Gennemsnitlige kvadratmeterpriser for lejeboliger i Danmarks 10 største byer i 2021

Gennemsnitlige kvadratmeterpriser 2021

Står du over for at skulle udleje din bolig og er i den forbindelse i tvivl om, hvad du skal fastsætte huslejen til, kan du i denne artikel blive klogere på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for lejeboliger i Danmarks 10 største byer i 2021.

Se de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for 2021

Herunder har vi samlet et overblik over de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for 2021 på værelser og 1- til 4 værelses lejligheder i Danmarks 10 største byer. Tallene er baseret på annoncer udbudt på BoligPortal i perioden januar-december 2021.

1. Gennemsnitlig kvadratmeterpris København K

københavn-k

2. Gennemsnitlig kvadratmeterpris Aarhus C

aarhus-c

3. Gennemsnitlig kvadratmeterpris Odense C

odense-c

4. Gennemsnitlig kvadratmeterpris Aalborg

aalborg

5. Gennemsnitlig kvadratmeterpris Esbjerg

esbjerg

6. Gennemsnitlig kvadratmeterpris Randers C

randers-c

7. Gennemsnitlig kvadratmeterpris Kolding

kolding

8. Gennemsnitlig kvadratmeterpris Horsens

horsens

9. Gennemsnitlig kvadratmeterpris Vejle

vejle

10. Gennemsnitlig kvadratmeterpris Roskilde

roskilde

København har højest kvadratmeterpris, og Aarhus følger trop

København er Danmarks største by, hvilket også afspejler sig i den gennemsnitlige kvadratmeterpris i København, som ligger på 241 kr. for en 1-værelses lejlighed. Populære byer har typisk højere kvadratmeterpriser, og Aarhus følger også godt med med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 136 kr. for en 1-værelses lejlighed.

Dog er mange indbyggere ikke nødvendigvis lig med højere gennemsnitlig husleje. F.eks. har Danmarks 10. største by, Roskilde, højere kvadratmeterpris end Danmarks 8. største by, Horsens. I Roskilde er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en 1-værelses lejlighed 124 kr., mens den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en 1-værelses lejlighed i Horsens er helt nede på 91 kr. om måneden.

Det er vigtigt at se gennemsnittet som en tendens på boligmarkedet,” fortæller Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal. ”Mange faktorer spiller ind, når en husleje skal fastsættes – bl.a. hvornår boligen er bygget, hvilken kommune den ligger i, og hvilken stand boligen er i. En afgørende faktor er selvfølgelig også efterspørgslen.” 

Randers har den laveste gennemsnitlige kvadratmeterpris

Danmarks 6. største by, Randers, har den billigste gennemsnitlige kvadratmeterpris, som ligger på 73 kr. for en 1-værelses lejlighed.

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvad du skal fastsætte din husleje til, og at du nu er klar til udleje din bolig på BoligPortal.