Bolig tryghed over julen

Bolig til jul

Julegaver, julebag og julehygge. December er en hyggelig måned. Men over juledagene er der også mange, som er bekymrede for boligens sikkerhed, imens de er på julebesøg – på trods af at der, ifølge Danmarks statistik, i 2017 var det laveste antal indbrud i juledagene siden 2007.

Her er vores tips til at sikre din bolig og skabe boligtryghed henover julen:

1. Timer:

En timer sat til lamper rundt i hjemmet kan give en illusion af, at der er nogen hjemme. Sæt timeren(e) til at tænde og slukke lamperne, når du normalt ville bruge dem, hvis du var hjemme. Du kan også anskaffe dig en elektronisk vagthund, i form af en gøende alarm, der lyder som en hund. Alarmen aktiveres hvis nogen kommer tæt på døren og skræmmer forhåbentligt ubudne gæster væk.

2. Gardiner:

Diverse forsikringsselskaber råder til at holde gardinerne fratrukket, da fortrukne gardiner midt om dagen kan signalere, at man er ude at rejse. Men der rådes også til at holde gardiner trukket for i soveværelset.

3. Oprydning:

Ryd ikke for godt op før du tager afsted. Rod og opvask indikerer, at der kunne være nogen hjemme. Fjern blomster i vaser da de visne blomster kunne indikere, at der ikke er nogen hjemme. Du kan også vælge at lave en form for festopdækning, da det signalerer, at der er mennesker i huset.

4. Gennemgå hjemmet:

Tjek vinduer og døre før du tager afsted. Gå også gerne en tur rundt om din bolig, og kig ind af dine vinduer, så du kan se hvad en potentiel tyveknægt kan få øje på udefra.

5. Naboerne:

Få en snak med naboer, der er hjemme over julen. Få dem til at parkere i indkørslen, få dem til at holde øje med dit hjem, tænde lamper eller hive gardiner til og fra, samt sikre at der er ryddet sne osv.

6. Tænd julelys udenfor:

Lyskæder i træet, lys på altanen eller lys i en udendørs dekoration. Er der mulighed for spotlights med bevægelsessensorer, er det en rigtig god ide.

7. Aflåste redskabsskure:

Lås haveredskaber eller andre værktøjer inde, der kunne bruges til indbrud i din bolig. På den måde sikrer du dig, at du i hvert fald ikke gør dig selv til det nemmeste offer for indbrud i nærområdet. Der er flere gange set eksempler på, at en tyv har brugt redskaber fundet i haven eller i skuret til at bryde døre eller vinduer op.

8. Find nyt gemmested til værdigenstande:

Soveværelset er kendt som tyvens skattekammer, da mange har deres værdigenstande i soveværelset – så som smykker, ure osv. Fjern dem herfra og find et andet gemmested. Gør det besværligt for tyvene, hvis de skulle bryde ind.