Læs de gode råd: Sådan fandt vi drømmeboligen

Sådan finder du drømmeboligen.

Mød det jyske kærestepar, Christian og Anne, som fandt drømmeboligen i København. Mens de færdiggjorde deres studier i Aarhus brugte de BoligPortal til at finde deres bolig i København. De oplevede, at der var rift om de attraktive boliger. Det var ikke nemt, men det lykkedes dem at finde drømmeboligen. 🙂

Et par som sidder ved spisebordet
Christian & Anne fandt drømmeboligen i København.

Hvordan har I fundet jeres drømmebolig?

Anne: Vi var lidt langsomme til at komme ud af starthullerne. Vi fik oprettet os som bruger på BoligPortal, og gik faktisk all-in på BoligPortal. Vi ved godt, at nogle er heldige med at finde boliger gennem deres netværk, men så proaktive er vi heller ikke på Facebook, og hvad der ellers er på de sociale platforme. Så vi holdt meget øje på BoligPortal, og vi slog til ligeså snart der var nogle interessante boliger.

Christian: Det er lidt et fuldtidsjob at søge bolig. Især når man går all-in. Det er en god idé at tjekke hele tiden, hvis man ikke vil gå glip af de attraktive boliger. Det fandt vi hurtigt ud af. Særligt når udlejere bruger funktionen ”åbent-hus”. Der bliver jo hurtigt lukket for tilmeldinger, fordi der er rift om at komme til betragtning til boligerne.

Anne: Vi har også aftalt indbyrdes, at vi ikke behøver at snakke sammen først, når der kommer en bolig ind, som kunne være noget for os. Vi valgte hver især at sende en henvendelse direkte til udlejer, hvis der dukkede interessante boliger op på BoligPortal. Vi brugte appen i høj grad, og var glade for at bruge den funktion, hvor man kan sende en standard-besked til udlejer med det samme.

Hvad fokuserede I på i jeres ansøgning?

Anne: Vi skrev kort om os selv og, hvorfor vi gerne ville have lejligheden. Vi lagde meget vægt på at vi var nyuddannede, og at vi begge havde fået job. Vi gjorde også opmærksom på, at vi er et par og har boet sammen i mange år, det viser også at vi er stabile. Vi har boet sammen i fem år inden, og det tror jeg også har noget at sige. Vi nævnte faktisk også at vi er jyske og at vi er familie-mennesker, hvorfor det også betyder noget for os, at der er plads til at få besøg af familien. Man kan selvfølgelig ikke vide hvad udlejer sætter pris på eller vægter.

Christian: Vi forsøgte i hvert fald at give et indtryk af hvem vi er som personer. At vi er nogle fornuftige mennesker, men selvfølgelig skrev vi heller ikke, at vi aldrig holder fester. Det kan også blive en masse klicher. Man ved jo et eller andet sted godt, hvad udlejere gerne vil høre. Vi lagde også vægt på, at vi kunne se os selv bo i lejligheden i mange år.

Hvilke søgekriterier kan I nævne i forbindelse med jeres boligjagt?

Anne: Først og fremmest har vi ønsket os en 3-værelses lejlighed med minimum 60 kvadratmeter. Da vi søgte på BoligPortals hjemmeside satte vi huslejen til max 12.000 kroner og søgte ubegrænset leje.

Christian: I starten søgte vi bredt geografisk. Men så blev vi lidt kræsne med tiden. Vi søgte blandt andet bolig på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Valby. Vi begyndte at søge bolig i slutningen af april måned. Da vi fik boligen, gik det pludselig stærkt. Vi skrev under på kontrakten d. 1.juli og flyttede ind i august måned.

Køkken

Hvordan brugte i appen?

Anne: Jeg foretrak at bruge computeren. Men hvis jeg var på arbejde eller sad i toget om morgenen, så brugte jeg appen. Det gav en del frihed at bruge appen, fordi man ikke var tvunget til at sidde klistret ved computerskærmen. Vi var lidt bange for at gå glip af nogle fede boliger, så vi brugte appen en del.

Læs hvilke fordele du kan bruge appen til her.

Hvordan var fremvisningen?

Christian: Til denne lejlighed, som vi sidder i nu, var vi seks par, som var inviteret til fremvisning. Udlejeren lagde ikke op til nogen decideret samtale, men vi havde udfyldt et spørgeskema på forhånd. Vi var heldige at vi var de sidste som smuttede til fremvisningen, hvortil vi havde mulighed for at snakke kort med udlejer.

Par sidder på sofa i stuen

Hvad gjorde I for at skille jer ud fra mængden?

Anne: Vi prøvede på at lade vær med at være påtrængende, men alligevel at få en chance for at snakke med udlejer. Vi sørgede for at stille nogle spørgsmål, for at vise vores interesse. Det er vigtigt at være høflig og have kontakt med udlejer.

4 gode råd til par, der søger drømmeboligen

  1. Det er vigtigt at vise, hvem man er bag det man skriver/bag den samtale man har med udlejer. Det kan være en god idé at undgå klicheer.
  2. Læg vægt på hvad du laver til dagligt, og knyt gerne nogle ord til, hvorfor du søger lejligheden.
  3. Det kan være en god idé at vise stabilitet i forhold til ens fremtidsudsigter
  4. Man kan ikke bare forvente at få en lejlighed med det samme. Man skal forvente at bruge tid og energi på at søge bolig.

Den alternative drømmebolig: 4 gode råd til succeshistorien

At finde en lejebolig i de største byer kan være ret meget op ad bakke. Der er mange om buddet og desværre ikke et tilsvarende antal ledige boliger. Men det kan lykkes, og hver eneste dag finder mange lejebolig-søgende deres nye hjem. Nogle af dem finder bolig, fordi de formår at tænke ud af boksen og ikke er bange for alternative løsninger. En af dem er Emil fra Aarhus – Her får du derfor en lille succeshistorie om en ung fyr, der fandt en alternativ drømmebolig i Aarhus.

Emil, en 20-årig ung mand, fandt sin drømmebolig i Aarhus C efter faktisk ganske kort tids søgen. Efter en sløv start, gik alvoren op for Emil, der herefter gik fokuseret til opgaven og var både alternativ og påtrængende i sin søgning – Den tilgang gav hurtigt gevinst.

1. Vær effektiv og hurtig på

Emil begyndte sin boligsøgning sammen med en kammerat i starten af august. I begyndelsen var de noget halvhjertede og ikke særlig konsekvente i deres boligsøgning, hvilket ifølge Emil også kom til udtryk i resultaterne: de boliger de søgt var allerede udlejet. Derfor fandt de to kammerater hurtigt ud af, at de måtte ændre taktik.

“Vi måtte gå mere effektivt og analyserende til værks i vores søgning, hvis det skulle ende med succes og en ny bolig”, fortæller Emil til Boligportal.dk.

2. Søg alternative løsninger – både i form af beliggenhed og antal roomies

Emils oprindelige plan var, at de skulle være to om at dele en lejlighed, men makkerparret fandt hurtigt ud af, at der var stor kamp om de små toværelses lejligheder centralt i Aarhus. I starten af september besluttede de sig derfor for at teame up med to andre kammerater og sammen søge efter en stor lejlighed.

For at gøre boligsøgningen mere effektiv og konkret valgte de fire drenge at oprette en profil på BoligPortal.dk. De personaliserede deres profil og så snart der kom en ledig bolig op, som matchede deres søgekriterier, poppede der en notifikation op på deres telefon.

“Det er vigtigt at man kan reagere hurtigt, hvis den rigtige bolig dukker op – der er mange om buddet, så reaktionstiden er altafgørende”, fortæller Emil.

Få dage efter oprettelsen på BoligPortal dukkede der et åbent hus-arrangement op – og lejligheden var perfekt. Den passede lige til Emil og hans tre kammerater og dens beliggenhed var upåklagelig.

3. Vær påtrængende – meget, ellers drukner du i mængden

Nogle dage inden arrangementet kontaktede drengene udlejer via mobil, og fortalte at de meget gerne ville bo i lejligheden og igen til selve åbent hus-arrangement informerer drengene udlejer omkring deres interesse i lejligheden. De fortæller videre, at de kan flytte ind i den allerede tomme lejlighed med det samme.

Derefter, igen efter at have været afsted og set lejligheden og mødt udlejer, kontaktede de ham, denne gang via e-mail, hvor de igen udtrykker deres store interesse for boligen.

Nu var det bare at vente i spænding, men vi fik heldigvis rimelig hurtigt svar”, siger Emil.

Få dage efter bliver Emil ringet op af udlejeren, som fortæller, at hvis de kan lægge et depositum med det samme, er lejligheden deres! Pr. 1. oktober overtager drengene lejligheden og flytter ind kort tid efter.

“Det var dejligt at få fat i lejligheden og vi er alle fire ved at være kommet rigtig godt på plads i den. Lejligheden ligger dejlig centralt, og det fungerer rigtig godt at bo sammen”, siger Emil til BoligPortal.

4. Vær ærlig

Det sidste og fjerde råd Emil har, er at være ærlig omkring din interesse i boligen.

Hvordan finder du din drømmebolig?

Vær effektiv og hurtig i din boligsøgning, mange lejeboliger bliver hurtig udlejet. Søg alternative løsninger (vær eksempelvis åben for forskellige beliggenheder osv.). Vær påtrængende ellers drukner du i mængden af de mange andre boligsøgende – vis udlejer, at du har interessen.