Husleje i Aarhus: Her får du mest for dine penge

Husleje i Aarhus

Over de sidste par år er huslejepriserne gået en vej, nemlig opad. Dette gør sig også gældende for huslejen af lejeboliger i Aarhus. Hvis du er på udkig efter en lejebolig, er der mange penge at spare, ved at søge en bolig uden for Aarhus centrum. I henhold til vores nuværende data (September 2019) er Aarhus C det dyreste område af Aarhus, hvorimod Egå er et af de billigste områder. Disse resultater spænder over lejeboliger på 60-85 m² og tallene er baseret på middelværdien fra vores lejeboligarkiv.

For at give et overskueligt overblik over de gennemsnitlige huslejepriser i Aarhus, har vi skabt en infograf. Infografen giver dig både et indblik i de dyreste og billigste områder nær Aarhus, samtidig med at den viser hvad du kan spare i månedlig husleje, hvis du bosætter dig i andre områder end Aarhus C. Dermed er Aarhus C et sammenligningspunkt for alle de syv resterende områder, der er vist på kortet.

Det dyreste og billigste område af Aarhus

I øjeblikket har Aarhus C indtaget førstepladsen, i forhold til den dyreste husleje i Aarhus. Den gennemsnitlige månedlige husleje i Aarhus C ligger på 9.683 kr/md. for lejeboliger, der størrelsesmæssigt ligger mellem 60-85 m². Dette resultat er ikke overraskende, da Aarhus C består af mange trendy områder af Aarhus – og som i alle andre storbyer, betaler man bare mere for at bo dér, hvor det hele sker. Derudover er nogle af de mest eftertragtede områder af Aarhus også en del af Aarhus C, hvilket ikke mindsker efterspørgslen på lejeboliger i denne bydel. Aarhus C rummer bl.a. Frederiksbjerg, Latinerkvarteret, Marselisborg, Ceresbyen og havnefronten Aarhus Ø. Disse lokationer er centralt beliggende, levende og derfor populære steder at bo.

På den anden ende af spektret har vi Egå. Bydelen har et utroligt naturskønt boligområde, der ligger tæt på både vand, strand og skov. Den gennemsnitlige månedlige husleje i Egå ligger på 5.822 kr/md., hvilket betyder, at der er 3.861 kroners forskel fra dette område til Aarhus C. Det er en tydelig prisforskel, der sagtens kan mærkes på pengepungen. I stedet for at bruge de 3.861 kroner på husleje, kan du bruge pengene på en 10’retters menu på michelin-restauranten Frederikshøj og derudover også få 11 VIP-biografbilletter fra CinemaxX med i købet. Så er det op til dig at finde ud af; Vil du hellere bruge dine penge på ting/oplevelser, eller en central lejebolig-placering?

Boligområder i mellemklassen

I de 4 midterste kasser ligger: Højbjerg, Aarhus N, Brabrand og Åbyhøj/Viby J. Eftersom flere boligsøgende er blevet nødt til at søge lejeboliger uden for Aarhus centrum, har flere fået øjnene op for netop disse områder. Men frygt ej, der er stadigvæk gode penge at spare ved at indstille sigtekornet på disse områder. Derudover er der også en bonus ved at flytte boligsøgningen væk fra centrum i form af at komme tættere på naturen. Yderligere kan man både i Aarhus N og Viby få fornemmelsen af at leve i en mini-by i byen. Aarhus N består bl.a. af Christiansbjerg og Trøjborg, og især Trøjborg er kendt for at være “byen i byen”, på samme måde som Viby fungerer som en forstad med en masse indkøbsmuligheder.

Bemærk at Åbyhøj og Viby er blevet slået sammen i infografen, grundet den næsten identiske gennemsnitlig månedlige husleje for disse to områder. Åbyhøj er det mindste felt af de to.

Konklusion

Alle de 7 boligområder der omkredser Aarhus C, ligger ikke særlig langt væk fra Aarhus centrum. Det er hurtigt at komme til midten af Aarhus med bus, cykel, løbehjul eller noget helt fjerede. Dette er en af forcerne ved Aarhus – Transport tager ikke lang tid. Derfor er der visse fordele ved at udforske områderne udenfor centrum, især hvis økonomien ikke er til en lejebolig i Aarhus C. En ting er sikkert, det kan godt betale sig at få øjnene op for de smukke udkantsområder i Aarhus.

Vil du blive opdateret på ledige lejeboliger i dit ønskede boligområde? Gør brug af vores BoligAgent!