8 gode råd til at undgå indbrud i julen

Julegaver, julebag og julehygge. December er en hyggelig måned. Men i juledagene er der desværre mange, der er bekymrede for indbrud, når de er på julebesøg. Herunder har vi samlet 8 tips til, hvordan du kan minimere risikoen for indbrud.

Sådan undgår du indbrud i din lejebolig i julen

1. Sæt timer til at styre lyset

Hvis du sætter en timer til dine lamper rundt i hjemmet, kan det give en illusion af, at der er nogen hjemme. Sæt timeren(e) til at tænde og slukke lamperne, når du normalt ville gøre det, hvis du var hjemme. Du kan også anskaffe dig en elektronisk vagthund, i form af en gøende alarm, der lyder som en hund. Alarmen aktiveres hvis nogen kommer tæt på døren og skræmmer forhåbentligt ubudne gæster væk.

2. Hold gardinerne fratrukket

Diverse forsikringsselskaber råder dig til at holde gardinerne fratrukket, da gardiner, der er trukket for, kan signalere, at man er ude at rejse. Men der rådes også til at holde gardiner trukket for i soveværelset.

3. Drop oprydningen

Ryd ikke alt for godt op, før du tager afsted på juleferie. Rod og opvask indikerer, at der kunne være nogen hjemme. Men fjern blomster i vaser, da de visne blomster kunne indikere, at der ikke er nogen hjemme. Du kan også vælge at lave en form for festopdækning, da det signalerer, at der er mennesker i huset.

4. Gennemgå hjemmet

Tjek vinduer og døre før du tager afsted. Gå også gerne en tur rundt om din bolig, og kig ind af dine vinduer, så du kan se, hvad en potentiel tyveknægt kan få øje på udefra.

5. Alliér dig med naboerne

Få en snak med naboer, der er hjemme over julen. Få dem eksempelvis til at parkere i indkørslen, til at holde øje med dit hjem, tænde lamper eller hive gardiner til og fra, samt sikre, at der er ryddet sne osv.

6. Tænd julelys udenfor

Lyskæder i træet, lys på altanen eller lys i en udendørs dekoration. Er der mulighed for spotlights med bevægelsessensorer, er det en rigtig god ide.

7. Lås redskabsskuret

Lås haveredskaber eller andre værktøjer inde, der kunne bruges til indbrud i din bolig. På den måde sikrer du dig, at du i hvert fald ikke gør dig selv til det nemmeste offer for indbrud i nærområdet. Der er flere gange set eksempler på, at en tyv har brugt redskaber fundet i haven eller i skuret til at bryde døre eller vinduer op.

8. Find et nyt gemmested til værdigenstande

Soveværelset er kendt som tyvens skattekammer, da mange har deres værdigenstande i soveværelset – såsom smykker, ure osv. Fjern dem herfra og find et andet gemmested. Gør det besværligt for tyvene, hvis de skulle bryde ind.