan du finde en bolig i centrum (9000).

Hvor skal jeg bo, hvis jeg studerer på UCN Hobrovej?

Der er forskellige steder i byen, som du med fordel kan finde en bolig i, herunder: Vestbyen, Eternitten og Øgadekvarteret.

Hvor skal jeg bo, hvis jeg studerer på UCN Mylius Erichsens Vej?

Her skal du lede efter en bolig i det østlige Aalborg (9220). 

 

Hvor skal jeg bo, hvis jeg studerer på UCN Selma Lagerløfs Vej?

Her kunne området omkring Nørre Tranders i Aalborg Øst (9200) være relevant for dig at finde en bolig. Vil du hellere bo i centrum og ikke har noget imod en tur på cyklen eller bus til skole, så vil kan du se efter en bolig i Aalborg (9000). 

Hvor skal jeg bo, hvis jeg studerer på UCN Sofiendalsvej?

Du kan finde en bolig omkring Sofiendal i Aalborg SV (9200). Er det lidt for langt fra det hele, kan du med fordel finde en bolig i Hasseris (9000) eller omkring Kærby og Godsbanearealet.

Hvor skal jeg bo, hvis jeg studerer på Det Jyske Musikkonservatorium?

En bolig i centrum vil være det oplagte valg, da Det Jyske Musikkonservatorium har en central beliggenhed i byen. Det også en god mulighed at flytte til Nørresundby (9400), hvilket er befinder sig på den anden side af Limfjordsbroen.