Flytteguide: 10 gode råd til flytning

Par der flytter ud af lejlighed

Det er en spændende proces at flytte, da du kan starte på en frisk et nyt sted. Selve flyttedagen kan dog nemt blive lidt hektisk og uoverskuelig. Læs derfor vores flytteguide med tips og tricks til en nemmere flytning. Står du stadig og mangler din drømmebolig?

1. Vær ude i god tid

Når man skal flytte hele sit liv ned i kasser, er det en god idé at være ude i god tid. Der er mange ting man skal tage stilling til. For at undgå at det hele bliver for presset, kan man eventuelt starte nogle uger før med at gennemgå det hele. Hvis der skal lejes flyttebil til selve flyttedagen, så er det altid en stor fordel at være ud i god tid.

2. Sortér og ryd op

En flytning giver dig en enestående mulighed for at få ryddet op i alle dine ting. Der er ingen grund til, at du pakker alt, hvad du ejer, flytte det til din nye lejebolig, for så først der at begynde at rydde ud i de ting, som du ikke bruger længere. Gør det i stedet før du begynder at pakke, så du ikke skal slæbe unødigt meget under flytningen.

3. Pak ikke for tungt

Man kan nemt komme til at fylde for mange tunge ting i flyttekasser. Det er vigtigt, at du får fordelt de tunge ting ud i forskellige flyttekasser frem for at pakke alle tunge bøger i én flyttekasse. Det tager ofte færre kræfter at flytte flere lettere flyttekasser end én rigtigt tung. En god tommelfingerregel når det kommer til at pakke flyttekasser er: Løft flyttekassen når du har lagt noget nyt ned i den. Så kan du hurtigt mærke, om den er for tung og du slipper for at skulle pakke om.

4. Pas på de skrøbelige og skarpe genstande

Tallerkener, fade m.m. bør vikles ind i avispapir og stables i bunden af flyttekassen. Du kan med fordel stable dem sidelæns, da de derved har sværere ved at gå i stykker. Hvis du vil være lidt mere miljøvenlig, så kan du også bruge håndklæder i stedet for avispapir. Glas og andre skrøbelige ting kan du pakke ind i sokker, så du mindsker risikoen for at de går itu. Derudover er det også vigtigt, at du pakker de skarpe genstande ind i enten papir eller viskestykker. Derved mindsker du nemlig risikoen for at komme til skade, når du tager fat i flyttekassen.

5. Giv flyttekasserne navne

Når du pakker dine flyttekasser, så husk at skriv på kasserne, hvad de indeholder. Det gør det hele meget mere overskueligt, når du skal pakke tingene ud igen. Hvis du flytter til en lejebolig med flere værelser, så kan det også være en god idé at skrive på kassen, hvilket rum, den skal placeres. På den måde slipper du for at flytte kasserne mere end højst nødvendigt.

6. Pak en flyttetaske med det mest essentielle

Det er en god idé at pakke en taske eller rygsæk med de ting, du skal bruge under flytningen og de efterfølgende dage. Flyttedagen kan sagtens ende med at trække ud, og det er derfor vigtigt, at du nemt kan finde det nødvendige. Toiletgrej såsom tandbørste og tandpasta, samt oplader til din mobiltelefon er det sidste, du gider at lede efter, når du langt om længe er færdig med flytningen. Det kan også være en god idé at pakke det værktøj, der skal bruges til at samle møbler eller sætte gardiner op med, så du nemt kan komme til det. Pak også mad og drikke ned i tasken, så du ikke går sukkerkold. Tag flyttetasken med ind i bilen, når du flytter, så du altid har den i nærheden af dig.

7. Vælg den rette transport

Det er vigtigt, at du vælger den rette transport til selve flyttedagen. Transportmidlet afhænger både af, hvor meget du skal flytte, og hvor langt du skal flytte. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du skal leje en flyttevogn. Overvej derfor om du kan nøjes med noget mindre. Det kan være, at du ikke behøver mere end en flyttebil eller en flyttetrailer. Vi har lavet den ultimative guide, til dig der er usikker på, om du bør leje en flyttetrailer, flyttebil eller flyttevogn.

8. Flyt de store møbler ind først

Man kan nemt komme til at udskyde flytningen af de større møbler til allersidst. Men det er dog bedst at flytte de store møbler ind med det samme. Hvis lejligheden er fyldt med flyttekasser, kan det nemlig være svært ikke at snuble over dem, når du skal til at flytte sengen eller sofaen ind i boligen.

9. Tag billeder til flyttesyn

Det vigtigt at dokumentere, hvilken stand boligen er i, inden du flytter ind. Tag derfor rigeligt med billeder, inden du flytter dine ting ind. På den måde kan du altid bevise præcis, hvordan boligen så ud, inden du flyttede ind. Hvis der er noget, der er i stykker eller ikke er gjort grundigt nok rent, så kan du dokumentere dette og derefter sende billeder og beskrivelse til din udlejer som en del af indflytningsrapporten. Så slipper du for at hæfte for det, når du en dag skal fraflytte, og udlejer laver en fraflytningsrapport.

10. Meld flytningen digitalt

Mange tænker kun på det praktiske, når det gælder flytning, men det er også vigtigt at melde flytningen til instanser som folkeregisteret og din læge. Dette kan nemt gøres med NemID gennem borger.dk. Men hvor skal man ellers melde flytningen? Din arbejdsgiver er også interesseret i at have din nye adresse registreret, så de ikke sender personfølsomdata til de nye lejere på den gamle adresse, da dette er imod GDPR-loven. Derudover skal du også huske at opdatere din adresse, hvis du er abonnent på produkter såsom aviser, ugeblade og kontaktlinser, der automatisk bliver leveret hjem til dig.

Kærestepar får overdraget nøgler til lejebolig

Held og lykke med flytningen

Vi håber, at disse flytteråd kan gøre din flytning lidt nemmere og mere overskuelig.

Hvis du flytter sammen med kæresten, kan du også få tips til, hvordan I lykkes med at skabe et fælles hjem. Læs også vores 6 tips til at flytte hjemmefra og få styr på indflytningsprisen, når du skal flytte i lejebolig.