Hvor får du mest bolig for din SU?

Mest bolig for din SU

Mere end 65.000 studerende har fået svar på om de er blevet optaget på et studie. Så nu går boligjagten rigtig i gang for mange og det kan mærkes i de største studiebyer.

Vi har samlet data på huslejepriser for værelser i København, Aarhus, Odense og Aalborg så du kan danne dig et overblik over hvor langt din SU rækker i studiebyerne.

Den dyreste studieby er fortsat København

Er du kommet ind på studie i København, skal du nok forberede dig på en lidt højere husleje end i de andre tre universitetsbyer. Et værelse i København K koster nemlig i gennemsnittet 5946 kr. om måneden. Sidste år ved denne tid viste BoligPortal’s daværende opgørelse, at selvsamme Københavner-værelse i gennemsnit kostede 5620 kr. om måneden. Det er altså steget siden sidste år.

I København N ligger prisen på 4761 kr. i gennemsnit.

Skal du studere i Aarhus, kan du forvente en gennemsnitlig husleje på 3966 kr. om måneden for dit værelse. Dette gælder dog, hvis du gerne vil bo helt centralt i Aarhus. Bosætter du dig i et værelse i Aarhus V derimod, er gennemsnitsprisen på 3391 kr. om måneden.

Ikke brug alt din SU på boligen

Er du for eksempel åben for at bo med roommates kan du spare en del, da kvadratmeterprisen vil være lavere, jo større lejeboligen er. Bor du udenfor centrum eller endnu længere væk er der store penge at spare.

Når du skal i gang med boligsøgningen, er det en god ide at være villig til at gå på kompromis med ønskerne til for eksempel beliggenheden. Overvej hvad der er must haves og need to have. Så sørg for at sikre dig en god start på dit nye studieliv ved at lære din nye studieby at kende og få en fod indenfor på lejeboligmarkedet.

Hvor meget bolig får du for SU’en i din kommune?

Alle danske studerende får det samme i SU – men det er ikke alle, der får lige meget for deres penge. Hvor mange kvadratmeter bolig du får pengene i din by afhænger meget af hvor du skal studere.

I de store studiebyer sover, spiser og læser mange studerende i samme lille rum og alligevel er der ikke nok SU til at leve for. Det store pres på boligmarkedet smitter af på lejeboligpriserne, så især i de store studiebyer er det så godt som umuligt at bo og leve for en udeboende SU på en videregående uddannelse på 6.166 kroner. Men det kan faktisk lade sig gøre at få pengene til at række længere – du skal bare over på den anden side af kommunegrænsen.

BoligPortal har som Danmarks største udbyder af lejeboliger har samlet data fra sidste års 71.300 lejeboliger og analyseret tallene. Det viser tydelige forskelle på, hvor meget du som studerende får for din SU i Danmark.

Huslejen er grønnere på den anden side

S-toget eller bussen kan blive din bedste ven i din søgen efter et mere frit og sjovt studieliv.

Er du eksempelvis studerende i Aarhus vil du med et hurtigt øjekast kunne konkludere, at du får mere for din SU i nabokommunen Skanderborg. Vores tal viser, at du i Aarhus Kommune får 42 kvadratmeter lejebolig for hele din SU, mens kvadratmeterprisen i Skanderborg er så lav, at du kan få hele 70 kvadratmeter for SU-beløbet.

Studerende i Frederiksberg og Københavns Kommune har en ærgerlig Danmarksrekord. Med 33 boligkvadratmeter for SU’en i København og 30 kvadratmeter i Frederiksberg, er det nemlig de studerende i Danmark, som får allermindst for deres SU. Her kan man med fordel kigge mod Gladsaxe, Rødovre eller Dragør Kommune, hvor der er op til 12 kvadratmeter mere at få for samme pris som i Frederiksberg Kommune.

En af de bemærkelsesværdige besparelser er indenfor rækkevidde af de, der studerer i Aalborg. For nabokommunen Brønderslev er en af landets billigste kommuner at bo til leje i. For samme pris som i Aalborg kan du få 45 flere kvadratmeter at boltre dig på i Brønderslev.

Delebolig: Der er altid penge at spare

At bo i udkanten af centrum er en af de mest effektive måder at spare penge på som lejer, men også deleøkonomi er værd at fremhæve til de, der vil have flere penge i budgettet. Jo større en lejebolig er, jo lavere bliver kvadratmeterprisen også. Det betyder, at hvis du kan finde en delevenlig bolig med mere end et værelse, så vil din del af huslejen ofte være lavere, end hvis du lejer en etværelses.

Boliger for enhver smag

Drømmer du om mere luft i økonomien, så kan du med fordel udforske boligmarkedet. Der er nemlig mange måder at bo på, når det kommer til at leje en bolig. Du kan leje et værelse, en lejlighed sammen med andre eller du kan leje dig ind i et rækkehus eller en villa. Mulighederne er mange. Få overblik over Danmarks største udvalg af lejeboliger og se, om du kan få mere lejebolig for dine penge.