DIY-opslagstavle: Sådan laver du unikke opslagstavler

DIY opslagstavle

Opslagstavler er altid gode at have i hjemmet, dog kan det blive lidt kedeligt med en standard opslagstavle, som alle andre har. Derfor kunne du måske været interesseret i, at lave din egen unikke DIY-opslagstavle?  Der findes forskellige måder at gøre det på. Vi vil vise dig 5 forskellige DIY-opslagstavler, som hver især vil give din bolig et unikt touch.

Kork opslagstavle – både flotte og i flere former

1. De små runde kork-opslagstavler

Du kender dem nok, de runde bordskånere lavet af kork, som du normalt kan finde i IKEA. Men hvad du måske ikke ved, er, at disse bordskånere også kan benyttes som gode og unikke opslagstavler. De er sjove, anderledes og nemme at lave!

Det du skal bruge er:

 • Kork bordskånere: 3-4 stk. alt efter hvor meget plads du har at gøre med
 • Vægmaling i valgfri farve(r)
 • Malertape
 • Dobbeltklæbende tape eller søm

Sådan kommer du i gang:

 1. Først skal du finde ud af, hvor mange bordskånere du får brug for.
 2. Sæt malertape på bordskånerne, så de danner et mønster, du vil kunne lide.
 3. Mal dem og lad dem tørre helt, før du sætter dem på væggen – Hvis du er mere til det rå look, springer du bare dette step over!
 4. Når malingen er tør, sætter du det dobbeltklæbende tape på, og placerer bordskåner det sted, du gerne vil have den skal være. Hvis din hjemmelavede opslagstavle skal kunne bære ekstra vægt, kan du i stedet for tape, hænge dem op med små søm.

2. De større firkantede kork-opslagstavler

De mere traditionelle DIY-opslagstavler af kork, er de firkantede. De er også nemme at lave, og ser yderst lækkert ud i hjemmet.

Sådan gør du:

 1. Vælg den størrelse opslagstavle du gerne vil have.
 2. Her kan du, ligesom ved de små runde opslagstavler, give den store opslagstavle lidt liv og farve, ved at male et mønster.
 3. Hvis ikke, så er det bare med at bore den fast på væggen eller sætte den et sted, hvor den ikke vil falde ned – og violá, så har du en flot DIY-opslagstavle lavet af kork.

3. Gulv til loft kork opslagstavler

Hvis du har meget plads derhjemme, kunne du også overveje at få en gulv til loft DIY opslagstavle. En hjemmelavet opslagstavle som denne, vil du ikke se mange steder.

Det skal du bruge:

 • Kork i metermål – du skal bruge 2 lag
 • Malerrulle
 • Træ lim

Sådan gør du:

 1. Skær korken i den størrelse der passer til dig væg.
 2. Rengør væggen for evt. snavs og støv.
 3. Fordel limen på væggen og korken med malerrullen. Limen er klar, når den bliver gennemsigtigt.
 4. Sæt korken på væggen, fra loftet og ned mod gulvet – Vær’ forsigtig og præcis. Limen binder med det samme sammen.
 5. Pres eventuelle luftbobler ud, så korken er limet fast på hele væggen.
 6. Når det første lag er lagt på og helt tør, sætter du andet lag på, med samme fremgangsmåde.
 7. Når andet lag er tørt, kan du begynde at hænge forskellige ting på din opslagstavle.

Gitter opslagstavle 

Den måske nemmeste måde at få en unik opslagstavle på, er ved at bruge et armeringsnet/metalgitter. Dem kan du finde i mange forskellige størrelser i diverse byggemarkeder. En hjemmelavet opslagstavle af gitter, kan med sit rå look give lidt kant til dit hjem, hvis det er for minimalistisk.

Sådan gør du:

 1. Find den passende størrelse til dit hjem og monter det på væggen.
 2. Da du ikke kan bruge nåle, ligesom på DIY-korkopslagstavlerne, kan du evt. bruge træ tøjklemmer.
 3. Hvis du går og tænker, at det grå gitter er lidt kedelig i farven, kan du vælge at spraymale det i en anden farve. Det giver bestemt også en anden effekt i dit hjem.

Magnetisk opslagstavle 

En anden unik DIY-opslagstavle, er en magnetisk opslagstavle. Her kan du både bruge den som traditionel skoletavle, huskeliste og opslagstavle. Lyder det ikke meget lækkert, men sådan en 3-i-1 opslagstavle? Det synes vi i hvert fald!

Du skal bruge:

 • Et stykke træ efter eget valg – Det kan også være på en glat væg, dør eller låge. Det er nemmere at hænge magneter og skrive på en glat overflade.
 • Magnetmaling
 • Tavlemaling
 • Evt. billedrammer

Sådan gør du:

 1. Mal den ønskede overflade med magnetmaling. Du skal minimum male 3 lag med magnetmaling, før det virker optimalt. Gerne flere, for jo mere jern der er, jo bedre kan magneterne hænge fast.
 2. Efter magnetmalingen, maler du et lag med tavlemaling. Tavlemalingen gør, at det er muligt at skrive med kridt og herefter viske det ud igen.
 3. Har du lyst, kan du til sidst tilføje billedrammer på siderne.

Det er selvfølgelig ikke kun DIY opslagstavler, der giver din boligindretning et unik touch. Læs om vores IKEA hacks, der vil give dine møbler et nyt liv. 

Held og lykke med din DIY-opslagstavle! 

Hvis du endnu ikke har fundet din lejebolig, kan du starte med at oprette en boligagent, helt gratis!