Boligindretning på budget – Få inspiration til billig indretning

På BoligPortal har vi haft fornøjelsen af at få Louise, som driver bloggen livingonabudget.dk til at gæsteblogge for os. Living on a budget er en blog om kreative løsninger til boligen og boligindretning. Få inspiration til, hvordan du billigt kan pifte din bolig op.

Står du og er lige flyttet i en ny lejlighed? Og er alle dine hårdt sparede penge gået til et kæmpe depositum og forudbetalt leje? Så er det nok ikke lige nye møbler og interiør din pengepung råber højest efter. Men fortvivl ej. Du kan nemt få indrettet dig fedt med små tips og tricks – også uden at det ikke behøver at koste en bondegård. I denne artikel har vi samlet en håndfuld gode bud på budgetvenlige måder, du kan indrette din lejebolig billigt på.

Bøjlestang med elementer fra naturen

Det er gratis, og der skal ikke særlig meget til at få noget fedt ud af naturen. Lav f.eks. din egen bøjlestang ud af en gren og hæng den op i en kæde eller stålwire fra byggemarkedet. Pimp evt. grenen med en lækker lampe, som ses på billedet.

Håndklædeholder

Håndklædeholder kan være en udfordring, især hvis man har et smalt badeværelse. Fremfor du skal investere i dyre håndklædeholder, kan du lave et ophæng til dine håndklæder på badeværelset. Du kan gå i den nærmeste genbrug og købe et gammelt læderbælte og brug det som stropper. Så mangler du en flot gren eller stang, så har du en hjemmelavet håndklædeholder. Det er dels anderledes og skiller sig ud af mængden, at have noget personligt – som ligeledes er dekorativt og til et praktisk formål.

Lampe af grillspyd

Hvem elsker ikke lækker belysning i sit hjem? Især i vintermånederne er det rart med lidt ekstra belysning. Derfor er det oplagt at lave din egen lampe. Faktisk kræver det ikke andet end at du måske har nogle gamle grillspyd liggende fra sommerens grillaftner. Du tager grillspyddene og limer dem sammen med en limpistol i den form, som du ønsker. Spraymal til sidst lampen i en fed farve… eller bare i sort, og bind en ledning med fatning og pære i og så har du en helt unik lampe. Du kan lave en mini lampe og ellers en større lampe i abstrakt mønster – og bum, så har du et helt unikt og personlig lampe, som du selv har designet.

Reol af gamle kasser

Er du en af de mange, der også er vild med reol løsninger? Vidste du godt, at du kan være super kreativ med reoler, og finde alternative løsninger fremfor dyre reoler fra boligforretninger? – Du kan nemlig lave en personlig reol ud af æblekasser, som du kan finde i genbrugsbutikker eller i landets supermarkeder. Det eneste du skal gøre er, at tage æblekasserne og sætte dem sammen, som du ønsker og så har du hurtigt en fed reol til billige penge. Det behøves ikke at være dyrt at skabe opbevaring til din bolig, og du kan vælge kasserne i dét materiale du ønsker. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan endda være heldig at finde æblekasser i forskellige træsorter, og som vidst på billedet forneden – så kan du finde æblekasser i mørkt egetræ, eller lyst. Det afhænger af, hvilken stil der passer i dit hjem.

Stumtjener

Stumtjener er en super løsning, som er med til at skabe en indbydende velkomst til hjemmet. Hvis du er flyttet i en mindre lejlighed, som kun indeholder en lille gang, er den her løsning helt perfekt.

En stumtjener er en ideel løsning i entréen, da den både er dekorativ og praktisk. Du kan stille en stumtjener på dit værelse, kontoret eller entréen – alt afhængigt af, hvor det passer bedst til opbevaring af tørklæder, tasker, tøj m.m. Fremfor at gå ud og købe dyre stumtjenere, kan du din egen stumtjener ud af rundstokke, som du kan købe til ingen penge i et byggemarked. Bind dem sammen med tykt snor. Sørg for at snoren er stram. Og voila, du har nu skabt din egen stumtjener på budget.

Som du kan se, kan du sagtens bo billigt på budget! Det er kun fantasien, der sætter grænser for din boligindretning, men hvis du alligevel savner yderligere inspiration, så kan du læse vores artikel om gør-det-selv IKEA HACKS. Der kan du få inspiration til, hvordan du kan ændre din eksisterende eller kommende IKEA møbler om med få ændringer.