Nyuddannet: Job og lejebolig

Nyuddannet ung kvinde

Bolig og job – dét er blandt andet nogle af de mange ting, som du som nyuddannet skal forholde dig til. Måske er din frist for hvor længe du må blive boende i din studiebolig ved at være nået? Eller måske er det tid til at sige farvel til dine skønne roomies og flytte i din egen lejlighed? Ikke nok med at boligsituationen skal tages hånd om, skal du også til at bevæge dig ud på arbejdsmarkedet. Det kan derfor være en god idé at forberede dig på nogle af de udfordringer, du kan risikere at møde som nyuddannet, når du jagter drømmejobbet.

Læs med og få vores lille guide. Den er til dig, som netop er nyuddannet og står og mangler ny bolig og nyt job.

Skal du flytte i egen lejlighed?  

Tiden med roomies kan være nok så hyggelig, men der er altså også fede fordele ved at bo i din egen lejlighed. Du slipper for at tage hensyn til andre end dig selv. Når du bor alene, slipper du for de lange diskussioner om, hvem der har glemt at gøre rent på badeværelset.

Har du brug for tid til at tænke lidt over tilværelsen? Hvad du vil med dit liv, og hvordan du får drømmejobbet? Når du bor alene, er der plads og tid til at fundere over livets store og små spørgsmål.

Der kun én person, der har magten over fjernbetjeningen, og den person er dig. Ingen kommer og foreslår, at dit elskede vitrineskab må lade livet til fordel for nogle kæmpe højtalere. Du er bossen over indretningen.

Jo jo, det er da hyggeligt at bo sammen med andre, og forhåbentlig har du nydt din studietid i bofællesskabet. Men det er bare noget helt andet at bo i sin egen lejlighed. Det giver en masse frihed, og på et eller andet tidspunkt skal man jo videre i livet. For rigtig mange er det et naturligt skridt at flytte i egen bolig, når studiet er endt.

På BoligPortal kan du se annoncer for ledige rækkehuse og lejligheder. Du kan selv filtrere på, hvor mange værelser, du ønsker. Når du søger bolig, skal du sørge for at lave en god beskrivelse af dig selv, så udlejerne får lyst til at invitere dig til fremvisning. Det kan også være en god idé at skrive, hvorfor netop du er en god lejer. For mere information om hvordan du laver en god profil på BoligPortal, kan du læse vores blogindlæg omkring profil og profiltekst her.

Sådan får du styr på alle jobsøgnings-udfordringer, når du er nyuddannet

Sidder du med et dugfriskt eksamensbevis, helt klar til at komme ud på arbejdsmarkedet, men støder ind i alle mulige praktiske gøremål? Gøremål, som forhindrer dig i at bruge din tid og energi på det, du helst vil – nemlig at finde drømmejobbet?

Få overblik over, hvad du skal have styr på som nyuddannet. Ofir har lavet en gratis e-bog, som hjælper dig med at få alle den nyuddannedes udfordringer på plads og guider dig rundt i den jungle, det nu engang kan være at skulle til at finde et job. På den måde kan du hurtigt komme videre til det, det hele handler om, når du står med et dugfrisk eksamensbevis i hånden: at lande drømmejobbet.