Spar penge ved at pendle til studie og arbejde

Spar penge ved at pendle

Tanken om at bo i centrum lyder tiltalende for rigtig mange unge, som skal flytte til deres nye studieby. Men det kan være værd at have med i sine overvejelser, at bo væk fra centrum eller flytte uden for byen. Der er nemlig flere fordele ved at pendle til sin studieby:

  1. Det bliver nemmere at finde en bolig hvis man søger uden for byen.
  2. Du kan spare mange penge
  3. Det er lettere at finde drømmeboligen, der både møder must have og nice to have.

Efterspørgslen på lejeboliger, der ligger centralt i studiebyerne er massive op til studiestart. Den store efterspørgsel betyder også høje huslejepriser, og derfor kan det være en god ide også at kigge efter lejebolig i udkanten af byen – der kan være rigtig mange penge at spare.

De fleste er nødsaget til at have et studiejob ved siden studiet for at kunne få det hele til at løbe rundt – hvis man bosætter sig i centrum. Du har et større økonomisk råderum, hvis du pendler til dit studie, netop fordi du har en billigere husleje. Det er en win win på mange områder, for så har du flere penge til fredagsbaren, cafeture osv.

Ønsker man for eksempel ikke at bo sammen med roomies, så kan man faktisk godt få råd til at bo i sit eget, hvis man bosætter sig væk fra studiebyen. Så dette kan også være løsningen for dig, som ikke har råd til at bo i din helt egen lejebolig i den pulserende by.

BoligPortal har lavet en sammenligning af huslejepriserne pr. kvadratmeter i de største studiebyer Aarhus, Odense, Aalborg og København, og huslejepriserne i postnumre i pendlerafstand fra centrum. Derefter er det beregnet, hvad en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter vil koste om måneden centrum, og hvor meget man kan spare, hvis man finder en lejebolig af samme størrelse uden for midtbyen.

Aarhus

Spar op til 3.000 kroner om måneden ved at pendle til dit studie i Aarhus

I Aarhus kan det eksempelvis være en ide at kigge mod de større omkringliggende byer, som har gode og hurtige togforbindelser til Aarhus C. Lejeboliger i Randers, Horsens og Skanderborg, er gennemsnitligt en del billigere end de aarhusianske lejeboliger. Du kan for eksempel spare 2000 kroner om måneden ved at pendle fra Skanderborg til Aarhus – en tur, der kun tager et kvarters tid med tog.

Men også i den naturskønne forstad Højbjerg, som ligger i cykelafstand fra byens puls, er der penge at spare. Her koster en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter 1050 kr. mindre i husleje om måneden end samme type lejlighed i Aarhus C. Og det er penge, der kan gøre studietiden meget rarere.

Bliv pendler i Aarhus

Odense

Spar op til 1500 kroner om måneden ved at pendle til dit studie i Odense.

Du kan for eksempel give 1500 kroner mindre i husleje for en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter, der ligger i Årslev – små 20 minutters kørsel med bus fra Odense Station – end hvis den lå i Odense C. Men der er også penge at spare i kort afstand fra centrum.

For eksempel i Odense N, som ligger omkring 5 kilometer på cykel fra Odense C, sparer lejere i gennemsnit 1.600 kroner om måneden, end hvis de var bosat i centrum.

Bliv pendler i Odense

Aalborg

Spar op til 1500 kroner om måneden ved at pendle til dit studie i Aalborg

Du kan, som et eksempel, spare cirka 1300 kroner om måneden ved at bo til leje i Frederikshavn  – omkring tre kvarters kørsel fra Aalborg C. Og der er meget at komme efter nord for fjorden:

“Man kan som studerende vinde meget ved at bosætte sig i Frederikshavn. Her er billige boliger, et hav af gode spisesteder og et rigt kulturliv. Desuden har vi togforbindelse mellem Aalborg og Frederikshavn,” siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Men også i cykelafstand fra byen, er der penge at spare. I Nørresundby, på den anden side af Limfjorden, koster en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter i gennemsnit 200 kroner mindre i husleje end samme type bolig i Aalborg C.

Bliv pendler i Aalborg

København

Spar op til 2500 kroner ved at pendle til dit studie i København

Er du åben for at have en cykel- eller bustur til din nye uddannelse eller til Strøget, er der mange penge at spare i husleje.

For eksempel skal du give næsten 2000 kr. mindre i husleje for en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter, der ligger i Glostrup – under 20 minutters kørsel med tog fra Hovedbanegården og et kvarter i bil fra Rådhuspladsen – end hvis den lå i København K. Og der er meget, man kan bruge sine penge på i stedet:

“I Glostrup er alt tæt på. Vi har masser af tilbud til unge studerende, der har lyst til at styrke krop og sjæl – eller måske bare trænger til en velfortjent pause fra bøgerne. Vi har fine indkøbsmuligheder, vores helt egen premierebiograf og masser af mulighed for at spise ude til rimelige penge og gode caféer at vælge imellem,” lyder det fra Christian Mahrt, chefkonsulent i Glostrup Kommune.
I Vanløse, som ligger 9 minutters metrokørsel fra Nørreport Station, sparer lejere i gennemsnit 2050 kroner om måneden, end hvis de var bosat i København K.

Bliv pendler i København

Pendle til arbejde

Har du overvejet at finde et job lidt længere væk fra bopælen og blive pendler? Eller finde en bolig lidt længere væk fra jobbet eller studiet? Hvis ikke, går du måske glip af mange fordele. BoligPortal vil her fremhæve fordelene ved at have et pendlerjob.

Der er nemlig mange fordele ved at finde bolig et stykke fra jobbet. Nogle steder kan du spare op til halvdelen af huslejen ved at blive pendler. For som så mange af os ved, er huslejen i storbyerne oftest dyrere end i byerne rundt om. Det kan derfor være et plus at flytte lidt længere væk fra jobbet i storbyen og i stedet blive pendler. Eller prøve at finde et job i de mindre byer hvor ledigheden ofte er lavere end i storbyen.

Gennemsnitlige lejepriser i storbyerne 2020

Se gennemsnitlige huslejepriser her

Flere og flere pendlere

Hver femte dansker pendler hver dag til og fra arbejde. I alt findes der i dag over en million pendlere i Danmark. En af grundene til stigningen kan være de høje huslejepriser i de store byer. Det får flere og flere til at flytte lidt udenfor storbyen og jobbet og i stedet pendle frem og tilbage.

Spar penge uden for storbyen  

Hvis man blot kommer et stykke væk fra de større byer, er der mange – og ikke mindst billige – lejeboliger. Det kan også være, du allerede bor udenfor storbyen, men i stedet mangler et job. Et godt sted at starte jobsøgningen kunne være jobportalen www.ofir.dk.

Hvis du endnu ikke har fundet din lejebolig, kan du starte med at oprette en BoligAgent. Lejeboligassistenten sender alle de lejeboliger, der matcher dine ønsker og krav. Dermed er det nemt for dig at have en aktiv boligsøgning, selvom du ikke er online. Opret BoligAgenten i dag, det er ganske gratis!