Hvad er en pendlerlejlighed?

pendlerlejlighed

Er du på udkig efter en pendlerlejlighed – måske i storbyen? Så er du landet det helt rette sted. Herunder kan du læse om, hvad en pendlerlejlighed er, hvorfor du bør finde en og hvad livet som pendler kan tilbyde dig. Nederst finder du desuden 3 tips til, hvordan du finder det rigtige lejemål hos os.

Hvad er en pendlerlejlighed?

En pendlerlejlighed er en lejlighed, som kun beboes periodevist. Typisk udlejes denne type lejemål enten fra mandag til fredag eller fra fredag til søndag. Det vil sige, at du som lejer kun har adgang til din bolig i de perioder, som er aftalt i lejekontrakten.

Hvordan finder du en pendlerlejlighed?

Vil du bare gerne i gang med jagten på den perfekte pendlerlejlighed, så finder du et stort udvalg af ledige lejligheder hos os. Ved hjælp af vores filtreringsmuligheder, kan du nemt sortere lejligheder efter dine krav, så du kun får vist relevante boligannoncer. Du kan eksempelvis vælge, om det skal være en pendlerlejlighed for 1-11 måneder, eller om du gerne vil leje en pendlerlejlighed, der er tidsubegrænset.

Hvorfor finde en pendlerbolig i storbyen?

En pendlerbolig egner sig godt til dig, som gerne vil have adgang til en fast, privat lejebolig i hverdagene, når du eksempelvis passer dit arbejde eller studie. Det kan være rart at have følelsen af at være hjemme, selvom du egentlig er udenbys. Denne følelse kan du opnå med en pendlerlejlighed eller en anden type pendlerbolig, som kan være dit andet hjem i de perioder, hvor du er udenbys.

Pendlerlejlighed i København

Drømmejobs og -studier er der nok af i København, men nogle gange trækker familien eller vennerne i en anden retning. Derfor kan det være et godt kompromis at finde en pendlerlejlighed i København, som kan dække dit boligbehov, når du er i byen. 

Når du vælger at bo til leje i en pendlerbolig i København, så vil prisen også være fastsat derefter. Dermed kan du få råd til både at have bolig i din hjemby og i København.

Pendlerlejlighed i Aarhus

Der er også masser af drømmejobs og -studier i Aarhus, så her er historien langt hen ad vejen den samme. Men vi kan tilføje, at du med en pendlerlejlighed i Aarhus kan få tid i din hverdag til at tage ud i byen og nyde de mangfoldige kulturelle tilbud.

Pendlerlejlighed i Odense

Drømmer du om en pendlerlejlighed i Odense, så bor du måske i en af Fyns mindre byer og er træt af at bruge for lang tid hver dag på transport? Det problem kan du hurtigt løse, hvis du finder en pendlerbolig i Fyns hovedstad. Med denne type bolig får du nemlig et tilgængeligt hjem i aftalte perioder, så du kan nyde hverdagen i Odense og nøjes med at pendle til og fra byen i forbindelse med dine fridage.

Pendlerlejlighed i Aalborg

Det kan også være, at du kommer helt fra Sønderjylland eller oppe fra Skagen og netop har landet dit drømmejob i Aalborg? Så vil du nok gerne være fri for at bruge et sted mellem 3-6 timer hver dag på at pendle. I den situation er en pendlerlejlighed i Aalborg den perfekte løsning, så du kan nøjes med at tage den lange tur hjem til familien eller vennerne i weekenden.

3 tips til din søgning efter pendlerlejligheden

Nu har vi været omkring, hvad en pendlerlejlighed er, og hvorfor du som lejer bør overveje denne løsning. Men hvordan kommer du så i mål med at finde den helt rigtige? Det hjælper vi dig med herunder, hvor vi har opstillet 3 tips, der kan optimere din søgning og få dig hurtigere i mål:

  1. Start med at tage pendlerturen, så du kender dine tidskrav til pendlerlivet 
  2. Tilmeld BoligAgent hos BoligPortal, som holder øje med pendlerlejligheder for dig
  3. Gør dig umage med at skrive en ansøgning, der får udlejerne til at vælge dig

Vi håber, at vores tips kan hjælpe dig godt videre med din søgning efter den rigtige pendlerlejlighed til dine behov.

Hvilke regler bør pendleren være opmærksom på?

Måske er det første gang, at du skal pendle eller i hvert fald første gang du søger pendlerbolig? Så vil vi rigtig gerne hjælpe dig med, hvad du skal være opmærksom på af vigtige regler vedrørende pendlerlejligheder.

Hvem har bopælspligten på pendleradressen?

Når du søger en pendlerlejlighed, bør du være opmærksom på, om det er lejer eller udlejer, der i lejeaftalen skal have folkeregisteradresse på bopælen – eller om det er begge parter. Der er nemlig bopælspligt på mange danske adresser, hvilket betyder, at det er vedtaget ved lov, at nogle adresser skal bebos minimum 180 dage om året. Derfor bør både udlejer og lejer være helt sikre på hvilken part, der skal være angivet som bosiddende på adressen.

Er det lovpligtigt med en lejekontrakt til en pendlerlejlighed?

Det korte svar er nej, men det er altid en god idé at have en lejekontrakt. Selvom du blot skal bo i lejligheden i perioder, så sikrer du dig, at lejeaftalen lever op til dine særlige pendlerbehov i forhold til opsigelsesvarsel eller en tidsbegrænset lejeperiode. Hvis ikke du laver en lejekontrakt med din udlejer, så er det lovgivningen i lejeloven, der er gældende.

Kan man få boligstøtte i pendlerboligen?

I udgangspunktet har alle lejere ret til boligstøtte, men dog kun til én bolig. Du skal selvfølgelig også have bopæl på den adresse, som du søger boligstøtten til. Hvis ikke du har folkeregisteradresse i din pendlerlejlighed, kan du dermed ikke modtage tilskuddet.

Find den helt rigtige pendlerbolig hos BoligPortal

Herfra vil vi blot ønske dig held og lykke med at finde den pendlerlejlighed, som matcher lige netop dine behov. Husk, at du hos BoligPortal kan finde et stort udvalg af ledige lejemål, som egner sig godt til dig, der har udsyn til en pendlende hverdag.

Hvis du også er nysgerrig på pendlerværelser, og hvad der er vigtigt at lægge vægt på i din ansøgning til pendlerboligen, så kan du med fordel læse videre på vores blogindlæg om pendlerværelser.

Hvad er en pendlerlejlighed?

En pendlerlejlighed er en bolig, hvor du kun beboer boligen i perioder. Det er altså en bolig for dig, som pendler fra by til by og ønsker at have en lejlighed til rådighed de dage, hvor du skal pendle mellem byerne. På den måde bliver dit pendlerliv lige en anelse mere luksuriøst.

Hvor kan jeg finde en pendlerlejlighed?

Hos Danmarks største BoligPortal kan du finde et stort udvalg af ledige lejligheder, som kan blive din pendlerbolig. På vores platform kan du hurtigt sortere i lejligheder ved hjælp af filtreringsmuligheder og oprette en BoligAgent. Klik ind på vores side og start nemt og hurtigt din søgning efter en pendlerlejlighed i dag.

Hvilke regler bør jeg være opmærksom ved en pendlerbolig?

Du skal være opmærksom på, hvem der har bopælspligten på pendleradressen. Altså om det er lejer eller udlejer, der i lejeaftalen skal have folkeregisteradresse på bopælen – eller om det er begge parter. Nogle adresser skal bebos minimum 180 dage om året – derfor bør både udlejer og lejer være helt sikre på hvilken part, der er angivet som bosiddende på pendleradressen.