Digital fremvisning af bolig

Digital fremvisning af bolig

Digital fremvisning på din boligannonce

Hos BoligPortal oplever vi fortsat stor efterspørgsel fra lejere, der ønsker en lejebolig, og vores ambition er at være det foretrukne sted, hvor lejere og udlejere af lejeboliger mødes.

For at holde tomgang nede og sikre effektivitet i udlejningen med mindst muligt tab, er digital fremvisning en god mulighed for dig.

Digital fremvisning kan blive svaret på, hvordan du bevarer flowet i din udlejningsforretning i tider, hvor den traditionelle, fysiske boligfremvisning er udfordret. Et ekstra plus ved den nye funktion er, at din boligannonce kan få øget opmærksomhed, når lejerne søger efter drømmeboligen.

5 tips til at få succes med digital fremvisning

1. Tilføj videopræsentation på din boligannonce

Tilføj en videopræsentation af lejemålet på din boligannonce. En digital fremvisning, hvor indretning og materialer gennemgås skridt for skridt giver boligsøgende et godt indtryk af din lejebolig på forhånd. På den måde kan du i højere grad sikre, at ønsket om digitale fremvisninger kommer fra seriøse boligsøgende.

2. Forventningsafstem med lejer inden den digitale fremvisning

Snak med den boligsøgende inden fremvisningen. Spørg ind til særlige ønsker til et nyt hjem, og vær sikker på, at den bolig, du skal fremvise digitalt, matcher disse ønsker og behov. Skab desuden klarhed omkring procedurerne for den digitale fremvisning på forhånd, så der ikke opstår forvirring undervejs.

3. Brug gratis video-apps til digital fremvisning – gerne flere forskellige

Fordelen ved live videofremvisninger er, at de kan tilpasses til hver potentiel lejer. Det er en meget fleksibel løsning, som gør det muligt for udlejer at fremvise netop den bolig, lejer ønsker at se via den video-app, som lejer foretrækker. Det er altid en god idé at tilbyde flere forskellige video-apps, så du kan imødekomme lejerens præferencer 100%.

I tilfælde af, at teknikken driller, er det også en fordel at være ekspert i flere video-apps – så kan du nemlig hurtigt løse problemet ved at sende et nyt link eller ringe op via en anden app.

4. Foretag den digitale fremvisning i et roligt tempo

For at den boligsøgende får det bedste (og tydeligste) indtryk af boligen, så er det vigtigt at fremvisningen foregår med en rolig og langsom gennemgang af alle boligens rum. Tag dig god tid, og bevæg kameraet langsomt, så de boligsøgende har tid til at se alle detaljer. Åbn skabe, bank på væggene, zoom ind på gulvet, fortæl om indretning og materialer. Gør alt det, som lejer ville have gjort, hvis vedkommende selv var fysisk til stede i boligen.

5. Tal langsomt og afsæt tid til spørgsmål under og efter fremvisningen

Husk, at afsætte tid til spørgsmål både før, under og efter fremvisningen. Det er naturligt, at de boligsøgende vil have endnu flere spørgsmål til lejemålet end ved en fysisk fremvisning. Og fordelen ved den digitale fremvisning frem for en optaget video er, at udlejer kan besvare hvert enkelt, unikke spørgsmål – direkte gennem mobiltelefonen.

Herunder guider vi dig til, hvordan du med digital fremvisning trygt og sikkert kan få gennemført fremvisning af hus eller lejlighed. Ved brug af videoopkald, kan én eller flere lejere se boligen og stille spørgsmål – uden at gå uden for en dør.

Sådan tilføjer du ”Digital fremvisning” til din boligannonce

Når du opretter en ny annonce, skal du nederst på første side tjekke boksen med digital fremvisning af:

slå digital fremvisning til på boligannonce

Ønsker du at opdatere dine eksisterende annoncer, skal du blot logge ind på din profil, trykke ”redigér” på annoncen og tjekke boksen af. Husk at gemme dine ændringer.

Din annonce tilbyder nu digital fremvisning

Din boligannonce tilbyder digital fremvisning

Når lejer klikker sig ind på din annonce, fremgår det tydeligt i toppen af annoncen, at du tilbyder digital fremvisning.

Video-guide til tilføjelse af digital fremvisning

Hvilken video-tjeneste skal du anvende?

Hos BoligPortal kan vi anbefale Whereby, som er en brugervenlig platform til videoopkald. App’en er gratis og kan bruges på tværs af både computer, tablet og smartphone. Med Wherebys gratisversion kan du invitere op til 3 personer via samme link til din digitale fremvisning.

Du kan også bruge andre video-tjenester, som f.eks. Skype mm.

Følg 5 steps, og vær klædt på til digital fremvisning af din bolig:

  • Hent den video-tjeneste, du vil benytte til digital fremvisning.
  • Opret et mødelink, og send linket til lejer
  • Aftal tidspunkt for digital fremvisning med lejer
  • Log ind på video-tjenesten via linket på aftalte tidspunkt. (Husk at aktivere kamera og lyd)
  • Påbegynd digital fremvisning af din lejebolig

Råd og erfaringer med digital fremvisning fra 3 udlejere

BoligPortal har talt med Birch Ejendomme, Heimstaden og Lejeboligmægleren om, hvordan de håndterer alternative, digitale fremvisninger. 

Herunder kan du læse mere om disse udlejeres oplevelser med at udføre digitale fremvisninger og blive klogere på både gode og dårlige erfaringer, som du kan tage med dig til din næste fremvisning.

Lejerne efterspørger alternative boligfremvisninger

Når den traditionelle, fysiske boligfremvisning bliver udfordret, er det naturligt, at boligsøgende efterspørger alternativer. Udlejerne fortæller, at lejerne er mere omstillingsparate, og derfor ser de også en vigtighed i at imødekomme efterspørgslen.

Vi oplevede hurtigt en efterspørgsel på alternative fremvisningsmuligheder,” udtaler Stine Priess Tovgaard fra Birch Ejendomme, der på opfordring fra boligsøgende tilbyder både live videofremvisninger og virtuelle fremvisninger.

For nogle kan det være afgørende at opleve boligen ved fysisk tilstedeværelse, mens det for andre er vigtigere at finde en bolig inden for en bestemt tidsramme – og der er digitale fremvisninger en oplagt mulighed.

Vi undervurderer bestemt ikke værdien af det fysiske møde mellem udlejer og boligsøgende, men har den boligsøgende ikke mulighed for at møde op til fremvisning, så er det godt at have alternative muligheder,” fortæller Stine Priess Tovgaard.

Vi modtager rigtig god respons fra lejerne på både virtuelle og live videofremvisninger, og vores virtuelle fremvisninger har opnået et meget tilfredsstillende antal visninger,” afslutter Stine fra Birch.

Digital omstilling: Sådan kommer du i gang 

Omstillingen fra fysisk til digital fremvisning kan være svær. Den boligsøgende skal have lige så gode muligheder for at se detaljer som ved en almindelig fremvisning.

Ifølge Maria Bitsch fra Heimstaden kræver det ekstra hensyn, når fremvisningen foregår via en video på størrelse med en computer- eller mobilskærm.

“Hele omstillingen har selvfølgelig været en udfordring, som jeg dog synes, vi har fået ret godt greb om. Nu tilbyder vi digitale fremvisninger gennem flere forskellige programmer, der understøttes af alle slags smartphones og computere.”

Det er vigtigt ikke at undervurdere det fysiske møde mellem udlejer og lejer. Det kræver ekstra tålmodighed at fremvise et lejemål digitalt og svare på spørgsmål fra boligsøgende.

“For det første tager vi os god tid til at tale med kunden inden fremvisningen for at spørge ind til særlige ønsker til det fremtidige hjem. Det fungerer rigtig godt at foretage videoopkaldet i et roligt tempo, så den boligsøgende får den bedst mulige opfattelse af lejemålet – fra gulv til loft, så at sige,” afslutter Maria Bitsch.

Personlig, positiv og professionel fremvisning – også digital

Digitale fremvisninger handler i bund og grund om at gøre de boligsøgende trygge ved deres valg om at sige ja til en bolig uden at have været fysisk til stede.

Ifølge Christian Munch fra Lejeboligmægleren er det et spørgsmål om hurtigst muligt at gøre sig til ekspert i digitale fremvisninger, så der ikke opstår udfordringer. På den måde kan udlejerne tage de boligsøgende i hånden, så de føler sig sikre ved digitale fremvisninger.

“Vi har sat vores udlejningskonsulenter ind i de digitale muligheder, der er – og har gjort konsulenterne til eksperter på området. På den måde har vi heldigvis ikke oplevet nogle udfordringer ved digitale fremvisninger,” fortæller Christian Munch.

Virtuel gennemgang af lejemål og digitale videofremvisninger kan med sikkerhed siges at være anderledes. Men det handler om at se mulighederne frem for begrænsningerne.

“Det, som fungerer særligt godt for os, er, at vi altid holder humøret højt – og fremstår 100 procent professionelle til hver enkelt fremvisning. Man er nødt til at tænke i muligheder i stedet for at se negativt på tingene,” slutter Christian Munch.