10 Tips: Sådan sikrer du din bolig inden ferien

Mand på ferie

Er du på vej sydpå, i sommerhus eller andet – og vil du gerne holde ferie uden at skulle bekymre dig om indbrud i dit hjem, mens du er væk? Vi har fået os en snak med Forsikring & Pension og samlet 10 gode tips til, hvad du skal være opmærksom på, inden du rejser.

10 gode råd til at sikre din bolig inden sommerferien

1. Facebook

Det er faktisk en skrøne, at man ikke må poste billeder på Facebook fra stranden eller skrive, at man skal ud at rejse. Der er ingen regler omkring dette, og man mister ikke sin forsikring på grund af dette. Forsikring og Pension anbefaler dog, at man alligevel tænker sig godt om, inden man lægger sine feriebilleder på Facebook. Der er ingen grund til at skilte med, hvor længe man er væk hjemmefra. Hvis man alligevel fristes til at lægge sine feriebilleder ud på Facebook, så er det en god idé at ændre sine privatindstillinger først. Under indstillinger kan du vælge, at det kun er dine Facebookvenner, der skal se dine opslag, og ikke resten af omverdenen.

2. E-mail

Tænk over dit autosvar på din private e-mail. Skriver du præcist, hvor længe du er væk, når du kommunikerer med omverden, sætter du måske dig selv og din bolig i risiko.

3. Få hjælp

Allier dig med naboer, venner eller familie, når du er ude at rejse. Få nogen til at tømme postkassen, sætte skraldespanden ud og sætte den tilbage. Parkér en bil foran huset eller boligen og tænd for noget af lyset.

4. Lamper

Sæt en timer på lamperne i din bolig, så de automatisk tænder og slukker om aftenen. På den måde virker det til, at du er hjemme og mindsker risikoen for at få ubudne gæster.

5. Vinduer

Sørg for at vinduer og døre er lukket og låst – selv i varmen. Du har ansvaret for, at boligen er sikret så godt som muligt.

6. Skuret

Lås redskabsskuret. Haveredskaber bliver ofte brugt til indbrud. Så tag dine forholdsregler, og aflås så mange steder som overhovedet muligt.

7. Husk alarmen

Har du brug for ekstra tryghed, kan det være en god idé at få installeret en alarm. Det koster ganske vist penge at få sat en alarm op i hjemmet, men det kan være en rar sikring, når man er langt hjemmefra.

8. Skybrud

Bor du i en kælderlejlighed, så fjern ting fra gulvene. Er der skybrud, imens du er væk, kan det redde de ting, der ellers stod på gulvet.

9. Forsikringskort

Før du rejser, så tjek, om dit blå sygesikringskort stadig er gyldigt. Både dit pas og dit sygesikringskort har en udløbsdato og skal engang imellem fornyes. Læs her hvad det blå sygesikringskort dækker.

10. Forsikring

Sørg for at have en rejseforsikring. Har du en årlig forsikring allerede, så tjek, om den er gyldig i det land, du skal rejse til.

Søger du lejebolig, imens du er på ferie, så husk, at BoligAgent gør arbejdet for dig, imens du slapper af på ferien.