Flytteguide: Hvad skal man huske, når man flytter?

Flytteguide tjekliste

Skal du snart flytte ind i dit nye og måske første hjem? Så står du også over for en omfattende flytteproces. Hvad skal du huske, når du flytter? Hvad gør du med nedpakning? Og hvad med flyttehjælp?

Kom godt igennem flytteprocessen med vores gode råd og tips til flytning. Hent BoligPortal’s flytteguide herunder, så bliver du klædt godt på før, under og efter din flytning.

Hvad skal jeg huske, når jeg flytter ud?

Der ligger en masse arbejde, energi og overvejelser bag en flytning – specielt hvis det er første gang, du flytter hjemmefra. Så derfor vil vi hos BoligPortal gerne hjælpe med at gøre din flytning nemmere med vores flyttetips. For når du har styr på de nødvendige og praktiske ting, så skal du nok få en succesfuld og god flytning.

Der er forskellige faser i flytteprocessen, hvor du skal tage dig af bestemte ting. Det er her vores komplette flytteguide kommer i spil.

Hvad bruges flytteguiden til?

Mange forbinder flytteprocessen med stress, kaos og rod – men sådan behøver det slet ikke at være! Vi har samlet alle nødvendige og fornuftige flyttetips, så du på bedste vis kan få den nemmeste flytning fra start til slut. Du kan hente BoligPortal’s flytteguide på PDF – her får du et overskueligt overblik over alt det du skal igennem. Du får gode råd til at forberede og klargøre ting op til flyttedagen, på selve flyttedagen, og ikke mindst efter flytningen.

Flytteguiden er bygget op, så du nemt kan danne et overblik før, under og efter din flytning. Du kan også printe flytteguiden og hænge den op på køleskabet. Med tjekboks på siden, kan du markere boksen, så snart du har færdiggjort en opgave. På den måde kan du nemt holde styr på, hvad der er gjort og hvad der mangler at blive taget hånd om. 

Hvad skal jeg huske før flytningen?

Der er mange flytteopgaver, der skal på plads, inden du sætter fødderne i dit nye hjem. Alt fra nedpakning til praktiske opgaver. Det er en god idé at sætte sig ned i rimelig tid og få styr på de praktiske ting, som kræver at blive gjort inden for en bestemt tidsperiode. Du skal eksempelvis huske at melde din flytning på Borger.dk – det skal du have gjort senest fem dage efter du er flyttet ind. Får du i forvejen hjemmeboende SU, behøver du ikke at søge om udeboende SU. Det bliver automatisk opdateret, så snart du melder din flytning til Folkeregisteret.   

Flytter du en i en lejebolig, har du netop mulighed for at søge om boligstøtte, hvilket du skal have gjort senest 30 dage efter, at du er flyttet ind. Se vores flytteguide for at få den komplette palette af praktiske opgaver, som du skal huske ved flytning.

Hvilke flytteemballager og flyttematerialer kan jeg vælge?

Før den store flyttedag, skal du huske at skaffe gode flytteemballager, som du skal bruge til at pakke dine ting i. Der findes forskellige muligheder og du kan enten låne fra nogle i dit netværk eller investere i det selv. Her er de typiske og effektive flytteemballager og flyttematerialer, du kan vælge imellem.

 • Flyttekasser
  Du skal stensikkert bruge både små og store flyttekasser. Hvis du køber brugte flyttekasser, så sørg for at de ikke kvaliteten stadig er nogenlunde – ellers ender du med, at forseglingen bryder op i bunden af flyttekassen under flytningen.

  Antallet af flyttekasser, der skal bruges, afhænger af hvor mange ting du har – men man kan regne med ½ flyttekasse pr. kvadratmeter, og derudover 5 ekstra flyttekasser oveni pr. person. På den måde kan du nogenlunde regne dig frem til antallet af flyttekasser.   

Eksempel: I er to personer, som flytter fra en bolig på 60 m2
60 m2  bolig / 2 = 30 flyttekasser
2 personer * 5 ekstra flyttekasser = 10
Der skal bruges 40 flyttekasser i alt.

 • Klare affaldssække
  Du kan med fordel pakke dit tøj i klare affaldssække. Vil du undgå krøllet tøj, kan du rulle tøjet fremfor at folde det. Pak alt det bløde i poser, herunder dyner, puder og tæpper osv.
 • Bobleplast
  Har du skrøbelige genstande i hjemmet, som du du vil passe ekstra godt på, så er bobleplast en rigtig god løsning. De små plast luftbobler beskytter effektivt de ting, som kan risikere at gå i stykker.
 • Avispapir
  Du kan bruge avispapir som en billigere løsning til indpakning af skrøbelige ting.
 • Flyttetæppe
  Når dine ting læner sig op mod hinanden under transporten, kan der let forekomme ridser. Brug flyttetæpper for at beskytte mellem, under og siderne på dine ting, som eksempelvis ikke kan pakkes i flyttekasser.

8 Gode råd til nedpakning ved flytning

Flyttekasse nedpakning

Når du har skaffet alt flytteemballage, som dine ting kan blive opbevaret i – så er det bare at gå i gang med at få pakket ned. En nem og behagelig flytning kræver lidt pakke-strategi. Her er 8 fornuftige råd og tips til, hvordan du kan komme smertefrit igennem flytteprocessen med en effektiv nedpakning.

 1. Pak i god tid
  Start med at pakke i god tid, så du ikke bliver presset op til selve flyttedagen. Du kan altid starte med at pakke alle de ting og sager, som du ikke bruger til hverdage. Her har du den gyldne mulighed at sortere ud i dine ting – smid ud, giv væk eller sælg det.
 2. Pak ikke for tungt
  Fordel de tunge ting ud i forskellige flyttekasser frem for at pakke alle tunge bøger i én flyttekasse. Det gøre det nemmere for dig og flyttehjælperne at flytte flere lettere flyttekasser end én rigtigt tung flyttekasse.
 3. Navngiv flyttekasser efter indhold
  Det en super god idé at skrive, hvad flyttekasserne indeholder. På den måde har du et nemt overblik, og har lettere ved at håndtere dem på flyttedagen.
 4. Navngiv flyttekasser efter rum
  Skriv på kassen, hvilket rum i hjemmet, som den tilhører. Så kan du nemt placere flyttekasserne i de rigtige rum, når de bæres ind i det nye hjem.

 5. Pak skrøbelige ting ind enkeltvis
  Husk altid at pakke en enkelt genstand ind ad gangen, da der er høj risiko for, at noget går i stykker ved indpakning af flere skrøbelige genstande i det samme avispapir eller bobleplast.

 6. Pak de vigtigste ting i “håndbagagen”
  Når du pakker dit hjem ned i flyttekasser, vil det gavne dig at pakke en mindre håndbagage med dine mest nødvendige ting (pung, bærbar, toilettaske, oplader, medicin osv.). Det er nemlig ikke sikkert, at du får pakket alt ud den første dag, du flytter ind.

 7. Tag billeder til flyttesyn
  Det er vigtigt at dokumentere, hvilken stand boligen er i, inden du flytter ind. Det er en del af indflytningsrapporten. Tag derfor rigeligt med billeder før du sætter dine ting ind. Så har du altid beviser på, hvordan boligen så ud, inden du flyttede ind. Vær ekstra opmærksom på at tage billede af fejl og mangler, hvilket du skal sende til din udlejer. Så slipper du for at hæfte for det, den dag du fraflytter, når udlejer laver en fraflytningsrapport.
 8. Flyt de store møbler ind først
  Det er bedst at flytte de store møbler ind med det samme. Hvis boligen er fyldt med flyttekasser, kan det nemlig være svært ikke at snuble over dem, når du skal til at flytte sengen eller sofaen ind.

Mens du står og pakker, kan du også overveje mulighederne for, hvordan dine ting skal transporteres fra A-B. Her kan du læse om dit optimale valg af flyttetransport.

Hvad skal jeg huske på flyttedagen?

Det er utrolig vigtigt at være velforberedt på selve flyttedagen. Har du gjort et godt forarbejde op til flytningen, kommer du væsentligt hurtigere på plads i dit nye hjem.

Inden du overhovedet placerer de første flyttekasser i de nye trygge rammer, vil det være oplagt at tjekke op på mangler og skader. Mens boligen står tomt, vil det også være nemmest at svinge gulvmoppen i hjemmet, så der er pænt og rent, når du sætter dine ting.

Husk at holde humøret højt
Det bliver naturligvis benhårdt at løfte mange møbler og kasser på en flyttedag, både for dig og dine flyttehjælpere a.k.a dine venner og familie. Derfor sniger sulten og tørsten sig hurtigt ind i løbet af sådan en dag. Så for alle er dagens højdepunkt: lækre flyttepizza’er og kolde flyttebajere. Så husk lige at sørge for at forkæle flyttehjælperne som tak for hjælpen!

Hvad skal jeg huske efter flytningen?

Man kommer sjældent helt på plads på dag 1. Ting skal på sin plads, møbler skal monteres og hjemmet skal indrettes lige efter din personlige stil. 
Når du så endelig kommer til det punkt, hvor tingene står som de skal og du nu kan kalde det et rigtigt hjem, skal det selvfølgelig fejres!

Hold den bedste indflytterfest

Yay! Når flytterodet er overstået, så er det tid til at byde venner velkommen til en indflytterfest, og fejre, at du nu er rigtig voksen og har dit helt eget hjem. Husk masser af snacks og kolde drinks. 🎉

Indflytterfest

🔥Sjove idéer til underholdning:

 • Beer pong
 • Magretheskål 
 • Medusa
 • Buffalo
 • Flip cup

Undgå naboklager:
Du vil helst undgå naboklager, især når du er lige er flyttet ind. Derfor vil det være en god idé at informere dine naboer om indflytterfesten. Skriv et opslag på jeres fælles Facebook side eller sæt en seddel op i opgangen. 

Bonustips til flytningen

 • Udlevér ekstranøgle
  Udlevér en ekstranøgle til et familiemedlem, som du kan hente ved en nødstilfælde. Det kan jo ske, at du taber eller får stjålet din nøgle.

 • Hold vagt ved flyttebilen
  Når du læsser ting af på flyttedagen, kan du få en til at holde vagt ved flyttebilen. Man vil jo ikke risikere at få stjålet sin Harry Potter-samling.

💡Vidste du, at…?

 • En flyttekasse må ikke veje over 20kg.
 • Fredag er den mest populære flyttedag.
 • Det tager ca. 6 timer i gennemsnit ved en flytning.
 • Undersøgelser viser,  at flytning er den tredje mest stressfulde begivenhed i et menneskes liv.
 • De danske unge er i gennemsnit 21 år, når de flytter for første gang.
 • En dansker flytter i gennemsnit 6 gange i løbet af sit liv.
 • Der er flest flyttebiler på vejene i Danmark i juli og august.

Vi ønsker dig en god flyttedag med flytteguiden

Vi håber, at du føler dig mere forberedt og klædt på til den store flyttedag. Vi har gjort, hvad vi kunne for at gøre det lettere for dig at få overblik over, hvad du skal huske ved en flytning. Hent flytteguide-tjeklisten herunder og kom godt fra start.

Vi ønsker dig en super god flytning og et brag af en indflytterfest!🥳

Hvad skal man huske, når man flytter?

Du skal huske praktiske ting heriblandt melde adresseændring, tilmelde el og internet osv. Du skal også sørge for bestemte flytteemballage og nedpakning. Der er mange flere flytteopgaver og tips du skal huske. Læs med her og hent flytteguide-huskeliste, så er du godt klædt på til din flyttedag!

Hvor finder jeg en god flytteguide?

Du finder den ultimative flytteguide-tjekliste her på BoligPortal. Vi har gjort det super let for dig at komme igennem hele flytteprocessen. Flytteguiden giver dig overblik over alt det du skal huske før, under og efter flytningen.