Containerbolig: Bo i en container som studerende

Containerbolig

Skal du starte på studie, og mangler du stadigvæk studiebolig? Det kan også ske, at du bare er lidt nysgerrig på, hvordan det er at starte studietiden i en skurvogn som bolig? 

Kom med på en rundvisning i container-boligerne, og mød studerende som fortæller hvordan det er.

Hvordan er det at bo i en container?

På BoligPortal er vi nysgerrige efter at se, hvordan de studerende midlertidigt har fundet sig til rette i de snævre containere. Hvordan har det egentlig været at bo der? Mød nogle af de studerende og hør deres oplevelser, omkring det at bo i en container.

Indenfor en container bolig

Boubacar Diallo på 21, er én af mange boligsøgende, som har boet sammen med tre andre studerende. Det kan godt være lidt trængt, men det er bedre end ingenting, fortæller han optimistisk. Han kommer fra København og havde oprindelig planlagt at studere Statskundskab på Københavns Universitet, men blev optaget på Aarhus Universitet. Han har haft svært ved at finde en bolig, og derfor blev bolig-containeren en løsning for ham.

Mange container boliger

Hvad koster det at bo i en container bolig?

Det koster 650 kr. per uge at bo her. Jeg synes, det er et godt initiativ. For mig er det en midlertidig løsning, da jeg ikke har fundet noget endnu. Det er meget rart, at jeg så kan opholde mig her, indtil jeg finder noget andet.

Er der udfordringer ved at bo her?

Hvis man har mange ting, kan det godt være en udfordring at få plads til det hele. Jeg har for eksempel tre kufferter, men jeg har ikke plads til dem alle sammen her. Nogle oplever, at det godt kan være lidt svært at bo så tæt sammen, når man ikke kender hinanden. Men min erfaring er, at hvis man skaber god dialog fra starten af, er det nemmere at få dagligdagen til at fungere. I vores container kommer vi godt ud af det med hinanden, og det skyldes nok også at vi har nogle fællesinteresser” siger Boubacar.

Container som bolig

Som forventet er containerne langt fra store og luksuriøse. Den lille container-bolig indeholder køjesenge, et lille toilet, et spisebord og kan huse i alt fire mennesker. En gang imellem bruges det lille tekøkken, som er forsynet med køleskab og ovn til at lave aftensmad. Der er ikke ligefrem mulighed for at lave sofistikeret mad, men en omgang pastaret kan gå an, fortæller Boubacar mens han griner lidt. Da jeg træder ud af den lille bolig-container, støder jeg ind i hans nabo Esmal. Han er fra USA og er kommet til Danmark for at læse internationale studier på Aarhus Universitet.

Container bolig køkken

Hvordan er det for dig at bo i en container?

Jeg må indrømme, at det ikke er det mest behagelige. Det er begrænset hvor meget plads man har, og så har man heller ikke særlig meget privatliv, når man bor så tæt sammen. Men det er kun en midlertidig løsning, og jeg synes det er en god løsning. På den måde undgår man at bo på hotel eller hostel. Det bliver simpelthen for dyrt i længden

Hvilke positive ting er der ved at bo i en skurvogn som bolig?

Man møder mange forskellige mennesker, og det er specielt fedt at møde mennesker fra andre lande. Jeg bor sammen med to tyske piger og en fyr fra Finland. Vi bor jo også centralt og har ikke særlig langt til universitetet, så det synes jeg bestemt er en fordel.

Boubacar og Esmal har planer om at blive boende måneden ud. De er begge skrevet op til en bolig og håber på at få noget meget snart. På pladsen har vi også mødt Sigita fra Letland, der tjekkede ind for tre dage siden. Hun mangler tag over hovedet og benytter sig af tilbuddet om en midlertidig studiebolig. Hun er flyttet til Danmark for at studere Management på Aarhus Universitet. Hun har haft svært ved at finde en bolig og blev derfor nødsaget til at flytte ind en skurvogn.

Social fællesskab i container studiebolig

Som forventet er skurvognene langt fra store og luksuriøse. De indeholder køjesenge, et lille toilet og et spisebord. En gang imellem bruges det lille te-køkken, som er forsynet med køleskab og mikroovn. Jeg betaler 700 kroner om ugen for at bo her, men jeg skal allerede være ude om en uge, da der fuld booket. Det er meget frustrerende, når man ikke ved hvor man skal bo. Derfor søger jeg også bolig på livet løs, men der er jo mange om buddet”, fortæller Sigita.

Hendes tre gode venner fra Letland befinder sig i samme situation. Skurvognene er et godt alternativ til at give de studerende midlertidigt tag over hovedet, indtil de finder en mere permanent løsning på deres boligsituationen. Men for dem fortsætter boligjagten.

Alternativ bolig

Containerboligerne er et godt alternativ til at give de studerende midlertidigt tag over hovedet, indtil de finder en mere permanent løsning på boligsituationen. For dem fortsætter boligjagten stadig. Er du én af dem? På BoligPortal ved vi, at boligsøgningen godt kan være frustrerende. Men vi ved også, at boligmarkedet er fyldt med muligheder, og vi vil gerne hjælpe med at finde din studiebolig her på Boligportal.

Har du set vores 10 råd til at få styr på økonomien som studerende i de store studiebyer? Du kan også læse, hvordan Christian og Anne fandt deres bolig, og tage deres gode råd med, når du søger bolig.

God fornøjelse med boligjagten! 😊

Hvad er en container bolig?

En container bolig er en skurvogn, som du kan bo i. Ofte er de små i størrelsen, så man bor ret kompakt. En lille container bolig kan bestå af køjesenge, et lille toilet, et spisebord, lille tekøkken med køleskab og ovn. 

Hvorfor bo i en skurvogn som bolig?

Nogle vælger at bo i en container, blot fordi det er en sjov og anderledes måde at leve på. For andre er det en midlertidig boligløsning, da de har haft svært ved at finde en bolig. Det er for det meste studerende, som står i en situation, hvor de er kommet ind på studiet i en anden by, men ikke har fundet et fast sted at bo endnu.

Hvad koster det at bo i en container?

Prisen er forskelligt alt efter hvilken du vælger. Men en lille container bolig kan koste 650 kr. pr. uge.