Lejekontrakt til værelse

Huslejekontrakt

Det er ikke lovpligtigt at have en lejekontrakt til et værelse, men det er en god idé, da den sikrer både lejer og udlejers rettigheder. Samtidig sikrer den, at de særlige vilkår i § 11 kan gøres gældende. De inkluderer for eksempel særbestemmelser for husdyr.

Vi anbefaler derfor, at du laver en lejekontrakt, når du vil udleje et værelse. Vi anbefaler samtidig, at du sikrer dig, at du overholder alle lejelovens krav ved at bruge BoligPortals digitale lejekontrakt. Ubegrænset og helt gratis.

Hvad skal en lejekontrakt til et værelse indeholde?

Når du skal lave en lejekontrakt til et værelse, skal du bruge typeformular A10. Det kan godt lyde lidt besværligt at gå til, men det er blot standardskabelonen til lejemål. Vil du minimere misforståelser, dyre fejl og undgå selv at formulere svære juridiske vendinger, så benyt vores gratis udgave, når du skal udleje et værelse i din bolig.

BoligPortals digitale lejekontrakt munder ud i en standard typeformular A10, der er den nuværende autoriserede typeformular til brug ved privat udlejning i forholdet mellem lejer og udlejer. Derudover tilbyder vi hjælp til at udfylde paragraf 11 korrekt, en nem, sikker og effektiv underskriftsproces med NemID samt sikker digital opbevaring, så du slipper for bekymringer vedrørende GDPR.

Så nemt udfylder du lejekontrakten til dit værelse

Vi har gjort det nemt for dig at udfylde lejekontrakten til dit værelse. I den digitale kontrakt finder du overskuelige afsnit, standardformuleringer og udførlige beskrivelser af, hvad du skal gøre. Så behøver du ikke at bekymre dig om, om du har husket det hele og om lejekontrakten til værelset nu er udfyldt korrekt.

Ud over de ovenstående fordele, har vi faktisk gjort det endnu nemmere for dig at udfylde lejekontrakten til dit værelse. Ifølge lejekontraktens § 5 om forbrug, skal det fremgå, hvem der leverer elektricitet til lejemålet.

BoligPortal har indgået samarbejde med forskellige elleverandører. Det betyder, at det næsten ikke kan blive nemmere for dig at udleje et værelse. I vores digitale lejekontrakt kan du nemlig tilmelde din lejer direkte til strøm med et enkelt klik.

Ved at anvende BoligPortals gratis lejekontrakt til udlejning af værelse, har du det bedste udgangspunkt for at overholde alle krav til lejeloven. Når lejekontrakten til værelset er udfyldt og underskrevet, kan du nemt downloade den som PDF og sende den til din lejer.

Lejekontrakt eller fremlejekontrakt?

Den digitale kontrakt kan både fungere som lejekontrakt og fremlejekontrakt. Hvis du skal udleje et værelse i en bolig, du selv lejer, for eksempel til en ny roomie, så hedder det fremleje. Det eneste du skal gøre anderledes her, er at markere feltet “lejeforholdet er et fremlejeforhold” i § 1.

Uanset hvilket lejeforhold, der er tale om, er du med BoligPortals digitale lejekontrakt sikker på, at der er styr på både form og formalia, når du skal ud- eller fremleje et værelse.

Tidsbegrænset lejekontrakt for dit værelse

En lejeperiode er som regel ubegrænset, men du kan, med en saglig årsag, sagtens tidsbegrænse lejeperioden for dit værelse. Det kan for eksempel være hvis du skal på en længere rejse, på sigt selv ønsker at bebo hele lejemålet, eller hvis boligen skal sælges eller renoveres efter tidsbegrænsningen.

Et tidsbegrænset lejemål er et af de vilkår, der skal noteres i lejekontraktens § 11. Når du bruger BoligPortals digitale lejekontrakt, har du mulighed for at markere, at “lejemålet er tidsbegrænset”. Når du gør det, tilføjes der automatisk en formulering i § 11, der overholder lejelovens krav.

Det er typisk for værelser, at de er tidsbegrænsede, men husk at din årsag stadig skal være saglig. Det er ikke angivet i loven, hvornår en tidsbegrænsning er tilstrækkeligt begrundet. Det vil altid være en vurdering af det enkelte lejeforhold. Dog vil det som eksempel ikke være nok at sige, at du vil kunne komme af med lejer i tilfælde af, at vedkommende ikke lever op til dine krav.

Vi ønsker dig held og lykke med at udleje dit værelse til din nye lejer. Vi er glade for at kunne gøre udlejningsprocessen lettere for dig med vores gratis, digitale lejekontrakt.