Gratis aktiviteter i Aarhus

Åen i Aarhus

Er du lige flyttet til Aarhus, og ønsker du at lære din nye by bedre at kende? Hos BoligPortal har vi samlet en liste over seværdigheder og aktiviteter, som du kan opleve i Aarhus – og så endda helt gratis!

Aarhus Rådhus

Aarhus er en by fuld af bakker, og derfor er der også masser af gode udsigtsposter. Men der er næppe noget mere ikonisk udsigtssted end et af byens mest kendte varemærker: Rådhuset. Bygningen, der er tegnet af Arne Jacobsen, fungerer som glimrende udsigtspost, og så koster det ikke en krone at komme op.

Væksthusene

På toppen af Botanisk Have kan du komme ind i Aarhus’ helt egen lille Randers Regnskov; Væksthusene, men det gode er, at her er entréen helt gratis. Bliv klogere på vores importerede varer, kom tæt de farvestrålende sommerfugle og gå rundt i blandt alle de flotte, eksotiske planter. Vælger du at aflægge Væksthusene et visit på en varm sommerdag, kan du se frem til en ekstra autentisk regnskovs-oplevelse i det tropiske klima.

Marselisborg

Dronningens sommerresidens Marselisborg er et besøg værd, hvis du er i byen. Man behøver ikke være royalist for at synes godt om flot arkitektur, og det gamle slot, der ligger midt i Marselisborg-skovens natur, er altid et pænt og gratis syn. Især hvis budgettet tillader, at du har en isvaffel i den ene hånd. Du kan i øvrigt se, om Dronningen er hjemme, hvis der går gardere rundt om slottet.

Marselisborg Dyrehave

Befinder du dig alligevel ude ved Marselisborg er dyrehaven bestemt et besøg værd. Her kan du opleve dådyrvildt, sikavildt og vildsvin. Tag en pose med æbler eller gulerødder under armen og kom helt tæt på hjortene mens du fodrer dem. Som udgangspunkt har dyrehaven åbent alle årets dage, men du kan læse meget mere om den populære dyrehave på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Aarhus Festuge

Hvert år, i slutningen af august måned, løber Aarhus Festuge af stablen. Det er lidt ligesom det københavnske Distortion, bare på den ægte Aarhus-måde: Mere intimt og folkeligt, men bestemt ikke kedeligt. Hvis du er i byen slut august til start september, får du svært ved at slippe for at bemærke Aarhus Festuge. Slå dig løs i Smilets By på ægte Aarhusiansk vis.

Børne-edition: Børnenes jord

Hvis du har børn med på slæb, så kan vi anbefale legepladsen “Børnenes jord” centralt i Aarhus’ Øgade-kvarter. Her er masser af andre børn, klappekaniner og ikke mindst masser af god stemning. Et perfekt sted at tilbringe en eftermiddag for børn og barnlige sjæle.

Salling Rooftop

En af de nyere sensationer i Aarhus er Salling Rooftop  på toppen af stormagasinet på Søndergade. Her kan du opleve en 360 graders panoramaudsigt over hele Aarhus. Er du ikke bange for højder, kan du med fordel bevæge dig ud på Salling Skywalk, hvor du kan kigge ned på strøget fra 27 meters højde. Det er muligt at købe cocktails og mad på Salling Rooftop og ofte kan du opleve events som yoga og musik i den storslåede højde.

Runaar

Kan du lide at løbe og samtidig møde nye mennesker? Så er Runaar det oplagte valg for dig. Runaar er et løbefællesskab med mere end 1500 løbere, hvis fornemmeste mission er at skabe gode løbeoplevelser i Aarhus. Runaar har faste løbedage tre gange om ugen med plads til alle slags løbere.

Bazar Vest

Drømmer du om et orientalsk, eksotisk madmekka behøver du ikke at tage længere ud end til bydelen Gellerup i det vestlige Aarhus. Her kan du nemlig gøre dine indkøb til en oplevelse i den multikulturelle, populære Bazar Vest på Edwin Rahrs Vej. Se de spændende gavebutikker og supermarkeder, og  oplev kvaliteten ved hallens bager, grøntafdeling og slagter.