Tips og tricks til at sælge dine genbrugsmøbler

Genbrugsmøbler

En gang i mellem skal der ske noget nyt – dette gælder selvfølgelig også for indretningen i din lejebolig. Ofte er der brug for nye møbler, men hvis budgettet er stramt, er det ikke altid at man har mulighed for at få den indretning som man havde forestillet sig. De gamle møbler får ikke altid et nyt hjem, og den nemme løsning er at aflevere det på genbrugspladsen eller sætte det ned foran lejeboligen, så skraldemanden kan tage det med på sin vej. Her hos BoligPortal, har vi listet et par tips og tricks til hvordan du kan nemt kan sælge dine genbrugsmøbler, og rent faktisk også tjene penge på dem.

Hvorfor skal du sælge dine genbrugsmøbler

Genbrug i sig selv har mange fordele – både for os mennesker, men også for miljøet. Udover de miljømæssige fordele der er, kan du både spare og tjene penge på det. Hvis dit hjem trænger til en makeover, skal pengepungen ofte frem. Derfor er det en god idé at sælge dine genbrugsmøbler, i stedet for at tage på genbrugspladsen eller lade dem samle støv i hjørnet, da der helt sikkert er andre personer som er interesseret i dem. Modsat, vil det også være en gode idé selv at købe genbrugsmøbler. Du vil på denne måde, give både dit og en andens møbler længere levetid. Ved at sælge dine genbrugsmøbler, tjener du også penge, og hvis du vælger at købe andres genbrugsmøbler, kan du få nye møbler til en langt billigere pris. Dette giver dig mulighed for at få mere ud af din boligindretning, så du kan indrette boligen lige som du har lyst til.

Tip: Vil du gerne give din boligindretning et frisk pust uden at skulle til sælge dine møbler? Så læs vores indlæg med IKEA hacks, der kan give dine møbler et nyt liv. 

Gode kvalitetsbilleder

Sørg for at tage gode billeder af dine møbler, så de fremstår perfekte. Gode kvalitetsbilleder vil hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden. Derfor skal du tage dine billeder om dagen, så du får så meget dagslys ind som muligt. Fjern muligt rod omkring det møbel du vil sælge – rod, beskidte tallerkner og nullermænd vil ikke tiltrække nogen folk. Derudover, er det en god ide at tage billeder fra forskellige vinkler og dokumentere evt. skader og skrammer, så køberen er klar over det.

Skriv en detaljeret beskrivelse

For at undgå lange samtaler frem og tilbage med en potentiel køber, skal du sørge for at inkludere så mange detaljer om dit genbrugsmøbel som muligt – jo flere jo bedre. Skriv målene ned, hvilken farve det har, materialet møblet er lavet af, hvor det er købt og hvor længe du har haft det. Hvis du ved hvor dit genbrugsmøbel er fra, kan det være relevant at tilføje linket, da det ofte vil indeholde flere informationer og billeder. Dermed undgår du også at skrive fejlagtige informationer ned.

Prisen på dit genbrugsmøbel

Prisen for det genbrugsmøbel du vil sælge, er også en vigtig faktor. Husk, at når du skal sælge dit genbrugsmøbel, er det vigtigt at du ikke undervurderer dens værdi. Overvej hvilken kvalitet dit møbel har, hvor længe du har haft det, hvordan du har passet på det og hvad det har kostet som ny. Hvis du har et møbel, fx et spisebord med matchende stole, kan det være en god ide at liste prisen hver for sig, men også lave en billigere sætpris, for at lokke købere til.

Hvor skal du sælge dit genbrugsmøbel?

For at få solgt dit genbrugsmøbel, handler det også om at finde det rette sted. Der findes forskellige platforme, hvor du har mulighed for at sælge dine genbrugsting. Det mest oplagte sted, ville være at sælge det online. Her kan du benytte dig af de forskellige hjemmesider, herunder Den Blå Avis, og Gul og Gratis, samt andre platforme som Lauritz, Instagram og Facebook Marketplace.

Glem ikke at tilføje hvilken betalingsform du vil acceptere, om møblet skal hentes inden for en bestemt dato og om du er villig til at forhandle prisen.