Skråvægge indretning: De 7 bedste råd

Skråvægge i lejlighed

Bor du også i et hjem med skråvægge? Så ved vi nemlig, hvor tricky og udfordrende det kan være med boligindretningen. Dog er indretningen med skråvægge ikke en umulig opgave.

Vi har samlet 7 gode råd, til hvordan du kan få mest ud af dine skråvægge.

1. Placering og valg af møbler til skråvægge

Hvor du vælger at placerer dine møbler, kan have stor betydning for værelsets rummelighed. Tanken har måske strejfet dig: “skal jeg nu til at købe specialmøbler, som vil passe ind under skråvæggen?”. Nej dette er ikke nødvendigt, så bare rolig. Du kan roligt benytte dig af dine almindelige møbler, når det kommer til indretning med skråvægge. 

Placer sengen under skråvæggen 

For at kunne udnytte pladsen bedst muligt, skal du placere din seng under skråvæggen. Senge er nærmest skabt til skråvægge, om du så har et loft til gulv skråvæg, eller en skråvæg med gavl. Din seng kan komme langt ind under skråvæggen og på denne måde, undgår du, at muligt plads går til spilde. 

Ved at placere sengen under skråvæggen, er den også til mindst mulig gene, da du for det meste bruger din seng, til at ligge i.

Placer skrivebordet eller sofaen under skråvæggen

Ligesom sengen, er det en god idé at placere skrivebordet eller sofaen under skråvæggen. Dette gælder især, hvis du har halve skråvægge i din lejebolig. Sofaer og skriveborde fungere rigtigt godt til skråvægge, da det typisk er steder, du bruger til at sidde og ligge.

Dermed får du også benyttet pladsen under det lave loft og har mere plads til at bevæge dig rundt på. 

2. Lav din egen lille hyggekrog ved hjælp af skråvæggen

Skråvægge giver dig også gode muligheder, for at benytte hjørnerne som en lille hyggekrog. Hvordan du vil indrette din egen lille hyggekrog er op til dig, men nogle gode forslag til sådanne hyggekroge er læne/sækkestole, puder og tæpper, et lille bord til kaffen, og nogle bøger og magasiner.

3. Mal dine skråvægge

En af de ting, som vil gøre din boligindretning anderledes, er brugen af farver. Du har måske overvejet det før, men farver i boligindretningen kan gøre meget, især væggene – Kast dig ud i det, og prøv dig frem. En farvet væg er med til at give dit hjem et personligt præg, og så er det anderledes end de normale kridhvide vægge. 

Du kan starte med at male én af væggene, f.eks. i stuen. Mørkegrønne eller -grå farver er med til at skabe en hyggelig stemning i stuen, hvorimod lyse pastelfarver passer godt i køkkenet. Valget er helt op til dig, dog ville jeg lige forhøre kæresten, inden du gir’ dig til at male køkkenet i en fin pastelfarve. Er dette ikke nok for dig, kan du også vælge at male alle væggene i rummet. Det vil helt sikkert give dig et unik og personligt hjem.

4. Brug skråvæggen som alternativ sengegavl 

Sengegavlen er en af de ting, man nok må undvære, hvis man har skråvægge i soveværelset. Ja, ret træls er det, da et sengegavl hjælper med at give dit soveværelse og din seng et personligt præg. Heldigvis findes der andre måde at gøre det på, også når du har skråvægge 🥳. 

Det du kan gøre, er at male den nederste del af skråvæggen (selve gavlen) i en anden farve. Ved at male den nederste del af skråvæggen, får du en fornemmelse af, at der er højere til loftet. Dog skal du passe på med at male hele skråvæggen i en anden far, da det kan give den modsatte effekt

5. Sæt hylder op på skråvægge

Selvom man har skråvægge i lejeboligen, kan man stadige have flotte og kreative hylder hængende. Og man skal i hvert fald ikke snydes for gode opbevaringsmuligheder, når man har skråvægge. Dog kan være svært at finde de helt rigtige hylder, der vil passe dine skråvægge, og prisen for hylder i specialmål, kan gøre ondt på pengepungen. 

Derfor kan du med fordel lave dine egne hylder. Her bestemmer du helt selv størrelsen på dine hylder, og hvor meget du vil betale for dem. 

En enkelt hylde nede ved gavlen, ser lækkert ud i hjemme, selvom man typisk ser hylder hænge længere oppe.

6. Sæt væghængt tøjstativ op på din skråvæg 

En god måde at få udnyttet pladsen under din skråvæg er med et væghængt tøjstativ. Her kan du både lave dit eget væghængte tøjstativ eller købe et i butikkerne. 

Lige præcis hvor du hænger tøjstativet, kommer an på højden af din skråvæg. Du kan enten hænge den øverst på gavlen eller nederst på selve skråvæggen. Begge steder vil udnytte pladsen under skråvæggen. 

7. Belysning i værelser med skråvægge 

En af de helt store udfordringer med skråvægge er belysningen i værelserne. Det kan nemlig være besværligt at finde de rigtige lamper til dine skråvægge, som giver et tilstrækkeligt lys ind til hjørnerne. 

Det man kan gøre, er at finde en lampe, der giver en godt loftbelysning, og derudover supplere med lave gulvlamper samt indendørs lyskæder, som du kan hænge fra loftet og ned mod væggen. Lanterner på gulvet kunne også være en rigtig god idé. De giver måske ikke det bedste lys, men de er aldeles hyggelige at have stående.

Held og lykke med din indretning! 😊

Er lejeboligen ikke fundet endnu? Så kan du evt. starte med at oprette en boligagent, helt gratis!