IKEA hacks til din lejebolig: Giv dine møbler nyt liv

DIY med IKEA hacks

DIY eller gør-det-selv projekter kan være gode og anderledes måder at skabe nyt liv til boligen. En afgren af gør-det-selv verdenen, der har fået en del opmærksomhed i løbet af de sidste par år, er IKEA hacks. I dette blogindlæg vil vi kigge nærmere på IKEA hacks og billige alternativer til boligindretningen i din lejebolig.

Hvad er IKEA hacks?

IKEA hacks/hacking blev for alvor sat på kortet af Mei Mei Yap, eller Jules, som hun også går under navnet som. Jules lancerede hjemmesiden ikeahackers, hvor hun har samlet et univers, med inspirerende måder at opdatere dine IKEA-møbler på og sætte dit helt personlige præg på dem. På hjemmesiden kan du finde alt fra helt små projekter, så som at ændre urtepotteskjulere med ny maling, til lidt større projekter, som at bygge din egen bogvæg med reoler fra IKEA.

Hvad alle IKEA hacks har til fælles, er at de er baseret på IKEAs produkter. Og hvis du kender IKEA, så ved du, at der ikke er nogen grænser for hvad du kan finde i deres butikker. Med andre ord, du kan stort set finde IKEA hacks til alle IKEA-produkter på nettet.

Hack Nr. 1 – Mosaikbord

Hvis du er ved at være lidt træt af dit gamle IKEA bord, kan du for eksempel transformere det om til et splinternyt mosaikbord.

Et mosaikbord er meget dekorative, men normalt forholdsvis dyre. Du kan lave dit IKEA bord om til et mosaikbord, og give bordet et nyt look. Mønsteret på din mosaik er dit valg – du kan enten vælge at designe det ud fra en skabelon eller vælge et mønster, du synes om. Lav en plan for, hvordan du vil lægge fliserne – da tilfældig lægning af fliser ikke altid giver den bedste resultat. Det kan give et uforudsigeligt look, da et abstrakt mønster kræver tilpasning og tilskæring af fliserne.

En anden mulighed er, at købe færdige mosaikfliser til det ønskede m3. Derefter kan du kombinere de forskellige fliser i farver og mønster, for at opnå det ønskede resultat. Forneden ses en kombination af sorte og hvide fliser, som har gjort et almindeligt sort bord fra IKEA til noget helt unikt.

Hack Nr. 2 – Bord med penselstrøg

Et andet IKEA hack i samme boldgade, er at købe et klassisk bord fra IKEA og gøre det til helt dit eget, ved at putte malingsklatter på bordet. Til dette IKEA hack skal du bruge et bord, maling (i den ønskede farve) og en pensel. Sørg for at beskytte området med plast eller papkasser, så du ikke får maling over det hele. Placer herefter bordet på det plast-beskyttede område, dyp din pensel i maling og plask/sprøjt malingen på bordet

Hack Nr. 3 – Nyfortolket reol

Et tredje IKEA hack, hvor du skal fatte malingspenslen igen, er inspireret af bloggeren mortilmernee. Her ses det, hvor nemt det er at pifte en simpel reol op med en omgang rød maling. Det giver både dit møbel og din indretning karakter, samtidig med at du kan skræddersy møblet til at passe til netop din præference.

Hvis du vil gå den ekstra mil med din IKEA hacking, kan du vælge at male din reol og væggen den er placeret op ad, i samme farve. På den måde får du skabt et ekstra præg på din boligindretning, og skaber et smukt look, hvor væg og reol smelter sammen.

Vil du have mere inspiration?

Som du kan se, er det kun fantasien der sætter grænser for IKEA hacks. Hvis du søger tips og tricks til din indretning, eller har lyst til at prøve kræfter med et gør-det-selv projekt, kan du finde et hav af ideer på ikeahackers hjemmeside eller pinterest.

Her hos BoligPortal synes vi selv at IKEA hacks er en god og billig måde at puste liv i de gamle møbler og forsøde vores lejeboligliv.

God fornøjelse med dit næste IKEA hack!